Sitiaka is loading for You ...

 

OΣητείαΔήμαρχος Σητείας: “Κυρίαρχη η βούληση των τοπικών κοινωνιών στο θέμα των ΑΠΕ”

Τον έντονο προβληματισμό του και την κάθετη αντίθεση του εξέφρασε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Σητείας μπροστά στη σχεδιαζόμενη περεταίρω επιβάρυνση της περιοχής από ΑΠΕ. Σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρουσίασε στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Σητείας, η Σητεία πρωτοπόρησε στο κίνημα των ΑΠΕ. Οι πρώτες ανεμογεννήτριες που τοποθετήθηκαν στην Κρήτη ηταν στη Σητεία πριν από 30 χρόνια και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν 20 αιολικά πάρκα από τα οποία παράγεται το 44,44 της αιολικής ενέργειας...
Stavroula10. December 2021

Τον έντονο προβληματισμό του και την κάθετη αντίθεση του εξέφρασε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Σητείας μπροστά στη σχεδιαζόμενη περεταίρω επιβάρυνση της περιοχής από ΑΠΕ.

Σύμφωνα και με τα στοιχεία που παρουσίασε στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος Σητείας, η Σητεία πρωτοπόρησε στο κίνημα των ΑΠΕ. Οι πρώτες ανεμογεννήτριες που τοποθετήθηκαν στην Κρήτη ηταν στη Σητεία πριν από 30 χρόνια και σήμερα στην ευρύτερη περιοχή λειτουργούν 20 αιολικά πάρκα από τα οποία παράγεται το 44,44 της αιολικής ενέργειας στην Κρήτη και 117 φωτοβολταικά πάρκα από τα οποία παράγεται 11,86 της συνολικής ισχύς από φωτοβολταικά και βεβαια το εργοστάσιο του Αθερινόλακου παραγωγής 195MW.

“Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί και θα συνεχίσει να μας απασχολεί για τα επόμενα χρόνια. Θα είμαστε πάντα σε εγρήγορση γιατί η βούληση των τοπικών κοινωνιών είναι υπεράνω της βούλησης και των αποφάσεων οποιοδήποτε άλλων” σημείωσε σε δήλωση του στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456