Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΜε σχέδια για το μέλλον του χωριού έκοψε την πίτα του ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφάκας

Παρουσία φίλων και συχωριανών, ένας από τους πιο δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Σητείας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφάκας,  έκοψε την πίτα του υποσχόμενος αδιάκοπη προσπάθεια και για τη νέα χρονιά. Την ευλογία του έδωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ Κύριλος ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ Μανώλης Συντυχάκης, ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης και ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ Κωστής Λυμπερίου.   Ο Πρόεδρος του...
Stavroula3. February 2023

Παρουσία φίλων και συχωριανών, ένας από τους πιο δραστήριους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου Σητείας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σφάκας,  έκοψε την πίτα του υποσχόμενος αδιάκοπη προσπάθεια και για τη νέα χρονιά.

Την ευλογία του έδωσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ Κύριλος ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής του ΚΚΕ κ Μανώλης Συντυχάκης, ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης και ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ Κωστής Λυμπερίου.

 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ Νίκος Μαυροματάκης στην ομιλία του ανέφερε.

 

Σεβασμιότατε, Αιδεσιμότατε………. ,εκπρόσωποι του κοινοβουλίου ….κλπ

Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλες και φίλοι,

εκ μέρους του Δ.Σ του Συλλόγου μας, σας καλωσορίζω στην πρώτη μας εκδήλωση για το 2023 με την ευχή και την ελπίδα η νέα χρονιά να είναι γεμάτη υγεία και δημιουργικότητα για όλους εμάς, τις οικογένειές μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα και σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας.

Η πρώτη μας επαφή ως εκλεγμένη διοίκηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Σφάκας τοποθετείται ακριβώς ένα χρόνο πριν. Και ήρθε η στιγμή να γυρίσουμε πίσω τον χρόνο για να δούμε τι επιδιώξαμε να πετύχουμε ,τι καταφέραμε και ποιοι είναι οι στόχοι που πρέπει να θέσουμε για τη νέα χρονιά.

Στην πράξη η πρώτη μας δράση ήταν η αντίστοιχη περυσινή εκδήλωση, η οποία όμως δεν είχε καμία σχέση με τη σημερινή. Έγινε υπό συνθήκες πανδημίας,  κάτω από υγειονομικά μέτρα και περιορισμούς. Παρά ταύτα εμείς είχαμε την βούληση, βρήκαμε τον τρόπο, κόψαμε την πίτα εδώ στον ίδιο χώρο, παρουσία μόνο των μελών του Δ.Σ, του προέδρου της κοινότητας, του ιερέως και της πρεσβυτέρας μας. Ακολούθως, σας επισκεφθήκαμε, σας κεράσαμε και σας δώσαμε την ευκαιρία να κερδίσετε χρήσιμα δώρα μετά από κλήρωση. Εσείς στηρίξατε την έκδοση του ημερολογίου μας με φόντο την πανοραμική φωτογραφία του χωριού μας.  Η ικανοποίηση που είδαμε στο πρόσωπό σας, αποτελεί την καλύτερη ανταμοιβή για την επιλογή μας.

Ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών, βρεθήκαμε κοντά στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου του χωριού μας, τονίζοντάς τους κι εμείς, από τη δική μας την πλευρά, το νόημα και τον συμβολισμό της σχολικής αυτής εορτής μέσα από ένα όμορφο παραμύθι δια χειρός της Γενικής Γραμματέως του Συλλόγου μας Μαυροματάκη Ειρήνης.

Θελήσαμε να τιμήσουμε τη γιορτή του Αγίου Χαραλάμπου με έναν τρόπο διαφορετικό απ’ το συνηθισμένο. Αντικαταστήσαμε τα γλέντια και τις συνεστιάσεις  με μία συλλογική προσπάθεια για κοινωνική προσφορά. Σε συνεργασία  με τους φορείς των βορινών χωριών, από την Λάστρο μέχρι την Σκοπή, συγκεντρώσαμε τρόφιμα τα οποία προσφέραμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Σητείας, αναδεικνύοντας έτσι την κοινωνική προσφορά  ως μία από τις έννοιες του Πολιτισμού.  Οφείλω να επισημάνω ότι η ανταπόκριση σ’ αυτή την πρωτοβουλία την οποία  εμπνευστήκαμε και συντονίσαμε, τόσο από τους κατοίκους όσο και από τους φορείς, ήταν συγκινητική.

