Sitiaka is loading for You ...

 

ΑθλητικάΠρόσωπαΈτρεξαν 107 χιλιόμετρα στον διεθνή αγώνα των Δελφών

Μια ακόμα σημαντική παρουσία για τους Σητειακούς υπερμαραθωνοδρόμους, Νίκο Ρουσάκη και Μιχάλη Ελληνικάκη. Αυτή τη φορά στα χνάρια του Αρχαίου Έλληνα Αγγελιοφόρου Ευχίδα, στον διεθνή αγώνα 107 χιλιομέτρων με την ονομασία “ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ” που πραγματοποιήθηκε 6/7 Μαίου με εκκίνηση από τους Δελφούς και τερματισμό στις Πλαταιές. Ο “ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ” είναι ένας ιστορικός διεθνής αγώνας υπεραπόστασης, υψηλών προδιαγραφών, με διαρκώς αυξανόμενες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένας νυχτερινός αγώνας ιδιαίτερα δύσκολος, και απαιτητικός, ίσως...
Stavroula10. May 2022

Μια ακόμα σημαντική παρουσία για τους Σητειακούς υπερμαραθωνοδρόμους, Νίκο Ρουσάκη και Μιχάλη Ελληνικάκη. Αυτή τη φορά στα χνάρια του Αρχαίου Έλληνα Αγγελιοφόρου Ευχίδα, στον διεθνή αγώνα 107 χιλιομέτρων με την ονομασία “ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ” που πραγματοποιήθηκε 6/7 Μαίου με εκκίνηση από τους Δελφούς και τερματισμό στις Πλαταιές.

Ο “ΕΥΧΙΔΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ” είναι ένας ιστορικός διεθνής αγώνας υπεραπόστασης, υψηλών προδιαγραφών, με διαρκώς αυξανόμενες συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ένας νυχτερινός αγώνας ιδιαίτερα δύσκολος, και απαιτητικός, ίσως ο δυσκολότερος στην Ελλάδα επί ασφάλτου που απαιτεί υψηλό επίπεδο αθλητών υπεραποστάσεων.

Είναι ο πρώτος αγώνας στην Ελλάδα, που αναβιώνει όλο τον άθλο ενός αρχαίου ημεροδρόμου.

Οι αθλητές, καλούνται να ανέβουν και να κατέβουν δυο φορές δυο ιστορικά βουνά, τον Ελικώνα, και τον Παρνασό.

Είναι ένας αγώνας θέλησης, πείσματος, υπομονής, άριστης προετοιμασίας, που κάνει κάθε αθλητή υπεραπόστασης υπερήφανο και μόνο για τη συμμετοχή του.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος 80 αθλητές με τον Νίκο Ρουσάκη να τερματίζει στην 9η θέση μετά από 11 ώρες και 16 λεπτά και ακολούθησε ο Μιχάλη Ελληνικάκη με 14 ώρες και 49 λεπτά.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456