Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΓ. Πλακιωτάκης: Οι νέοι είναι προτεραιότητα στη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Στην τελετή ορκωμοσίας, απονομής πτυχίων και μεταπτυχιακών του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ, παραβρέθηκε ο βουλευτής Λασιθίου Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του, επεσήμανε τα πεπραγμένα της απερχόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τους νέους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι αποτελούν βασική προτεραιότητα και για τη νέα κυβέρνηση. Ο κ. Πλακιωτάκης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ, Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη για την πρόσκληση, εξήρε την πολύ καλή δουλειά...
Stavroula3. June 2023
plak

Στην τελετή ορκωμοσίας, απονομής πτυχίων και μεταπτυχιακών του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ, παραβρέθηκε ο βουλευτής Λασιθίου Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος στον χαιρετισμό του, επεσήμανε τα πεπραγμένα της απερχόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τους νέους, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι αποτελούν βασική προτεραιότητα και για τη νέα κυβέρνηση.

Ο κ. Πλακιωτάκης, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ, Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη για την πρόσκληση, εξήρε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο τμήμα αλλά και την υψηλή απορροφητικότητα των αποφοίτων στην αγορά εργασίας. «Οι νέοι άνθρωποι ανήκουν στις προτεραιότητες της κυβέρνησης την προηγούμενη τετραετία και όπως έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός θα είναι στις προτεραιότητες και στην επόμενη τετραετία της κυβέρνησης της ΝΔ. Η κυβέρνηση το απέδειξε με ιδιαίτερη εμφατικότητα, ιδιαίτερα με το πρόγραμμα στέγασης ‘Σπίτι μου’, αλλα και με άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε τη σημαντικότητα της πρακτικής άσκησης επ αμοιβής, αλλά και τη δυνατότητα που έχουν πλέον οι επιχειρήσεις να χρηματοδοτούν τα μεταπτυχιακά και τα διδακτορικά των φοιτητών. Όπως σημείωσε, «Η δυνατότητα του εσωτερικού ERASMUS για να μετακινηθείς και να κάνεις εξάμηνα σε άλλες σχολές, διευρύνοντας τους ορίζοντες σου, δημιουργούν καλύτερες προοπτικές και προϋποθέσεις ένταξης ταχύτερα και με καλύτερους όρους στην αγορά εργασίας.

Ακολουθεί, ολόκληρη η ομιλία του:

«Κυρίες και κύριοι,

Αρχικά, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛΜΕΠΑ, Κωνσταντίνο Παναγιωτάκη, για την ευγενική πρόσκλησή του να απευθύνω χαιρετισμό στην τελετή ορκωμοσίας, απονομής πτυχίων και μεταπτυχιακών στους αποφοίτους.  Το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με έδρα τον Άγιο Νικόλαο, ιδρύθηκε μόλις το 2019 και έκτοτε έχει ξεπεράσει τους 1200 εγγεγραμμένους προπτυχιακούς φοιτητές, έχει περισσότερους από 45 μεταπτυχιακούς φοιτητές, και 8 υποψήφιους διδάκτορες. Η πολύ υψηλή απορροφητικότητα των αποφοίτων του τμήματος στην αγορά, η οποία αγγίζει το απόλυτο, αποτελεί και τη σφραγίδα που πιστοποιεί την εξαιρετική δουλειά που γίνεται από το καθηγητικό προσωπικό, σε όλα τα επίπεδα.

Είμαστε περήφανοι, που στο Λασίθι και τον Άγιο Νικόλαο, λειτουργεί ένα σύγχρονο και ανταγωνιστικό τμήμα που εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς, προσφέροντας γνωστικά αντικείμενα που δεν υπάρχουν σε άλλο τμήμα ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος στην Κρήτη. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στο σπουδαίο έργο που παρουσιάζει το τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στο ερευνητικό πεδίο, μέσα από τις συνεργασίες του με άλλα Πανεπιστήμια και φυσικά το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας. Οι διεθνείς διακρίσεις του ερευνητικού έργου μιλούν από μόνες τους. Η Νέα Δημοκρατία κι εγώ προσωπικά, δηλώνω αρωγός σε αυτή την σημαντικό προσπάθεια που ξεκινά από τον πρόεδρο του τμήματος και συνεχίζει στους καθηγητές, στους διοικητικούς και φτάνει στους πρωταγωνιστές της αποψινής τελετής, τους φοιτητές. Τους απόφοιτους του τμήματος, οι οποίοι κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, έγιναν μάρτυρες της εξαιρετικής δουλειάς, η οποία αξίζει και με το παραπάνω, τη στήριξη της πολιτείας. Στόχος, η ένταξη του τμήματος στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο,ένα δίκαιο αίτημα που θα εξασφαλίσει ακόμη περισσότερους εισακτέους και κατά συνέπεια, ακόμη περισσότερους ωφελούμενους φοιτητές.

Φίλες και φίλοι,

Όπως ανέφερα, οι πρωταγωνιστές της αποψινής βραδιάς είναι οι απόφοιτοι και οι δικοί τους άνθρωποι. Οι φοιτητές που για χρόνια μελέτησαν, μόχθησαν και αποφοιτούν από το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, έτοιμοι να απορροφηθούν στην αγορά εργασίας, έχοντας στη φαρέτρα τους ισχυρές βάσεις σταπεδία της χρηματοοικονομικής, του Μάρκετινγκ και της Διοίκησης, πολύ καλές γνώσεις  πληροφοριακών συστημάτων και πληροφορικής. Έχουν αποκτήσει όλα τα εφόδια ώστε να έχουν τη δυνατότητα κατάρτισης στρατηγικής των επιχειρήσεων και ικανότητα λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων, από ανάλυση μεγάλου όγκου δεδομένων. Αγαπητοί απόφοιτοι,στα πρόσωπά σας,αντικατοπτρίζεται η νέα γενιά της χώρας μας, στον κόπο σας, οι αγωνίες των δικών σας ανθρώπων αλλά και ευρύτερα όλων μας, για την καταξιωση σας και μία πετυχημένη πορεία σε δύσκολα και ανταγωνιστικά επαγγελματικά μονοπάτια.Σας προτρέπω να αξιοποιήσετε τον τίτλο που επάξια κατακτήσετε. Να αντιμετωπίσετε την παρουσία σας στον της Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας ως προοπτική, όχι μόνο επαγγελματικής καριέρας αλλά και ως προοπτική ζωής.Ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα σας. Οι αγωνίες σας είναι και δικές μας αγωνίες και αυτό γιατί το δικό μας μέλλον, καθρεφτίζει την Ελλάδα των επόμενων γενεών.Σας εύχομαι καλή και δημιουργικήσταδιοδρομία».

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456