Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΕπίσκεψη Μανόλη Θραψανιώτη στον ΑΗΣ Αθερινόλακκου

Την Δευτέρα 25/10 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, επισκέφθηκαν το ΑΗΣ Αθερινόλακκου,  στα πλαίσια της ενημερωτικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.   Έγινε συνάντηση με τον διευθυντή του ΑΗΣ κ. Νικόλαο Μανακανάτα και μέλη  του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, όπου συζητήθηκαν η σημασία του Σταθμού στο ενεργειακό ισοζύγιο της Κρήτης, οι επιπτώσεις της πρόσφατης έκρηξης των τιμών ενέργειας και...
Stavroula27. October 2021
ath

Την Δευτέρα 25/10 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μανόλης Θραψανιώτης και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του κόμματος, επισκέφθηκαν το ΑΗΣ Αθερινόλακκου,  στα πλαίσια της ενημερωτικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

 

Έγινε συνάντηση με τον διευθυντή του ΑΗΣ κ. Νικόλαο Μανακανάτα και μέλη  του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, όπου συζητήθηκαν η σημασία του Σταθμού στο ενεργειακό ισοζύγιο της Κρήτης, οι επιπτώσεις της πρόσφατης έκρηξης των τιμών ενέργειας και οι προοπτικές και τα προβλήματα του ΑΗΣ Αθερινόλακκου.

 

Εκφράστηκε έντονη ανησυχία για το μέλλον, καθώς επικρατεί ασάφεια για τις προθέσεις  της κυβέρνησης για τον ΑΗΣ που συμβάλλει καθοριστικά στην ενεργειακή επάρκεια του νησιού αλλά και διαθέτει έμπειρο προσωπικό.

 

Οι εργαζόμενοι του ΑΗΣ, στη σύντομη ξενάγηση που έκαναν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου, αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στα μέτρα προστασίας από την πανδημία που έχουν επιτρέψει μέχρι τώρα την αδιατάρακτη λειτουργία του. Ωστόσο επεσήμαναν ότι  με τη διακοπή λειτουργίας του εστιατορίου της μονάδας λόγω κορωνοϊού, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα καθώς το εργοστάσιο είναι εξαιρετικά απομακρυσμένο και υποστήριξαν ότι με τις κατάλληλες προφυλάξεις θα μπορούσε να επαναλειτουργήσει.

 

Ο Βουλευτής τόνισε τη σημασία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού στην ανάπτυξη και στην κάλυψη των αναγκών όλου του πληθυσμού με το δημόσιο αγαθό του ρεύματος. Αυτή η ανάγκη δεν μπορεί να καλυφθεί από μια ιδιωτική εταιρεία, που έχει σαν κριτήριο το κέρδος των μετόχων και όχι τις κοινωνικές ανάγκες. Και αυτό γίνεται φανερό ιδιαίτερα τώρα, που τα κερδοσκοπικά παιχνίδια εκτινάσσουν το κόστος ενέργειας, με δραματικές συνέπειες στην οικονομία και στο εισόδημα των νοικοκυριών.

 

Επισήμανε επίσης ότι τώρα φαίνεται και η προχειρότητα της άμεσης απολιγνιτοποίησης που εξήγγειλε χωρίς καμία διαβούλευση ο κ. Μητσοτάκης, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα του λόμπυ του φυσικού αερίου, καθώς εκτίναξε την εξάρτηση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας από εισαγωγές.

 

Ο Μανόλης Θραψανιώτης τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ είναι στρατηγική προτεραιότητα και ότι θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων και της κοινωνίας για την ανατροπή της εγκληματικής παράδοσης της μετοχικής πλειοψηφίας της ΔΕΗ σε ιδιώτες.

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456