Sitiaka is loading for You ...

 

OΣητείαΠροέδρος Τ.Κ. Παλαικάστρου:”Μια προκλητική και πρόχειρη μελέτη έρχεται να μας αποτελειώσει”

Στην έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για την ειδική περιβαλλοντική μελέτη του Υπουργείο Περιβάλλοντος που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000 του Δήμου Σητείας, βρέθηκε και τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαικάστρου κ Νίκος Χατζηδάκης μιας και είναι το βορειοανατολικότερο άκρο του δήμου που δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα από το ευρύ φάσμα απαγορεύσεων που θα επιβάλει μια τέτοια μελέτη. O κ Χατζηδάκης μεταξύ άλλων ανέφερε: “Ένα κομμάτι της βιοποικοιλότητας του τόπου  μας...
Stavroula21. January 2022

Στην έκτακτη μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας για την ειδική περιβαλλοντική μελέτη του Υπουργείο Περιβάλλοντος που αφορά στις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000 του Δήμου Σητείας, βρέθηκε και τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαικάστρου κ Νίκος Χατζηδάκης μιας και είναι το βορειοανατολικότερο άκρο του δήμου που δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα από το ευρύ φάσμα απαγορεύσεων που θα επιβάλει μια τέτοια μελέτη.

O κ Χατζηδάκης μεταξύ άλλων ανέφερε:

“Ένα κομμάτι της βιοποικοιλότητας του τόπου  μας είναι και ο άνθρωπος. Όλοι εμείς.  Μπορούμε άριστα να συνυπάρξουμε με τα γεράκια, τους ασκορδαλούς και τα φίδια. Χρειαζόμαστε όμως και αναπτυξιακά έργα υποδομής, επεκτάσεις σχεδίων πόλεων, και τουριστική ανάπτυξη για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να δημιουργηθούν ευκαιρίες απασχόλησης για τα παιδιά μας. Πάντα φυσικά με σεβασμό στο περιβάλλον. Ο Δήμος Σητείας και δη η κοινότητα μας αποτελεί την μεγαλύτερη περιοχή της Κρήτης σε παραγωγή ΑΠΕ. Ο Δήμος μας μαζί και με το εργοστάσιο ΑΗΣ ΑΘΕΡΙΝΟΛΑΚΟΥ αποτελεί τον μεγαλύτερο τροφοδότη ενέργειας για την υπόλοιπη Κρήτη. Είμαστε υπερκορεσμένη περιοχή από ΑΠΕ και παρ όλα αυτά βάση της μελέτης σας, επιτρέπετε στο μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας μας εγκατάσταση νέων ΑΠΕ. Και όλα αυτά χωρίς να έχετε λάβει τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας”.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456