Sitiaka is loading for You ...

 

ΚρήτηΟμόφωνα αρνητική η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος για τα Υπεράκτια Αιολικά Πάρκα σε Σητεία και Ελούντα

Λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας η οποία στηρίχθηκε σε δέκα καίρια σημεία, ομόφωνα αρνητική ήταν η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος  για την εγκατάσταση Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων στο Λασίθι και συγκεκριμένα στις περιοχές Ελούντας και Σητείας. Δυναμικό παρών έδωσαν οι Λασιθιώτες μέσα και έξω από την σημερινή μονοθεματική συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος  διατρανώνοντας την αντίθεση τους, ενώ παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφεριάρχης ΠΕ Λασιθίου κ Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, ο...
Stavroula8. December 2023

Λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας της Περιφέρειας η οποία στηρίχθηκε σε δέκα καίρια σημεία, ομόφωνα αρνητική ήταν η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος  για την εγκατάσταση Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων στο Λασίθι και συγκεκριμένα στις περιοχές Ελούντας και Σητείας.

Δυναμικό παρών έδωσαν οι Λασιθιώτες μέσα και έξω από την σημερινή μονοθεματική συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος  διατρανώνοντας την αντίθεση τους, ενώ παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφεριάρχης ΠΕ Λασιθίου κ Γιάννης Ανδρουλάκης, ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Μανώλης Μενεγάκης, εκπρόσωποι φορέων καθώς και οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων (ΕΔΕΥΕΠ).

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος κ Νίκος Ξυλούρης:

«Η Επιτροπή Περιβάλλοντος ομόφωνα απέρριψε το σχεδιασμό της ΕΔΕΥΕΠ (Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και Ενεργειακών Πόρων) για την χωροθέτηση και εγκατάσταση Παράκτιων Αιολικών Πάρκων στην περιοχή του Λασιθίου, είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη φάση.

Προτείνει με την ομόφωνη απόφαση τη συμμετοχή της Περιφέρειας και προφανώς των φορέων, στο σχεδιασμό της παράκτιας χωροταξίας, η οποία δεν υπάρχει, και δεύτερον ζητά από το Υπουργείο τη συμμετοχή της Περιφέρειας στο σχεδιασμό του νέου χωροταξικού για την ενέργεια που αφορά στο έδαφος.

Με αυτούς τους όρους θα είμαστε παρόντες για να στηρίξουμε την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στη θάλασσα, όπου και όσο χρειάζονται και όχι να έρχονται χωρίς διαβούλευση, χωρίς συζήτηση, με τους φορείς, με την περιφέρεια και τους φορείς, όπως έγινε σήμερα».

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456