Sitiaka is loading for You ...

 

OΣητείαΧρυσοχοΐδης : “Δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης του Νοσοκομείου Σητείας”

Στις 4 .00 ακριβώς, όπως είχε προγραμματιστεί σε επικοινωνία που είχε την Κυριακή ο Δήμαρχος Σητείας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αντιπροσωπεία από την Σητεία, αποτελούμενη από τον ίδιο , τον κ Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ , τον κ Μανώλη Ανδρεαδάκη Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, την κα Καταξάκη Βίκυ ως εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου, τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας κ Μανώλη Συλλιγνάκη και τον κ Κώστα Μπαμπανάρα ως Εκπρόσωπο του...
Stavroula19. September 2023
nosokomio-foto

Στις 4 .00 ακριβώς, όπως είχε προγραμματιστεί σε επικοινωνία που είχε την Κυριακή ο Δήμαρχος Σητείας με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, αντιπροσωπεία από την Σητεία, αποτελούμενη από τον ίδιο , τον κ Μανώλη Συντυχάκη, βουλευτή Ηρακλείου του ΚΚΕ , τον κ Μανώλη Ανδρεαδάκη Διοικητή των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου, την κα Καταξάκη Βίκυ ως εκπρόσωπο του Ιατρικού Συλλόγου, τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας κ Μανώλη Συλλιγνάκη και τον κ Κώστα Μπαμπανάρα ως Εκπρόσωπο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, συναντήθηκε με της ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, τον  Υπουργό κ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον Υφυπουργό  κ Μάριο Θεμιστοκλέους  και την Αναπληρώτρια Υπουργό Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Κατόπιν πρόσκλησης της κας Αγαπηδάκη στην συνάντηση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παλαικάστρου, τόπου καταγωγής της Αναπληρώτριας Υπουργού, κ Νίκος Χατζηδάκης.

Όπως είχε αποφασιστεί και στην μονοθεματική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας, η αντιπροσωπεία μετέφερε την ομόφωνη απόφαση του αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας για μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου.

“Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας αφού δεν τίθεται θέμα υποβάθμισης του Νοσοκομείου Σητείας” δήλωσε ξεκάθαρα στη συνάντηση ο κ Χρυσοχοΐδης ενώ υπογράμμισε ότι από πλευράς Υπουργείου θα ληφθούν όλα εκείνα τα απαιτούμενα προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία για το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Μετά από πολύωρη συζήτηση σε θετικό κλίμα φάνηκε ότι τα προβλήματα του Νοσοκομείου Σητείας είναι γνωστά στην ηγεσία του Υπουργείου τα οποία και έχουν μπει στη βάσανο της επίλυσης.

Από πλευράς Δημάρχου Σητείας υπερτονίσθηκαν οι ιδιαιτερότητες της περιοχής οι οποίες κάνουν την ύπαρξη του Νοσοκομειου ακόμα πιο αναγκαία με το δυσπρόσιτο της περιοχής να υπερισχύει, επιπλέον την παροχή φροντίδα που παρέχεται στα γειτονικά νησιά Κάσσου και Καρπάθου αλλά και το κτιριακό επίπεδο καθώς και το επίπεδο του εξοπλισμού στο οποίο έχει έλθει το νοσηλευτικού ίδρυμα με μέριμνα του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας και τη συνδρομή των πολιτών.

Μετά από εκτενή ενημέρωση απο την κα Καταξάκη ζητήθηκε άμεσα να δοθεί λύση στο θέμα της υποστελέχωσης της παθολογικής, παιδιατρικής αλλά και όπως δείχνουν οι εξελίξεις, της χειρουργικής κλινικής. επίσης ζητήθηκε η διαβεβαίωση κάθε είδους φήμη περί υποβάθμισης του Νοσοκομείου Σητείας και μετατροπής του σε κέντρο υγείας να διαψευσθεί.

Η διαβεβαίωση που δόθηκε ξεκάθαρα από τον ίδιο τον Υπουργό ήταν ότι δεν υπάρχει στον σχεδιασμό του Υπουργείου η υποβάθμιση του Νοσοκομείου Σητείας και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την στελέχωση τον κλινικών που υστερούν  παρά την απροθυμία των ιατρών.

Η πρόταση που μπήκε στο τραπέζι ως λύση ήταν η προκήρυξη θέσεων διευθυντών για τις συγκεκριμένες κλινικές η οποία και έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό ο οποίος και ζήτησε άμεσα να προκηρυχθούν τρεις θέσεις διευθυντών.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456