Τις απόκριες, επιχειρήσαμε να μπούμε μεταμφιεσμένοι στα σπίτια σας κατά τα πρότυπα της παλιάς εποχής, προσφέροντάς σας εδέσματα, προσαρμοσμένα στη νηστεία των ημερών, προ της μεγάλης Σαρακοστής. Κρίνοντας από τον τρόπο που μας υποδεχτήκατε, φαίνεται ότι καταφέραμε να σας ξυπνήσουμε όμορφες αναμνήσεις της νιότης σας.

Αναδείξαμε τις γιορτές της Γυναίκας, του Πατέρα και της Μητέρας, τιμώντας έτσι αυτούς τους τρεις ιερούς ρόλους, οι οποίοι αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία σε μία τόσο μικρή κοινωνία, όπως η δική μας. Το ίδιο κάναμε και στις Παγκόσμιες μέρες Παιδικού βιβλίου και Αυτισμού διανέμοντας στους μαθητές του χωριού μας τα βιβλία της Περιφέρειας Κρήτης με τίτλο «Πού πήγε το νερό;» «και Ενωμένοι μπορούμε», εγχειρίδια τα οποία τους περνούν ηχηρά κοινωνικά μηνύματα.

Στις Εθνικές Επετείους , όπως είναι φυσικό μέσα από τον θεσμικό μας ρόλο, τιμήσαμε την ιστορία μας και τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας,  με τη συμμετοχή μας στις εορταστικές εκδηλώσεις των μαθητών του χωριού μας.

Λίγο αργότερα, τιμήσαμε την Εργατική Πρωτομαγιά και σας ευχηθήκαμε καλό μήνα και Χριστός Ανέστη. Στήνοντας  ένα όμορφο γλέντι έξω από την αίθουσα του Συλλόγου μας .

Στα μέσα Μαΐου, και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, καταφέραμε να προσφέρουμε στα παιδιά του χωριού μας μία πρωτόγνωρη εμπειρία που δύσκολα θα αποκτούσαν. Ο λόγος για το φορητό Πλανητάριο που στήθηκε στο προαύλιο του σχολείου μας βοηθώντας τα παιδιά να γνωρίσουν το διάστημα και τους πλανήτες, μέσα από την προβολή σχετικών ταινιών ανάλογα με την ηλικία τους. Το προηγούμενο βράδυ, μικροί και μεγάλοι είχαμε την ευκαιρία να δούμε από πολύ κοντά τον ουρανό, το φεγγάρι και τ’ αστέρια με τη βοήθεια τηλεσκοπίου που στήθηκε στον ίδιο χώρο.

Στις αρχές Ιουνίου πραγματοποιήσαμε, ευρεία σύσκεψη όλοι οι τοπικοί φορείς των βορινών χωριών, με αντικείμενο την εξεύρεση σύγχρονων τρόπων δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών μας. Σε αυτό μας βοήθησε με την επιστημονική της γνώση η υπεύθυνη του προγράμματος προαγωγής και αυτοβοήθειας Σητείας, κ. Μαριάννα Ζάχου. Στο πλαίσιο αυτό,  καταφέραμε να προσφέρουμε δύο ακόμα δημιουργικά καλοκαιρινά απογεύματα στους μικρούς μας φίλους. Το πρώτο ήταν η προβολή του θερινού παιδικού σινεμά στο προαύλιο του σχολείου του χωριού μας και το δεύτερο λίγες μέρες αργότερα, τα Παιχνίδια του Κόσμου, που ήρθαν στα Έξω Μουλιανά, ενώ ως τότε η δράση λάμβανε χώρα μόνο στη Σητεία. Ταυτόχρονα εξετάσαμε την δυνατότητα πραγματοποίησης αντίστοιχων δράσεων και κατά τη χειμερινή περίοδο.

