Sitiaka is loading for You ...

 

OΣητείαΟ Δήμος Σητείας στο 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δικτύου Υγιών Πόλεων

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων: Απόλυτα εναρμονισμένες με τις θεματολογίες του Συνεδρίου Covid-19 & Κλιματική Αλλαγή Γνώση, Στρατηγική και Αποτελεσματικότητα στη νέα εποχή. Τον Δήμο Σητείας εκπροσώπησαν η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κα Ελένη Πλατανάκη και η προσαμμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Αργυρώ Κολυδάκη Στο Συνέδριο συμμετείχαν 80 ομιλητές από 42 Δήμους, με εισηγήσεις επιστημονικών φορέων και παρουσίαση καλών πρακτικών και με ομιλίες, το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο...
Stavroula15. November 2021

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 17ου Πανελλήνιου Συνεδρίου του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων: Απόλυτα εναρμονισμένες με τις θεματολογίες του Συνεδρίου Covid-19 & Κλιματική Αλλαγή Γνώση, Στρατηγική και Αποτελεσματικότητα στη νέα εποχή.

Τον Δήμο Σητείας εκπροσώπησαν η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου κα Ελένη Πλατανάκη και η προσαμμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας κα Αργυρώ Κολυδάκη

Στο Συνέδριο συμμετείχαν 80 ομιλητές από 42 Δήμους, με εισηγήσεις επιστημονικών φορέων και παρουσίαση καλών πρακτικών και με ομιλίες, το 17ο Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων. Το Συνέδριο τίμησαν με την φυσική τους παρουσία περισσότεροι από 140 Σύνεδροι και παρακολούθησαν διαδικτυακά περισσότεροι από 1500 Σύνεδροι. Κορυφαία στιγμή του Συνεδρίου ήταν όταν στο τραπέζι με θέμα «Η πολιτική των ΚΕΠ Υγείας. Βέλτιστες Πρακτικές», συνδέθηκαν live μέσω Facebook περισσότεροι από 8000 πολίτες, ενώ 42 Δήμοι κοινοποίησαν και μετέδωσαν live μέσω των δικών τους σελίδων.

Παρόλο που το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υβριδικά, είχε ένα ευρύ πρόγραμμα τόσο από πλευράς περιεχομένου, όσο και από πλευράς συμμετοχών από όλα τα σημεία της Ελλάδας. Εξετάσθηκαν από τους ΟΤΑ-Μέλη σημαντικά θέματα, επίκαιρα και καθοριστικά για την πορεία του κάθε Δήμου και παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές.

‘Ήδη κατά τις εργασίες της πρώτης ημέρας αναπτύχθηκαν εισηγήσεις για τις 6 βασικές πολιτικές των Υγιών Πόλεων από τη κα Νταίζη Παπαθανασοπούλου , Συντονίστρια Προγράμματος Υγιείς Πόλεις στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ, Πρόεδρο Συμβουλευτικής Επιτροπής του Π.Ο.Υ. Ευρώπης για τα Εθνικά Δίκτυα με τη συμμετοχή Δημάρχων, οι πόλεις των οποίων είναι πιστοποιημένες στον Π.Ο.Υ. ή υπό πιστοποίηση. Στη συνέχεια σε σχέση με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και την Εφαρμογή στις Υγιείς Πόλεις παρουσιάστηκαν από Μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής του ΕΔΔΥΠΠΥ και των ΟΤΑ-μελών οι εξής στόχοι:
o Στόχος 1, Μηδενική Φτώχεια
o Στόχος 4, Ποιοτική Παιδεία
o Στόχος 10, Λιγότερες Ανισότητες
o Στόχος 11, Βιώσιμες Πόλεις
o Στόχος 12, Υπεύθυνη Παραγωγή και Κατανάλωση
o Στόχος 13, Δράση για το Κλίμα
o Στόχος 15, Ζωή στη Στεριά
o Η επίτευξη των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων.

Τέλος παρουσιάστηκαν οι Νέες Πολιτικές των Υγιών Πόλεων. Διπλωματία των Πόλεων & Αστική Ετοιμότητα.

Παρουσιάστηκαν αναλυτικά «Η πολιτική των ΚΕΠ Υγείας. Βέλτιστες Πρακτικές». Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε: Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας, χαράζει πλέον στην Ελλάδα μια καινούργια στρατηγική στην Πρόληψη και την Προαγωγή της Υγείας των πολιτών, ισάξια με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα. Πανελλαδικά λειτουργούν 150 δομές «ΚΕΠ Υγείας» με περισσότερες από 600000 πράξεις ωφέλειας για τους πολίτες και 126.000 εξετάσεις Προσυμπτωματικού ελέγχου.

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456