Sitiaka is loading for You ...

 

OΠολιτισμόςΦτιάχνοντας Χριστόψωμο με τα παιδιά του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας

Θέλοντας να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και να έρθουν κοντά στα ήθη και έθιμα της παράδοσης και της κουλούρας αυτού του τόπου, οι εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας ενόψει των Χριστουγέννων, έφτιαξαν μαζί με τα παιδιά Χριστόψωμα και έμαθαν την ιστορία του παραδοσιακού αυτού εδέσματος. Το Χριστόψωμο είναι το ψωμί που φτιάχνουν οι πιστοί με ιδιαίτερη φροντίδα και υπομονή, τις παραμονές των Χριστουγέννων. Είναι το ψωμί για το γιορτινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι....
Stavroula22. December 2021

Θέλοντας να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά να γνωρίσουν και να έρθουν κοντά στα ήθη και έθιμα της παράδοσης και της κουλούρας αυτού του τόπου, οι εκπαιδευτικοί του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σητείας ενόψει των Χριστουγέννων, έφτιαξαν μαζί με τα παιδιά Χριστόψωμα και έμαθαν την ιστορία του παραδοσιακού αυτού εδέσματος.

Το Χριστόψωμο είναι το ψωμί που φτιάχνουν οι πιστοί με ιδιαίτερη φροντίδα και υπομονή, τις παραμονές των Χριστουγέννων. Είναι το ψωμί για το γιορτινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Και θεωρείται ευλογημένο, αφού αυτό θα στηρίξει τη ζωή του νοικοκύρη και της οικογένειάς του.

Η εκπαιδευτικός κα Ρίτσα Καναβάκη μίλησε στα παιδιά για το Χριστουγεννιάτικο αυτό έθιμο αλλά και για τη θρεπτική του αξία.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456