Αναβιώσαμε το έθιμο του Κλείδωνα σε δύο βραδιές. Την παραμονή, τα κορίτσια μας μετέφεραν το σταμνί με το αμίλητο νερό και βάλαμε τα μήλα ενώ κάψαμε και τον Μάη. Ανήμερα βγάλαμε τα μήλα απ’ το σταμνί, είπαμε τις μαντινάδες και ακολούθησε το πρώτο γλέντι του καλοκαιριού, στον χώρο του ελαιουργείου.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από την δραστηριότητά μας, το καθιερωμένο πλέον, για το τελευταίο Σάββατο του Ιουλίου, μεγάλο γλέντι στη Σφάκα, το οποίο πραγματοποιήθηκε μετά από δύο χρόνια πανδημίας. Εκείνη την όμορφη βραδιά, διασκεδάσαμε με τον χωριανό μας Γιώργο Σκορδαλό, τον δεξιοτέχνη λαουτιέρη Γιώργο Μανωλάκη και τους εξαιρετικούς τους συνεργάτες.  Από εκείνη την βραδιά θεωρώ ότι αξίζει να σταθούμε σε δύο σημεία. Αφενός ο καθένας απ’ όλους εμάς και όλους εσάς υπερασπίστηκε υπεύθυνα το πόστο του για να προκύψει ένα άρτιο οργανωτικά  αποτέλεσμα και αφετέρου στο γεγονός ότι αναδείξαμε την εγκάρδια φιλοξενία και το μερακλίκι που έχουμε μέσα μας ως Σφακιανοί. Το αξιοπρεπές καθαρό οικονομικό αποτέλεσμα που προέκυψε από αυτή την εκδήλωση, να είστε βέβαιοι ότι σας ανήκει και θα αξιοποιηθεί είτε υπό την μορφή των πρωτότυπων δράσεων στις οποίες σας έχουμε συνηθίσει, είτε με μικρές τεχνικές παρεμβάσεις στο χωριό μας, που θα κάνουν πιο ευχάριστη την δική σας καθημερινότητα. Προφανώς η ίδια τακτική ακολουθείται για κάθε χρηματικό ποσό που εισέρχεται στο ταμείο του συλλόγου μας ανεξαρτήτως ποσού και πηγής εσόδων από την οποία προέρχεται.

Λίγες μέρες μετά γιορτάσαμε τα 40 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου μας και τιμήσαμε τα ιδρυτικά του μέλη. Δεσμευτήκαμε ηθικά ενώπιόν τους, ότι αυτό που μας κληροδότησαν θα το κρατήσουμε ζωντανό και θα το πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Τιμήσαμε ακόμη το συγχωριανό μας Βασίλη Χατζηδάκη, γιο της επί σειρά ετών δασκάλας Γεωργίας Μαστοράκη, για το εξαιρετικό ποιητικό του έργο, με ένα όμορφο αφιέρωμα που επιμελήθηκε και παρουσίασε το μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου μας Δέσποινα Φραγκιαδάκη. Η συγκεκριμένη βραδιά έκλεισε  ευχάριστα αφού μετά από πάρα πολλά χρόνια είδαμε να παίζεται παραδοσιακή θεατρική παράσταση στο χωριό μας. Ο λόγος για το έργο Η Γκόλφω τση Κρήτης  της θεατρικής σκηνής Ηρακλείου.

Στην εορτή του πολιούχου του χωριού μας Τιμίου Σταυρού, σταθήκαμε αποκλειστικά στο θρησκευτικό της νόημα. Εκκλησιαστήκαμε και προσφέραμε τα κεράσματά μας στο προαύλιο του ναού, αφού πρώτα αυτά πήραν την ευλογία του παπά Μανώλη.

Προσηλωμένοι στην αρχή της συλλογικότητας για την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών, συνυπογράψαμε μαζί με τους συναρμόδιους φορείς την τεκμηριωμένη ένσταση για την υποβάθμιση του δημοτικού σχολείου του χωριού μας από 4θέσιο σε 3θέσιο, προς τη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου. Ένα απόλυτα δίκαιο αίτημα το οποίο όμως δυστυχώς απορρίφθηκε από την αρμόδια υπηρεσία.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του αρμόδιου πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Σητείας, συμμετείχαμε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα τουρισμού. Αναδείξαμε την ποιότητα της γαστρονομίας και την εγκάρδια φιλοξενία του τόπου μας, μέσα από τα εδέσματα που εκθέσαμε στο τραπέζι μας για να κεραστεί ο κόσμος που βρέθηκε εκείνο το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Σητείας. Το θετικό κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα που αναδεικνύεται όμως από αυτή τη δράση είναι ότι από τη σωστή διασύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, μόνο να κερδίσουν έχουν ακόμα και οι τόσο μικρές κοινωνίες, όπως η Σφάκα μας.

