Sitiaka is loading for You ...

 

OΠρόσωπαΥπο διαμόρφωση το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας στον Δήμο Σητείας

Η πρώτη συνάντηση για το υπο διαμόρφωση Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας στο Δήμο Σητείας πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Δημάρχου Σητείας κ Γιώργου Ζερβάκη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ Γιάννη Παπαδάκη, στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου κας Ανθής Λαντζανάκη και κ Τέλη Μεραμβελιοτάκη και της εκπροσώπου του αναδόχου του έργου, μηχανικού κας Μαρίας Σίτη. Σκοπός του Σχεδίου είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών ώστε...
Stavroula15. March 2023

Η πρώτη συνάντηση για το υπο διαμόρφωση Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας στο Δήμο Σητείας πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του Δημάρχου Σητείας κ Γιώργου Ζερβάκη, του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών κ Γιάννη Παπαδάκη, στελεχών της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου κας Ανθής Λαντζανάκη και κ Τέλη Μεραμβελιοτάκη και της εκπροσώπου του αναδόχου του έργου, μηχανικού κας Μαρίας Σίτη.

Σκοπός του Σχεδίου είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία και των υπόλοιπων κινητικά ευάλωτων ομάδων πληθυσμού.
Ειδικότερα, η κατάρτιση των ΣΑΠ αποσκοπεί στον εντοπισμό ελλείψεων/εμποδίων και στη δημιουργία:
•Προσβάσιμων πεζοδρομίων/πεζοδρόμων/οδών ήπιας κυκλοφορίας
•Προσβάσιμων πλατειών
•Προσβάσιμων χώρων πρασίνου
•Προσβάσιμων διαβάσεων και νησίδων
•Προσβάσιμων χώρων στάθμευσης
•Προσβάσιμων δημοσίων κτιρίων και κτιρίων που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες και άλλες χρήσεις καθώς και σημείων ενδιαφέροντος.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ το ενδιαφέρον εστιάζεται σε σημεία του Δήμου με ιδιαίτερα αυξημένη κινητικότητα, τουριστικά ανεπτυγμένα αλλά και σε σημεία που υπάρχουν δομές ΑΜΕΑ και άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες.
Ο σχεδιασμός θα ολοκληρωθεί αφού δοθεί σε διαβούλευση.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456