Sitiaka is loading for You ...

 

OΣητείαΜνημόνιο Συνεργασίας για την Σητεία του αύριο

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ Γιάννη Πλακιωτάκη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολικής κ Μανώλη Κουτουλάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ Γιάννη Ανδρουλάκη, αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων αλλά και παραγωγικών φορέων της πόλης, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σητείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την δημιουργία ενός MASTER PLAN για την χρηματοδότηση μελετών για σημαντικά έργα υποδομής και ανάπτυξης...
Stavroula26. November 2022

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ Γιάννη Πλακιωτάκη, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολικής κ Μανώλη Κουτουλάκη, του Περιφερειάρχη Κρήτης κ Σταύρου Αρναουτάκη, του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ Γιάννη Ανδρουλάκη, αντιδημάρχων, περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων αλλά και παραγωγικών φορέων της πόλης, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Σητείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την δημιουργία ενός MASTER PLAN για την χρηματοδότηση μελετών για σημαντικά έργα υποδομής και ανάπτυξης της περιοχής.

Ένα πιλοτικό εγχείρημα του Υπουργείου με στόχο την μελλοντική εφαρμογή του και σε άλλες περιοχές της χώρας.

“Είναι μια σημαντική ημέρα για τη Σητεία γιατί υπάρχει η πρόθεση από το Υπουργείο να χρηματοδοτήσει ένα MASTER PLAN που θα περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες κατευθύνσεις για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε τη Σητεία του μέλλοντος. Μέσα από αυτή τη μελέτη θα δοθεί η δυνατότητα  να προχωρήσουν όλα τα αναγκαία μέτρα υποδομής που έχει ανάγκη ο τόπος για να μπει επιτέλους σε τροχιά ανάπτυξης. Μια ανάπτυξη που τα τελευταία χρόνια φθίνει” σημείωσε στην αρχική τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης.

“Με το Μνημόνιο Συνεργασίας που θα υπογράψει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με τον Δήμο, θα χρηματοδοτήσει μια σειρά από μελέτες οι οποίες θα στοχεύσουν σε μια βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, μελέτες οι οποίες θα βασίζονται στην ανάδειξη ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που κυρίως θα εστιάζει στην ανθεκτικότητα των αστικών υποδομών, στην βελτίωση της διασυνδεσιμότητας, στην ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού και στην προώθηση της βιώσιμης απασχόλησης. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση, γιατί η χρηματοδότηση των μελετών του τόσο σημαντικού για τη Σητεία master plan, γίνεται από το Υπουργείο μας, μέσω της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Η Σητεία, όπως και ολόκληρο το Λασίθι, δικαιούνται ισχυρή προοπτική βιώσιμης ανάπτυξης και αυτό ακριβώς ξεκινά με τη χρηματοδότηση των μελετών που ξεκινούν άμεσα».” υπογράμμισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ Πλακιωτάκης.

Στον συντοπίτη υπουργό κ Γιάννη Πλακιωτάκη, ο Δήμαρχος Σητείας συγκινημένος παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του για την διαρκή και καθοριστική συμβολή του ώστε η Σητεία μετά την καταστροφική πλημμύρα της 15ης Οκτωβρίου να είναι σήμερα και πάλι “ζωντανή”.

Επιχορηγήσεις που ήδη έχει δρομολογήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Α. 850.000 ευρώ για την αντιμετώπιση λειτουργικών και επενδυτικών αναγκών σε νέες γεωτρήσεις, αποκαταστάσεις από ζημιές σε αντλιοστάσια και παροχή τεχνικού συμβούλου για επίσπευση διαδικασιών.

Τα έργα αναλυτικά έχουν ως εξής:

Αποκατάσταση ζημιών των υδρευτικών υποδομών και δικτύων ύδρευσης περιοχής αρμοδιότητας της, από την κακοκαιρία της 15ης Οκτωβρίου 2022 που έπληξε την ευρύτερη περιοχή”. – Π/Υ Έργου: 500.000€.

“Προμήθεια και εγκατάσταση δύο (2) προκατασκευασμένων δεξαμενών ύδρευσης στους οικισμούς “Μόχλο” Δ.Ε. Σητείας και “Καλό Νερό” Δ.Ε. Ανάληψης, του Δήμου Σητείας”.- Π/Υ Έργου μέχρι του ποσού: 49.200€.

2. “Σύνδεση νέων δεξαμενών ύδρευσης στους οικισμούς ‘’Καλό Νερό’’ και ‘’Μόχλος’’ του Δήμου Σητείας με τα δίκτυα ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.”. – Π/Υ Έργου: 12.400€.

“Αντικατάσταση δικτύου μεταφοράς ύδατος της Τοπικής Κοινότητας Λιθινών Δήμου Σητείας”. Π/Υ Έργου:: 37.200€.

“Προμήθεια αντλητικών συγκροτημάτων ύδρευσης στις Δ.Ε. Σητείας, Λεύκης, Ιτάνου και Ανάληψης, του Δήμου Σητείας”. – Π/Υ Έργου: 94.000€.

“Αποκατάσταση βλαβών της γεώτρησης ύδρευσης “Αγίου Παντελεήμονα” Τ.Κ. Χανδρά Δ.Ε. Λεύκης Δήμου Σητείας”. – Π/Υ Έργου: 36.356,80€.

“Αποκατάσταση ζημιών των υδρευτικών υποδομών και δικτύων ύδρευσης περιοχής αρμοδιότητας της, από την κακοκαιρία της 15ης Οκτωβρίου 2022 που έπληξε την ευρύτερη περιοχή”. – Π/Υ Έργου: 500.000€.

“Ανάθεση παροχής υπηρεσιών υποβοήθησης και συμβουλευτικής υποστήριξης της Δ.Ε.Υ.Α.Σ., για την αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία της 15ης Οκτωβρίου 2022 στις υποδομές και τα δίκτυα υδροδότησης της Δ.Ε.Υ.Α.Σ.”. – Π/Υ Έργου: 37.200€.

“Κάλυψη του ενεργειακού κόστους λειτουργίας των αντλιοστασίων ύδρευσης του Δήμου Σητείας”. Π/Υ Έργου: 70.000€.

Β. 400.000 ευρώ για αποκατάσταση λειτουργικών βάθρων και απομάκρυνση φερτών υλικών μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα της 15ης Οκτωβρίου.

Γ. 5.000.000 ευρώ για κρίσιμα έργα σε λιμένα (αποκαταστάσεις σπηλαιώσεων) και διαβρώσεις παραλιακού μετώπου Σητείας.

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456