Πάλι μετά από πρόσκληση του αρμόδιου πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Σητείας, συμμετείχαμε σε σύσκεψη για την επέκταση του Γεωπάρκου Σητείας, όπου από κοινού με τον πρόεδρο της κοινότητας, υποδείξαμε τα σημεία ενδιαφέροντος που υπάρχουν στη χωρική αρμοδιότητα της κοινότητάς μας, τόσο προφορικά, όσο και εγγράφως σε επιστολή που συνυπογράψαμε. Παράλληλα ως πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου υπέγραψα την επιστολή στήριξης του αιτήματος επέκτασης του Γεωπάρκου Σητείας. Αυτό το έργο αναμένεται να αυξήσει κατακόρυφα την επισκεψιμότητα του χωριού μας τόσο από εγχώριους όσο και από διεθνείς πληθυσμούς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αναπτυξιακή του προοπτική και το μέλλον του.

Στηρίξαμε το πρόγραμμα τηλεϊατρικής του ιδρύματος vodafon σε συνεργασία με την υγειονομική περιφέρεια Κρήτης. Επικροτούμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και είμαστε αρωγοί και συνεργάτες προκειμένου να εντατικοποιηθούν και να θεσμοθετηθούν προς όφελος των συγχωριανών μας.

Αφουγκραζόμενοι τις τάσεις, τις ευκαιρίες και τις απειλές της κοινωνίας στην οποία μεγαλώνουν τα παιδιά μας, θελήσαμε να τους προσφέρουμε ένα επιπλέον μάθημα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την αναπηρία και τη διαφορετικότητα. Για το σκοπό αυτό προσκαλέσαμε τον πρωταθλητή ΑΜΕΑ Μιχάλη Λεμονή και οι αντιδράσεις των παιδιών σε όσα τους είπε μας αφήνουν με την αισιοδοξία, ότι παίρνοντας τη ζωή τους στα χέρια τους, θα καταφέρουν να χτίσουν τη δική τους κοινωνία πολιτισμού, μακριά από ανισότητες, αδικίες και αποκλεισμούς.

Κάπως έτσι φτάνουμε 10 μέρες πριν τα Χριστούγεννα και σε συνεργασία με τη θεατρική σκηνή Ηρακλείου διοργανώνουμε την προβολή παιδικής χριστουγεννιάτικης θεατρικής παράστασης. Ένα έργο που σκοπό του είχε αφενός να βάλει τα παιδιά στο κλίμα των ημερών και αφετέρου να τους περάσει κοινωνικά μηνύματα τα οποία πρέπει να καθορίζουν τη συμπεριφορά τους καθημερινά και όχι μόνο κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Πιστοί στην τήρηση του εθίμου ανήμερα τα Χριστούγεννα σας επισκεφθήκαμε, σας είπαμε τα κάλαντα και σας προσφέραμε τα γούρια μας για τη νέα χρονιά. Επειδή ξέρουμε πόσο σας αρέσει, δεν παραλείψαμε να στήσουμε ένα μικρό γλέντι σε κάθε γειτονιά.

Λίγες μέρες πριν αλλάξει ο χρόνος, ο Αϊ-Βασίλης ήρθε στο χωριό μας μετά από χρόνια και έδωσε μεγάλη χαρά στα παιδιά μας, προσφέροντας τους τα δώρα του. Εμείς οι μεγαλύτεροι είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε όλοι μαζί και να ανταλλάξουμε ευχές πριν τον ερχομό του νέου χρόνου.

Ανάλογη ατμόσφαιρα επικράτησε και την πρωτοχρονιά με σημείο αναφοράς το παραδοσιακό μας κατουμέρι, ένα γλυκό με ιδιαίτερη γεύση που έχει τις ρίζες του στο χωριό μας. Στην πρωτοχρονιάτικη βόλτα μας ξεχώρισε επίσης και το φετινό μας ημερολόγιο με τον ιδιαίτερο συμβολισμό του ο οποίος δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητος.

