Sitiaka is loading for You ...

 

OΠολιτισμόςΜια ενδιαφέρουσα εξερεύνηση στον μαγικό κόσμο του βιβλίου

Το Σάββατο 2  Απριλίου ,την  Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου ο Δ.Ο.Κ.Α.Σ. η βιβλιοθήκη  Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος» και το Παγκόσμιο Γεωπάρκο της Σητείας πραγματοποίησαν εκδήλωση στο Πολύκεντρο Σητείας για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του βιβλίου. Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης η βιβλιοθήκη παρέμεινε ανοιχτή  και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον πλούτο που διαθέτει η δημοτική βιβλιοθήκη και να γίνουν εγγραφές νέων μελών. Η  εκδήλωση περιλάμβανε οπτικοακουστική αφήγηση του...
Stavroula4. April 2022
IMG_20220402_161239

Το Σάββατο 2  Απριλίου ,την  Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου ο Δ.Ο.Κ.Α.Σ. η βιβλιοθήκη  Σητείας «Βιτσέντζος Κορνάρος» και το Παγκόσμιο Γεωπάρκο της Σητείας πραγματοποίησαν εκδήλωση στο Πολύκεντρο Σητείας για τους μικρούς και τους μεγάλους φίλους του βιβλίου.

Σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης η βιβλιοθήκη παρέμεινε ανοιχτή  και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον πλούτο που διαθέτει η δημοτική βιβλιοθήκη και να γίνουν εγγραφές νέων μελών.

Η  εκδήλωση περιλάμβανε οπτικοακουστική αφήγηση του παραμυθιού «Γκιουζέλ Ντουνιά» από το βιβλίο του Αριστοφάνη Χουρδάκη, «Τα παραμύθια της Σητείας».

Μετά την αφήγηση πραγματοποιήθηκαν α) ηχητικό διαδραστικό workshop με τους ήχους και τα ηχοτοπία της αφήγησης, β) workshop χειροποίητου εξατομικευμένου βιβλίου με εικόνες και ήχους της αφήγησης. Δημιουργοί και υπεύθυνες της δράσης ήταν η  Κωνσταντίνα Σταυροπούλου μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Ιονίου Πανεπιστημίου του τμήματος Μουσικών Σπουδών στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα  “Μουσική Παιδαγωγική στο Σχολείο και την Κοινότητα και η εικαστικός Μαρία Χατζημηνά, με την βοήθεια του Στέλιου Παπαρδέλη.

Οι οπτικοακουστικές διαδραστικές αφηγήσεις ήταν βασισμένες στις εικόνες και τους ήχους από τους Γεώτοπους του Γεωπάρκου της  Σητείας.

Παράλληλα έγιναν workshop με κατασκευές και εκπαιδευτικές δράσεις του Γεωπάρκου της Σητείας.

Ευχαριστούμε από καρδίας την Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, την Μαρία Χατζημηνά και τον Στέλιο Παπαρδέλη για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση μας και φυσικά τους συνοδούς βουνού, Μαρίνα Αγγελιδάκη, Ρίτσα Καναβάκη, Σταυρούλα Καζαναράκη, Χριστίνα Χρυσούλα , τον Νίκο Αγγελάκη και την φίλη Στέλλα Βανταράκη.

Επίσης ευχαριστούμε τα βιβλιοπωλεία «Αερόστατο» και «Το θρανίο» για την συμμετοχή τους και την οργάνωση της έκθεσης παιδικού βιβλίου. Τέλος το Ξενοδοχείο ΙΤΑΝΟΣ για την φιλοξενία των εισηγητών.

 

 

 

 

 

Εκ του Δ.Ο.Κ.Α.Σ.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456