Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΜόνο υπερηφάνεια για τους Σητειακούς

Την Δευτέρα το απόγευμα ο μύθος ότι οι Σητειακοί δεν ξέρουν να αγωνίζονται καταρρίφθηκε πανηγυρικά. Οι Σητειακοί έδειξαν ποιοι πραγματικά είναι και πως αντιδρούν όταν η αδικία τους πνίγει και τους διαλύει τη ζωή. Η μεγαλειώδης κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Σητείας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και έδωσε ένα γερό όπλο στις αποσκευές των τοπικών εκπροσώπων που θα έχουν συνάντηση σήμερα στο αρμόδιο Υπουργείο με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη....
Stavroula19. September 2023
φοτο συγκ

Την Δευτέρα το απόγευμα ο μύθος ότι οι Σητειακοί δεν ξέρουν να αγωνίζονται καταρρίφθηκε πανηγυρικά. Οι Σητειακοί έδειξαν ποιοι πραγματικά είναι και πως αντιδρούν όταν η αδικία τους πνίγει και τους διαλύει τη ζωή.

Η μεγαλειώδης κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Σητείας έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση και έδωσε ένα γερό όπλο στις αποσκευές των τοπικών εκπροσώπων που θα έχουν συνάντηση σήμερα στο αρμόδιο Υπουργείο με τον Υπουργό Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Και ήταν όλοι εκεί. Αφού έκλεισαν από το πρωί, χωρίς δεύτερη σκέψη, τις επιχειρήσεις και τα σχολεία πήραν τα παιδιά τους και βγήκαν στον δρόμο για να τους δείξουν πως μόνο έτσι κατακτόνται οι αγώνες.

Και τα έβαλαν μπροστά. Γιατί από αυτά παίρνουν τη δύναμη να ξεκινήσουν αυτόν τον δύσκολο και μακρύ αγώνα. Γιατί αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Ο Δήμος, η Εκκλησία, φορείς, συλλογικότητες, εντός και εκτός Σητείας, ακόμα και εκτός Κρήτης. Γιατί και η Ιεράπετρα και ο Άγιος Νικόλαος αλλά και η Κάσος είτε με φυσική παρουσία είτε με μηνύματα συμπαράστασης για τον σημαντικό αυτό αγώνα της Σητείας, ήταν εκεί. Αυτός είναι ένας αγώνας άμεσα συνδεδεμένος με τους αγώνες όλων αυτών που  κατά καιρούς, για τους ίδιους λόγους ή και διαφορετικούς, βιώνουν την αδικία.

Η μικρή και ξεγραμμένη-ξεχασμένη Σητεία σηκώνει ανάστημα και διεκδικεί με σθένος. Και η υπόσχεση που δόθηκε είναι ότι θα το πάμε μέχρι τέλους.

Γιατί όπως υπογραμμίζει και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στο σχετικό ψήφισμα “Εάν η κυβέρνηση δείξει αδιαλλαξία, εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, οι κινητοποιήσεις θα επαναληφθούν άμεσα και σε υψηλότερους τόνους γιατί χωρίς Νοσοκομείο δεν υπάρχει ανάπτυξη, δεν υπάρχει πρόοδος, δεν υπάρχει αύριο για εμάς και τα παιδιά μας!»”.

 

Ζητάμε:
1) Άμεσα προκήρυξη και κάλυψη όλων των κενών θέσεων, ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως προβλέπει το Οργανόγραμμα του Νοσοκομείου.
2) Να δοθούν ελκυστικά κίνητρα για την κάλυψη των θέσεων αυτών, όπως επίδομα μισθού και στέγης, αναπροσαρμογή του επιδόματος άγονης και προβληματικής περιοχής (με ΦΕΚ από το 1981) αλλά και εκπαιδευτικά κίνητρα. Αυτό μπορεί να γίνει σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Σητείας.
3) Την επαναφορά του αυτοδιοίκητου του Νοσοκομείου. Να σας θυμίσουμε ότι η κυβέρνησή σας, ως αντιπολίτευση είχε ταχθεί κατά της ενοποίησης των νοσοκομείων του νομού.
Δηλώνουμε ότι, σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεσα διαβεβαίωση ότι θα ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας, οι κινητοποιήσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 18/9/2023, στις οποίες συμμετέχει σύσσωμος ο Δήμος Σητείας, όλοι οι φορείς, όλοι οι σύλλογοι, όλες οι παραγωγικές ομάδες του τόπου μας, θα επαναληφθούν με μεγαλύτερη ένταση και απολαυστικότητα.

Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτούς που συντόνισαν και έφεραν εις πέρας αυτό το μεγάλο εγχείρημα. Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο Σητείας κατάφερε να μας αφυπνίσει, να μας σηκώσει από τον καναπέ και να μας μετατρέψει από παρατηρητές και ανούσιους σχολιαστές σε πρωταγωνιστές και άξιους μαχητές.

Μόνο υπερηφάνεια για τους Σητειακούς.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456