Sitiaka is loading for You ...

 

Πολιτισμός“Έλευθερία και Ένωσις” – Μια γεύση από τις πρόβες

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας προετοιμάζει μια εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση για το κοινό του, την οποία θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει 9,10,11,13 και 16 Αυγούστου στο Άλσος Χλουβεράκη . Βάζοντας πάντα πολύ ψηλά τον πήχη, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας, έχει δημιουργήσει ένα απαιτητικό κοινό το οποίο φαίνεται τώρα πια να μην ικανοποιείται με κάτι λιγότερο από το εξαιρετικό. Η συνεργασία αυτή τη φορά με την  Ηθοποιό, Συγγραφέα και Σκηνοθέτιδα...
Stavroula27. July 2021

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας προετοιμάζει μια εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση για το κοινό του, την οποία θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει 9,10,11,13 και 16 Αυγούστου στο Άλσος Χλουβεράκη .

Βάζοντας πάντα πολύ ψηλά τον πήχη, ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας, έχει δημιουργήσει ένα απαιτητικό κοινό το οποίο φαίνεται τώρα πια να μην ικανοποιείται με κάτι λιγότερο από το εξαιρετικό.

Η συνεργασία αυτή τη φορά με την  Ηθοποιό, Συγγραφέα και Σκηνοθέτιδα Ειρήνη Δερμιτζάκη, μας γεμίζει προσδοκία για το τελικό αποτέλεσμα αφού είναι σημαντικά τα δείγματα γραφής που έχει δώσει η ίδια.

Η Ειρήνη  Δερμιτζάκη γεννήθηκε το 1982 στη Σητεία. Σπούδασε θέατρο στην Ελλάδα, κινηματογράφο στο Λονδίνο, όπου και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές τις σπουδές στη δημιουργική γραφή.
Έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες μικρού μήκους “Hapchance” 2014, “Το βαλς των χαμένων ονείρων” 2014, “Όστρακο” 2013, “Cancer Ward” 2008, “Κοιμήθηκες μαζί του;” 2008.
Σαν ηθοποιός έχει παίξει στην παράσταση “Ο Γλάρος” του Α. Τσέχωφ, Θέατρο Τεχνοπία 2003 (Νίνα), στην χοροθεατρική παράσταση Πληθυντικός Αριθμός, Θέατρο Εντροπία 2006.
Έχει συμμετάσχει στα γυρίσματα της live-cinema performance ΑΩ του Ash Bulayev, Μικρό Παλλάς 2008, και στις μικρού μήκους “A stranger in Drama” 2009 και “Hapchance” 2014.
Στην τηλεόραση συμμετείχε σε ένα επεισόδιο της σειράς “Καρυωτάκης” ΕΡΤ1. Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις Ορνιθοφοβία, και Superhero σε θέατρα του Λονδίνου. Το 2014-15 σε θέατρα του Λονδίνου, του Εδιμβούργου και του Μπράιτον ανέβηκε η Devised-Puppetry παράσταση “Dark Matter”, όπου επιμελήθηκε το κείμενο.
Το 2015 το έγραψε το έργο Αντζελέτα και Ετελβίνα το οποίο ανέβηκε στο Little Angel Theatre του Λονδίνου (υπό την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού της Μεγ. Βρετανίας) Έχει εκδώσει τη συλλογή διηγημάτων «Αυτό που δεν γνωρίζω ακόμα” και το μυθιστόρημα “Γεννημένος λούζερ”.
Διηγήματά της και θεατρικά της έργα έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς στην Ελλάδα, στο Λονδίνο και την Αυστραλία.
Τα τελευταία χρόνια διδάσκει Δημιουργική Γραφή και Υποκριτική Δραματικής Τέχνης.

Στην παράσταση “Ελευθερία και Ένωσις” φωτίζεται ο αγώνας των Κρητικών, αλλά και των αγωνιστών της επαρχίας της Σητείας. Το κουβάρι της ιστορίας καθώς ξετυλίγεται, περνά από τα Σκαλιά, την Τουρλωτή, τη Μονή Τοπλού, το Παρασπόρι, τη Μίλατο και το Αρκάδι, για να φτάσει έως την πολυπόθητη μέρα της Ένωσης με την Ελλάδα.

Στόχος της παράστασης είναι να φέρει σε επαφή το κοινό, τις νεότερες αλλά και τις παλαιότερες γενιές με την ιστορία του τόπου μας αλλά και της Κρήτης και να φωτιστούν σημαντικά και άγνωστα στοιχεία της ιστορίας που πολλές φορές έχουν αποσιωπηθεί.

Μέσα από τις σιωπές, το σώμα, τη μουσική και τα τραγούδια, εξιστορείται η ανείπωτη βία του πολέμου και ο ηρωισμός των απλών ανθρώπων, σε αυτήν την πρώτη συνεργασία της σκηνοθέτριας και συγγραφέως Ειρήνης Δερμιτζάκη με την ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ, το μαέστρο της Γιώργο Φουρναράκη και τη ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ .

Συντελεστές
ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΗΤΕΙΑΣ
Ενορχήστρωση – Διεύθυνση
ΦΟΥΡΝΑΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Σκηνοθεσία – Κείμενο
ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
Ιστορική έρευνα
ΒΕΡΑ ΠΕΡΡΑΚΗ
Οργάνωση
Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας
Συνδιοργάνωση
Δήμος Σητείας, Δ.Ο.Κ.Α.Σ.
Με την υποστήριξη
της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Καθαριότητας του Δήμου Σητείας
Κουπόνι ενίσχυσης: 8 Ευρώ – Μειωμένο 5 Ευρώ

 

 

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456