Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΣτις πρώτες “Ενεργειακές Κοινότητες” ο Δήμος Σητείας

Διαδικτυακή συνάντηση, με τους μελετητές οι οποίοι έχουν αναλάβει τη δημιουργία των πρώτων “Ενεργειακών Κοινοτήτων” στην Κρήτη, είχε ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης παρουσία του Αντιδήμαρχου Οικονομικών κ Νίκου Μακρυνάκη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Σητείας κ Μανόλη Μακρονικολάκη. Το έργο υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και 13 Δήμων του νησιού. Στο αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης περιλαμβάνονται: -Η αναβάθμιση οδοφωτισμού του δημοτικού, επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου. -Η ενεργειακή αναβάθμιση...
Stavroula30. May 2022

Διαδικτυακή συνάντηση, με τους μελετητές οι οποίοι έχουν αναλάβει τη δημιουργία των πρώτων “Ενεργειακών Κοινοτήτων” στην Κρήτη, είχε ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης παρουσία του Αντιδήμαρχου Οικονομικών κ Νίκου Μακρυνάκη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Σητείας κ Μανόλη Μακρονικολάκη.

Το έργο υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και 13 Δήμων του νησιού.

Στο αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης περιλαμβάνονται:

-Η αναβάθμιση οδοφωτισμού του δημοτικού, επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου.

-Η ενεργειακή αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων εμβληματικού χαρακτήρα και η εγκατάσταση έργων ΑΠΕ.

-Ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας κάθε είδους και τεχνολογίας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των δήμων και των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), μέσα από τη δημιουργία Ενεργειακών Κοινοτήτων.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου θα ολοκληρωθεί έως τις 31/06/2022 με δυνατότητα παράτασης έπειτα από σχετική έγκριση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και με κοινή έγγραφη συμφωνία των συμβαλλομένων μερών.

Στο προγραμμα συμμετέχουν οι δήμοι Σητείας, Χανίων, Αποκορώνου, Πλατανιά, Σφακίων, Αμαρίου, Ανωγείων, Μυλοποτάμου, Αρχανών – Αστερουσίων, Ηρακλείου, Φαιστού, Χερσονήσου, Οροπεδίου Λασιθίου.

“Είναι μια αναγκαία υποδομή για τον Δήμο Σητείας για την οποία εκτιμούμε ότι εντάσσοντας μέσα σε αυτή, πέρα από την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Σητείας, τον ΔΟΚΑΣ, την ΔΕΥΑΣ και την ΜΑΔΕΣ θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε εκείνη την υποστηρικτική διαδικασία για να έχουμε εξοικονόμηση του κόστους ενέργειας το αμέσως προσεχές διάστημα” σημείωσε σε δηλώσεις του στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ ο Δήμαρχος Σητείας.

Η Περιφέρεια Κρήτης και οι συμβαλλόμενοι Δήμοι θα βελτιώσουν την ενεργειακή απόδοση των εγκαταστάσεων φωτισμού αρμοδιότητάς τους, αντικαθιστώντας τις με τεχνολογία LED και εγκαθιστώντας ένα σύστημα απομακρυσμένης παρακολούθησης, επιτήρησης και διαχείρισης για την κεντρική παρακολούθηση και λειτουργία των συστημάτων οδοφωτισμού. Θα αξιολογηθεί η συνδεσιμότητα αυτών των συστημάτων διαχείρισης με εφαρμογές «έξυπνων πόλεων». Ο γενικός στόχος είναι η επίτευξη 64% εξοικονόμησης ενέργειας και εκπομπών ρύπων.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456