Μονόδρομος φαίνεται να είναι πλέον οι κινητοποιήσεις μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα του Νοσοκομείου Σητείας όπως δήλωσε στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Σητείας κ Μανώλης Παπανικολάου.
Στο “Σημείο Μηδέν” βρίσκεται και πάλι το νοσηλευτικό ίδρυμα που εξυπηρετεί το ανατολικότερο, δυσπρόσιτο σημείο της Κρήτης και τα γειτονικά νησιά.
Κλειστή είναι επ αόριστον η Παθολογική Κλινική η οποία αποτελεί τη “ραχοκοκαλιά” του Νοσοκομείου, αφού δεν γίνεται πλέον καμία εφημερία μετά και την την αποχώρηση της παθολόγου η οποία το τελευταίο πεντάμηνο βρισκόταν στη Σητεία με εντολή της διοίκησης της 7ης ΥΠΕ, επιστέφοντας στην οργανική της θέση στο Βενιζέλιο.
Να σημειωθεί ότι για την παραμονή της στο Νοσοκομείο Σητείας τα έξοδα στέγασης τα κάλυπτε ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας κάτι το οποίο είναι διατεθειμένος να κάνει και στο μέλλον προκειμένου να δώσει κίνητρο σε ενδιαφερόμενους ιατρούς.
Δώρον άδωρον. Είναι ξεκάθαρο ότι με ημίμετρα δεν μπορεί να δοθεί λύση σε σοβαρά θέματα τα οποία έχουν να κάνουν με την γενικότερη πολιτική που αυτή τη στιγμή εφαρμόζεται από την κυβέρνηση για την υγεία και που αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα ώστε νέοι ιατροί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τα περιφερειακά νοσοκομεία.
Έτσι και στην πρόσφατη προκήρυξη δεν υπήρξε ενδιαφέρον για καμία από τις δύο θέσεις παθολόγων για το νοσοκομείο Σητείας άρα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έρθει νέος γιατρός ώστε να λειτουργήσει και πάλι η παθολογική κλινική.