Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΟ Πλάθιντο Ντομίνγκο στη Μονή Τοπλού για το γεγονός του καλοκαιριού

Ίσως το σημαντικότερο γεγονός του καλοκαιριού σε Παγκρήτιο και όχι μόνο επίπεδο είναι η συναυλία του διεθνούς φήμης τενόρου  Πλάθιντο Ντομίνγκο στη Σητεία  και συγκεκριμένα στο Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Τοπλού. Ο σχεδιασμός για ένα γεγονός διεθνούς εμβέλειας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με μεγάλους χορηγούς να το  πλαισιώνουν ενώ η ημερομηνία διεξαγωγής τοποθετείται στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.     Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο (Plácido Domingo)  θεωρείται από τους δημοφιλέστερους τενόρους της σύγχρονης εποχής.  ...
Stavroula17. May 2023
Placido_Domingo

Ίσως το σημαντικότερο γεγονός του καλοκαιριού σε Παγκρήτιο και όχι μόνο επίπεδο είναι η συναυλία του διεθνούς φήμης τενόρου  Πλάθιντο Ντομίνγκο στη Σητεία  και συγκεκριμένα στο Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Τοπλού.

Ο σχεδιασμός για ένα γεγονός διεθνούς εμβέλειας έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με μεγάλους χορηγούς να το  πλαισιώνουν ενώ η ημερομηνία διεξαγωγής τοποθετείται στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

 

 

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο (Plácido Domingo)  θεωρείται από τους δημοφιλέστερους τενόρους της σύγχρονης εποχής.

 

Το 1961 έκανε το ντεμπούτο του στην Όπερα του Μεξικού, ακολούθησε το Ντάλας των ΗΠΑ και από το 1962 έως το 1965 συνεργάστηκε με την Όπερα του Τελ Αβίβ. Το 1965 έκανε το ντεμπούτο του στην Όπερα της Νέας Υόρκης, το 1968 στη Μητροπολιτική Όπερα της Νέας Υόρκης και το 1969 στη Σκάλα του Μιλάνου.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έλαβε δώδεκα βραβεία Γκράμι σε διάφορες κατηγορίες, το αμερικανικό Προεδρικό Μετάλλιο Ελευθερίας (2002) το βραβείο Μπριγκίτ Νίλσον για τα εξαιρετικά επιτεύγματά του στην κλασική μουσική, το Praemium Imperiale, το ανώτατο καλλιτεχνικό βραβείο της Ιαπωνίας (2013), ενώ το 2002 χρίστηκε επίτιμος ιππότης της Μεγάλης Βρετανίας.

Με τον Λουτσιάνο Παβαρότι και τον Χοσέ Καρέρας, έπαιξε σ’ όλο τον κόσμο ως ένας από τους «Τρεις Τενόρους», κάνοντας προσιτό σε εκατομμύρια ανθρώπους το οπερατικό ρεπερτόριο. Το 1993 ίδρυσε τον διεθνή διαγωνισμό «Operalia» για να βοηθήσει τους νέους τραγουδιστές της όπερας να ξεκινήσουν την καριέρα τους.

 

Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο υπηρέτησε ως καλλιτεχνικός διευθυντής (1996-2011) και γενικός διευθυντής (2003–2011) της Όπερας της Ουάσιγκτον και το 2000 έγινε γενικός διευθυντής της Όπερας του Λος Άντζελες. Διηύθυνε επίσης μεγάλες συμφωνικές ορχήστρες και όπερες στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456