Sitiaka is loading for You ...

 

OΣητείαΠερνώντας από “συμπληγάδες” υπεγράφη σήμερα το Έργο Επεξεργασίας Λυμάτων Παλαικάστρου

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Σητείας κ. Συλλιγαρδάκη Σταύρου και εκπροσώπου του Αναδόχου κ. Διαλυνά Εμμανουήλ, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρου και του Δημάρχου Σητείας κ Γιώργου Ζερβάκη, η σύμβαση του έργου υπό τον τίτλο: «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Ευρύτερης Περιοχής Παλαίκαστρου Δήμου Σητείας», προϋπολογισμού 2.422.500,00€ με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» καθώς και από τη Δ.Ε.Υ.Α. Σητείας Το εν λόγω έργο αποτελεί το Υπο έργο...
Stavroula27. July 2022

Υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Προέδρου της Δ.Ε.Υ.Α. Σητείας κ. Συλλιγαρδάκη Σταύρου και εκπροσώπου του Αναδόχου κ. Διαλυνά Εμμανουήλ, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρου και του Δημάρχου Σητείας κ Γιώργου Ζερβάκη, η σύμβαση του έργου υπό τον τίτλο:
«Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Ευρύτερης Περιοχής Παλαίκαστρου Δήμου
Σητείας», προϋπολογισμού 2.422.500,00€ με χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο
Περιφερειακής Ανάπτυξης Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020» καθώς και από
τη Δ.Ε.Υ.Α. Σητείας
Το εν λόγω έργο αποτελεί το Υπο έργο 2 της Πράξης «Έργα Συλλογής Μεταφοράς
Επεξεργασίας και Διάθεσης Λυμάτων Ευρύτερης Περιοχής Παλαίκαστρου Δήμου Σητείας»
Οι μονάδες που πρόκειται να εγκατασταθούν διακρίνονται για την υψηλή τους ποιότητα
και αξιοπιστία στην επεξεργασία λυμάτων καθώς και για το χαμηλό ενεργειακό κόστος
λειτουργίας του καθιστώντας τις, πράσινες τεχνολογίες.
Τέλος, κατόπιν της κατασκευής του έργου, ο Ανάδοχος θα είναι υπεύθυνος για τη
λειτουργία – συντήρηση της εγκατάστασης για περίοδο δέκα ετών.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης κ Αρναουτάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την σημερινή εξέλιξη που αφορά ένα έργο το οποίο έφτασε μετά από δεδαλώδεις διαδικασίες να υπογράφεται με την προοπτική να ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Αναφερόμενος στις γραφειοκρατικές και δικαστικές εμπλοκές οι οποίες προηγήθηκαν έως την υπογραφή  ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης υπογράμμισε την σπουδαιότητα της τελικής έκβασης των διαδικασιών σε ένα έργο το οποίο ήταν αναγκαίο για την ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή του Παλαικάστρου, σύμφωνο με τις επιταγές των σύγχρονων κοινωνιών.

Ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΣ κ Σταύρος Ψωμαδάκης αναφέρθηκε στην πολυετή προσπάθεια που καταβλήθηκε από το 2012 έως σήμερα περνώντας όπως χαρακτηριστικά είπε από “χίλια κύματα” για να φτάσουμε στο σημείο της δημιουργίας ενός ολοκληρωμένου και σύγχρονου  έργου  επεξεργασίας των λυμάτων της ευρύτερης περιοχής του Παλαικάστρου.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456