Η πρόσφατη διάκριση του εστιατορίου “ΧΙΩΝΑ” στην ομώνυμη παραλία, η οποία το τοποθετεί με αξιώσεις πλέον στην έγκριτη λίστα του FNL, έρχεται να επιβεβαιώσει μια σοβαρή προσπάθεια πολλών χρόνων.
Από το 1967 η οικογενειακή επιχείρηση του εστιατορίου “ΧΙΩΝΑ” εκπροσωπεί επάξια την Σητειακή κουζίνα και διαφημίζει με τον καλύτερο τρόπο την γαστρονομική κουλτούρα της περιοχής.
Η τρίτη γενιά της επιχείρησης ακόμα πιο συνειδητοποιημένη και προσηλωμένη στις ανάγκες της εποχής επενδύει στην πρώτη ύλη και στην ομάδα, όπως τονίζει με έμφαση στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ ο σημερινός διαχειριστής και ιδιοκτήτης της επιχείρησης κ Κώστας Αμανάκης.
Η επιβράβευση για το εστιατόριο “ΧΙΩΝΑ” έχει έρθει πολύ νωρίτερα από αυτήν των ιδικών γευσιγνωσίας του FNL, από τους ίδιους τους απαιτητικούς και πλέον φανατικούς πελάτες της οι οποίοι φτάνουν από όλα τα σημεία της Κρήτης, και όχι μόνο, για να ζήσουν μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στο πιο διάσημο βραχάκι της Μεσογείου.