Sitiaka is loading for You ...

 

OΠρόσωπαΤην τήρηση των οδηγιών που εκδίδει η Πολιτική Προστασία ζητά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος

Την προσοχή των πολιτών ζητά με δήλωση του στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ Γιώργος Αιλαμάκης και την τήρηση των οδηγιών που εκδίδει η Πολιτική Προστασία για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις. Μπορεί η κακοκαιρία της Δευτέρα να προσπέρασε ανώδυνα όμως η Πολιτική Προστασία έχει εκδώσει ήδη δελτίο για έκτακτα καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη και βέβαια ο χειμώνας είναι μπροστά μας. Σε κάθε περίπτωση η παραμονή σε ασφαλές μέρος και...
Stavroula30. November 2022

Την προσοχή των πολιτών ζητά με δήλωση του στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ Γιώργος Αιλαμάκης και την τήρηση των οδηγιών που εκδίδει η Πολιτική Προστασία για τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα προκειμένου να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Μπορεί η κακοκαιρία της Δευτέρα να προσπέρασε ανώδυνα όμως η Πολιτική Προστασία έχει εκδώσει ήδη δελτίο για έκτακτα καιρικά φαινόμενα την Τετάρτη και βέβαια ο χειμώνας είναι μπροστά μας.

Σε κάθε περίπτωση η παραμονή σε ασφαλές μέρος και η αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων κατά την εξέλιξη του φαινομένου είναι ο καλύτερος σύμβουλο για τους πολίτες.

 

✓ Για την Τετάρτη 30/11/2022 αναμένεται ένα σύστημα κακοκαιρίας με την ονομασία “ARIEL” που οφείλεται σε βαρομετρικό χαμηλό στη νότια Ιταλία, που θα κινηθεί ανατολικά βορειοανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τα τοπικά μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες βροχόπτωσης, τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τμήματα καθώς και τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ. Η κακοκαιρία θα διαρκέσει από σήμερα τη νύχτα (Τρίτη 29-11-2022) έως και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022). Σημειώνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ιδιαίτερα ισχυρά στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία και στα βορειότερα τμήματα της Θεσσαλίας.
Πιο αναλυτικά:
Α. Από τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης (29-11-2022) και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο και τη δυτική Κρήτη.
Β α) Από το πρωί της Τετάρτης (30-11-2022) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) θα επηρεαστούν το βόρειο Ιόνιο, η δυτική Στερεά, η Ήπειρος, η Κρήτη
(κυρίως η δυτική και η νότια), και βαθμιαία η υπόλοιπη Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Κυκλάδες, η Εύβοια και οι Σποράδες.
β) Από το μεσημέρι της Τετάρτης (30-11-2022) μέχρι το βράδυ της Πέμπτης (01-12-2022) θα επηρεαστούν η ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01-12-2022) μέχρι το βράδυ θα επηρεαστεί και η Θράκη.
✓ Για ότι αφορά την επικράτεια του Δήμου, εφιστάται η προσοχή των δημοτών για αύριο Τετάρτη 30/11/222 και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας και μέχρι στις μεσημβρινές ώρες της Πέμπτης (1/11/22) που σύμφωνα με το επισυναπτόμενο έκτακτο δελτίο αναμένονται ισχυρές βροχές με μεγάλη ραγδαιότητα, καθώς και μεγάλη συχνότητα κεραυνών και θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 7 έως και 8 μποφόρ.
✓ Εφιστάται η προσοχή στις άσκοπες μετακινήσεις είτε πεζή, είτε επί οχημάτων – δικύκλων καθώς και στις Ιρλανδικές διαβάσεις τις οποίες σε καμμία περίπτωση δεν τις διερχόμαστε.
✓ Παρακαλούνται οι φορείς που συμμετέχουν στο ΣΤΟ της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σητείας να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα σύμφωνα με το σχέδιο “ΔΑΡΔΑΝΟΣ” και μνημόνια ενεργειών.
✓ Λοιπά όπως οδηγίες αυτοπροστασίας για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και θυελλωδών ανέμων.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456