Στο σημείο αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο ούτε ισχυριζόμαστε, ότι έγιναν όλα όσα μπορούν και πρέπει να γίνουν για το χωριό μας. Βασική μας επιδίωξη ήταν αρχικά ο σύλλογός μας να ξαναγίνει ενεργός, να γίνουμε όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα κάτω από την ομπρέλα του, να κρατήσει τη θέση που επιβάλλει ο θεσμικός του ρόλος ενδιάμεσα στους δύο έτερους τοπικούς φορείς, την κοινότητα και την εκκλησία και να δημιουργηθεί ένα κοινό συνεργατικό πλαίσιο διεκδικητικότητας για όσα έχει ανάγκη το χωριό μας.

Προσπαθήσαμε ταυτόχρονα με σημαία την εξωστρέφεια να γίνουμε χρηστικοί συνομιλητές και συνεργάτες για εκείνους που βρίσκονται στα κέντρα λήψεως αποφάσεων εκεί όπου κρίνεται η τύχη του τόπου μας. Το αν τα καταφέραμε ή όχι το αφήνουμε στην αυστηρή αλλά δίκαιη κρίση σας. Θα έχετε άλλωστε την ευκαιρία να εκφραστείτε για τα πεπραγμένα μας στην ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου μας, η ημερομηνία και η ώρα της οποίας θα σας ανακοινωθούν σύντομα. Εκεί θα θέλαμε και εμείς να ακούσουμε τις ιδέες, τις προτάσεις, τις επιθυμίες αλλά και τις ανάγκες που έχετε και εμείς δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να ανακαλύψουμε. Από πλευράς μας σας διαβεβαιώνουμε, ότι και κατά το δεύτερο μισό της θητείας μας, θα εργαστούμε με την ίδια φιλοσοφία και προγραμματισμό για να οργανώσουμε δράσεις και εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες θα αναδεικνύονται όλες οι έννοιες του πολιτισμού.

Μέσα από το θεσμικό μας ρόλο θα δείξουμε έντονη διάθεση τεκμηριωμένης διεκδίκησης για τα έργα υποδομής που έχει ανάγκη το χωριό μας, κάποια εκ των οποίων θα αναφέρω επιγραμματικά.

Στην πρώτη θέση αυτής της λίστας δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο από την αξιοποίηση του παλαιού δημοτικού σχολείου του χωριού μας. Το εν λόγω έργο προφανώς μπορεί και πρέπει να ενταχθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα χρηματοδότησης και εμείς ως φορέας έχουμε επεξεργαστεί μια πρόταση την οποία σύντομα θα θέσουμε υπόψη όλων των εμπλεκομένων πολιτών και φορέων για τη σχετική διαβούλευση.

Είναι απολύτως σεβαστή η επιθυμία κάθε γονέα να μπορεί το παιδί του να παίξει ξέγνοιαστα σε μια παιδική χαρά εντός των ορίων του χωριού του. Αυτό μας υποχρεώνει ηθικά να εργαστούμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και προς αυτήν την κατεύθυνση.

Δεδομένης της γεωγραφικής θέσης του χωριού μας και της μακρινής απόστασης από νοσοκομεία και των τριών πόλεων του νομού, η δημιουργία ενός σταθμού πρώτων βοηθειών εξοπλισμένου με το φορητό απεινιδωτή και το κινητό φαρμακείο είναι ζήτημα επιβίωσης για κάθε συνάνθρωπό μας, μόνιμο κάτοικο, επισκέπτη ή περαστικό. Ακόμα και μια ανθρώπινη ζωή να καταφέρουμε να σώσουμε με τη βοήθεια αυτής της υποδομής, αναδεικνύει την πραγματική αξία της θεσμικής μας ιδιότητας.

Αναλογιζόμενος πλήρως το βάρος της ευθύνης των λόγων θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι για τα παραπάνω έργα ο διάλογος έχει ανοίξει με τους αρμόδιους φορείς και όλα δείχνουν ότι οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις για την υλοποίησή τους έχουν ωριμάσει περισσότερο από ποτέ.

