Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΑπό τον Έβρο στην Κάτω Ζάκρο ο Σπαρταθλητής Στέλιος Αράπογλου

Ξεκινώντας στις 3 Απριλίου από τα Μαράσια του Έβρου και τερματίζοντας σήμερα στο Μινωικό ανάκτορο της Κάτω Ζάκρο, ο Σπαρταθλητής Στέλιος Αράπογλου, ιατρός-χειρουργός στο επάγγελμα, απότισε φόρο τιμής σε 23 μνημεία της Ηπειρωτικής Ελλάδας και 39 της Κρήτης, στέλνοντας ένα διττό μήνυμα. Ο Στέλιος Αράπογλου διένυσε 3,000 km σε 50 ημέρες τιμώντας τις σημαντικότερες πόλεις και χωριά της Ελλάδας και της Κρήτης που υπέστησαν Ολοκαυτώματα κατά τη χρονική περίοδο 1940 -1945.   « Σκοπός της...
Stavroula25. May 2023

Ξεκινώντας στις 3 Απριλίου από τα Μαράσια του Έβρου και τερματίζοντας σήμερα στο Μινωικό ανάκτορο της Κάτω Ζάκρο, ο Σπαρταθλητής Στέλιος Αράπογλου, ιατρός-χειρουργός στο επάγγελμα, απότισε φόρο τιμής σε 23 μνημεία της Ηπειρωτικής Ελλάδας και 39 της Κρήτης, στέλνοντας ένα διττό μήνυμα.

Ο Στέλιος Αράπογλου διένυσε 3,000 km σε 50 ημέρες τιμώντας τις σημαντικότερες πόλεις και χωριά της Ελλάδας και της Κρήτης που υπέστησαν Ολοκαυτώματα κατά τη χρονική περίοδο 1940 -1945.

 

« Σκοπός της προσπάθειας είναι να αναδειχθεί ο αγώνας που κάνει το Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα για μνήμη και δικαιοσύνη, για τις αποζημιώσεις των θυμάτων του Ολοκαυτώματος 1940-1945, για τις σφαγές των αμάχων, το λιμό της κατοχής αλλά και τις θηριωδίες που έκαναν οι Γερμανοί Ναζί.
Το δεύτερο μηνυμα του δύσκολου αυτού εγχειρήματος αφορά μια πρόταση που έκανα προς το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο καθορίζει την διδακτέα ύλη στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση” δήλωσε στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ ο υπεραθλητής.

Στον αρχαιολογικό χώρο της Κάτω Ζάκρου υποδέχτηκαν τον Στέλιο Αράπογλου ο Αντιδήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Αιλαμάκης και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζάκρου.

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456