Sitiaka is loading for You ...

 

OΣητείαΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΑΣ

Ο Δήμος Σητείας στα πλαίσια της κοινωνικής προστασίας, προχώρησε στην ίδρυση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, μετά από εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο  του  Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη  Δασκαλάκη. Στην εισήγηση αναφέρθηκε ότι τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας, αποτελούν συμβουλευτικά γνωμοδοτικά όργανα για την ανάπτυξη μίας εναλλακτικής και αποκεντρωμένης αντιπαραβατικής πολιτικής, προσαρμοσμένης στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών. Έργο των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Παραβατικότητας είναι η καταγραφή και μελέτη της...
Stavroula21. February 2024
logo dimu ok

Ο Δήμος Σητείας στα πλαίσια της κοινωνικής προστασίας, προχώρησε στην ίδρυση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, μετά από εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο  του  Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννη  Δασκαλάκη. Στην εισήγηση αναφέρθηκε ότι τα Τοπικά Συμβούλια Πρόληψης της Παραβατικότητας, αποτελούν συμβουλευτικά γνωμοδοτικά όργανα για την ανάπτυξη μίας εναλλακτικής και αποκεντρωμένης αντιπαραβατικής πολιτικής, προσαρμοσμένης στις ιδιαίτερες ανάγκες και απαιτήσεις των τοπικών κοινωνιών.

Έργο των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης της Παραβατικότητας είναι η καταγραφή και μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς σε τοπικό επίπεδο, η κατάρτιση σχετικών προγραμμάτων, η διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων και συναφών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης καθώς και ο συντονισμός και η εφαρμογή πρωτοβουλιών από τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής, με σκοπό την πρόληψη και τον περιορισμό ορισμένων μορφών της μικρομεσαίας εγκληματικότητας και της εν γένει παραβατικής συμπεριφοράς, με απώτερο στόχο την εμπέδωση της ασφάλειας των κατοίκων και δημιουργίας κλίματος εμπιστοσύνης.

Τα ιδιαίτερα αντικείμενα ενασχόλησης του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας θα είναι η ενδοσχολική βία και η παρεκκλίνουσα συμπεριφορά, όπως ανέφερε ο κ. Δασκαλάκης, η χρήση αλκοόλ και ουσιών από ανήλικους, η ενδοοικογενειακή βία, η βία κατά των γυναικών και κάθε είδους βία κατά των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων, όπως και η μέριμνα για τα άτομα που απειλούνται ή βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό λόγω σοβαρών ψυχοκοινωνικών προβλημάτων ή ρατσισμού.

Τα μέλη που αποτελούν το Τοπικό Συμβούλιο είναι: Γιάννης Δασκαλάκης Πρόεδρος, Μανόλης Βουτυράκης Διοικητής Α/Τ Σητείας, Μάνος Μητζαρίδης Νοσοκομειακός ιατρός, Ειρήνη Δανδουλάκη Κοινωνική Λειτουργός Συντονίστρια του Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι, Νικολέτα Σπυριδάκη Ψυχολόγος Παιδοψυχολόγος, Δημήτρης Ζαμπετάκης Εκπαιδευτικός, Μαρία Παπαβασιλείου Εκπαιδευτικός, Κατερίνα Τσούκη Πρόεδρος Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Σητείας, Μαρία Μαρινάκη Εκπαιδευτικός.

 

 

 

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής & Κοινωνικής Προστασίας                                                                                                      Γιάννης Δασκαλάκης

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456