Μιλώντας για απολογισμό το μυαλό μας συνήθως πηγαίνει σε αριθμούς και ποσοτικά στοιχεία. Για να ερμηνεύσουμε όμως σωστά το πραγματικό αποτέλεσμα, οφείλουμε να δώσουμε στην έννοια αυτή και ηθική διάσταση μέσα από τις λέξεις συγγνώμη και ευχαριστώ.

Είναι η ώρα λοιπόν να ζητήσω το δικό μου ειλικρινές συγγνώμη από όποιον ή από όποιους άθελά μου  τους στεναχώρησα, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας και πάνω στη δίψα μου να παραχθεί έργο.

Όσο για τα ευχαριστώ, το μεγαλύτερο είναι για όλους εσάς, που στηρίξατε την προσπάθειά μας, ηθικά, υλικά, οικονομικά, χειρονακτικά. Την πιστέψατε και επενδύσατε σε αυτήν ένα κομμάτι της καθημερινότητάς σας.

Ευχαριστώ επίσης μέσα από την καρδιά μου τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ γιατί καταφέραμε να συνδυάσουμε ιδανικά τις ιδέες μας, έτσι ώστε το αποτέλεσμα που φτάνει σε εσάς να αγγίζει το απόλυτο, τη στιγμή μάλιστα που η γνωστή και μη αναστρέψιμη πραγματικότητα καθιστά τη δική μου πρακτική συνεισφορά ανύπαρκτη.

Θέλω ακόμη να ευχαριστήσω για τη συνεργασία τον πρώην αντιπρόεδρο Δημήτρη Συντυχάκη και την πρώην ταμεία Στέλλα Αναγνωστάκη. Αν και στα μέσα του έτους για προσωπικούς λόγους αποχώρισαν από το ΔΣ, η προσφορά τους στο σύλλογο ήταν και παραμένει σημαντική.

Εγκάρδιες ευχαριστίες στον πρόεδρο της κοινότητάς μας Απόστολο Κυριακάκη, που με ζήλο και ανιδιοτέλεια βοηθά το έργο μας όποτε του ζητηθεί.

Θερμές ευχαριστίες εκφράζουμε επίσης στη διευθύντρια, το σύλλογο διδασκόντων και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου του χωριού μας, οι οποίο ανταποκρινόμενοι θετικά στο αίτημά μας για συνεργασία, από τις πρώτες μέρες ανάληψης των καθηκόντων μας, μας βοήθησαν να κάνουμε πράξη την πεποίθησή μας, ότι η επένδυση στη γνώση και την εκπαίδευση των παιδιών μας είναι ζήτημα πολιτισμού.

Θερμά ευχαριστούμε ακόμα τους θεσμικούς άρχοντες του νομού μας σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας και την έντιμη συνεργασία που έχουμε.

Συγχωρέστε μου την κατάχρηση χρόνου και το προσωπικό της αναφοράς για να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη μητέρα μου και την αδερφή μου που με υπέρβαση σωματικών και ψυχικών δυνάμεων με στηρίζουν σε κάθε μου προσπάθεια. Αυτή που κάνω τον τελευταίο χρόνο για το χωριό μας, δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Για το τέλος επιτρέψτε μου μια κατάθεση ψυχής. Στην πορεία της επαγγελματικής και κοινωνικής μου εξέλιξης πήρα ένα τεράστιο μάθημα. Κάθε σταθμός στη ζωή μας είναι και μια πολύτιμη εμπειρία. Η δική μου εμπειρία, μετά από ένα χρόνο στο τιμόνι του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού μας, λέει ότι η Σφάκα μας έχει ιστορία, παρελθόν, παρόν και μέλλον. Την ιστορία την τιμούμε. Το παρελθόν το σεβόμαστε. Στο παρόν εργαζόμαστε με σύνεση και αποφασιστικότητα για να χτίσουμε το μέλλον που αξίζουμε, θέλουμε και μπορούμε για τους προγόνους μας, για μας και τα παιδιά μας.

Να ζήσει το χωριό μας.

Ζήτω η Σφάκα μας.

Σας ευχαριστώ πολύ. Καλή διασκέδαση.

 

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456