Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΗ Σητεία σήμερα αγωνίζεται για το Νοσοκομείο της

Nέκρωσε η Σητεία σήμερα διατρανώνοντας έτσι με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη βούληση της για την διατήρηση του Νοσοκομείου της. Μια μεγαλειώδη συγκέντρωση αναμένεται το απόγευμα στην έξοδο προς Ηράκλειο  αλλά και στα Πλατανάρια Η σημερινή κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή σε έναν μακρύ αγώνα που ξεκινάει σύσσωμη η τοπική κοινωνία διεκδικώντας τα αυτονόητα. Το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα παρέδωσε ψήφισμα στην διοικήτρια του Νοσοκομείου Σητείας κ Μαρία Δαρατσιανού το οποίο αναφέρει: ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ...
Stavroula18. September 2023
Nέκρωσε η Σητεία σήμερα διατρανώνοντας έτσι με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τη βούληση της για την διατήρηση του Νοσοκομείου της.
Μια μεγαλειώδη συγκέντρωση αναμένεται το απόγευμα στην έξοδο προς Ηράκλειο  αλλά και στα Πλατανάρια
Η σημερινή κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή σε έναν μακρύ αγώνα που ξεκινάει σύσσωμη η τοπική κοινωνία διεκδικώντας τα αυτονόητα.
Το πρωί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα παρέδωσε ψήφισμα στην διοικήτρια του Νοσοκομείου Σητείας κ Μαρία Δαρατσιανού το οποίο αναφέρει:
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
Είναι απόλυτα κατανοητό ότι ένα Νοσοκομείο είναι ζωντανός οργανισμός, ευμετάβλητος, εξαρτώμενος από τη γραφειοκρατία, τον ανθρώπινο αλλά και άλλους, απρόβλεπτους παράγοντες, που επηρεάζουν συχνά την λειτουργία του.
Όμως, το Νοσοκομείο Σητείας, στην παρούσα φάση, δεν έχει απλώς κάποια συνήθη προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς.
Η κατάστασή του είναι τραγική.
Υπολειτουργούν βασικές κλινικές, όπως η Παθολογική, η Παιδιατρική, το Ακτινολογικό, που διαθέτουν ένα ή κανένα γιατρό ﮲ και οι άλλες δε κλινικές έχουν μεγάλες ελλείψεις και προβλήματα.
Η περίπτωση του Νοσοκομείου μας, θεωρούμε ότι, εντάσσεται ναι μεν στη γενικότερη κακή κατάσταση του ΕΣΥ, παράλληλα όμως έχει στοχοποιηθεί, αφού, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον νέο Νοσοκομειακό Χάρτη που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, όπως προκύπτει από δηλώσεις κυβερνητικών εκπροσώπων και διοικητικών παραγόντων, είναι η υποβάθμισή του και η μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας.
Νωπές είναι ακόμα οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Υγείας κ. Πλεύρη, αλλά και του διοικητή των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων κ. Ανδρεαδάκη, που ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων στον τόπο μας.
Ο Δήμος Σητείας διαθέτει σπουδαίες υποδομές: Αεροδρόμιο, που είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο της ανατολικής Κρήτης, Λιμάνι, τμήμα ΕΛΜΕΠΑ, Παγκόσμιο Γεωπάρκο, Αρχαιολογικούς χώρους, απείρου κάλλους φυσικά τοπία, και ως εκ τούτου, η προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης είναι τεράστια.
Δεν υπάρχει όμως καμιά προοπτική ανάπτυξης χωρίς τις απαραίτητες παροχές υγείας.
Να σημειώσουμε ότι ο πληθυσμός του Δήμου μας υπερβαίνει πλέον τις 20 χιλιάδες, σύμφωνα με τη τελευταία απογραφή, πολλαπλασιάζεται δε κατά τους θερινούς μήνες.
Είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της Κρήτης, έχει πολλά ορεινά και απομακρυσμένα χωριά, εξυπηρετεί δε τα γειτονικά νησιά Κάσο και Κάρπαθο.
Παράλληλα, έχει κάκιστο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και ουσιαστικά είναι απομονωμένος.
Για όλα τα παραπάνω, δεν είναι δυνατόν να αποδεχτούμε κανέναν σχεδιασμό που στοχεύει στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου μας.
Ζητάμε:
1) Άμεσα προκήρυξη και κάλυψη όλων των κενών θέσεων, ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως προβλέπει το Οργανόγραμμα του Νοσοκομείου.
2) Να δοθούν ελκυστικά κίνητρα για την κάλυψη των θέσεων αυτών, όπως επίδομα μισθού και στέγης, αναπροσαρμογή του επιδόματος άγονης και προβληματικής περιοχής (με ΦΕΚ από το 1981) αλλά και εκπαιδευτικά κίνητρα. Αυτό μπορεί να γίνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Σητείας.
3) Την επαναφορά του αυτοδιοίκητου του Νοσοκομείου. Να σας θυμίσουμε ότι η κυβέρνησή σας, ως αντιπολίτευση είχε ταχθεί κατά της ενοποίησης των νοσοκομείων του νομού.
Δηλώνουμε ότι, σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεσα διαβεβαίωση ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, οι κινητοποιήσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 18/9/2023, στις οποίες συμμετέχει σύσσωμος ο Δήμος Σητείας, όλοι οι φορείς, όλοι οι σύλλογοι, όλες οι παραγωγικές ομάδες του τόπου μας, θα επαναληφθούν με μεγαλύτερη ένταση και αποφαστικότητα.
ΣΗΤΕΙΑ 18/9/2023
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456