Sitiaka is loading for You ...

 

ΚρήτηΠανλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για την υγεία στο Σεληνάρι

Με πλήρη κλείσιμο του παλιού και νέου ΒΟΑΚ και ανοιχτό ενδεχόμενο για μετακίνηση στο Ηράκλειο το Πανλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για την υγεία στο Σεληνάρι Με στόχο να δοθεί ένα όσο το δυνατόν ηχηρότερο μήνυμα για πραγματική ενίσχυση της δημόσιας υγείας και των Νοσοκομείων του Λασιθίου προχωρά ο προγραμματισμός για τη διοργάνωση του Πανλασιθώτικου Συλλαλητηρίου την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Σεληνάρι. Την απόφαση είχαν λάβει προ ημερών οι τρεις επιτροπές αγώνα για τα...
Stavroula8. March 2024
54913-DSC_4749
Με πλήρη κλείσιμο του παλιού και νέου ΒΟΑΚ και ανοιχτό ενδεχόμενο για μετακίνηση στο Ηράκλειο το Πανλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για την υγεία στο Σεληνάρι
Με στόχο να δοθεί ένα όσο το δυνατόν ηχηρότερο μήνυμα για πραγματική ενίσχυση της δημόσιας υγείας και των Νοσοκομείων του Λασιθίου προχωρά ο προγραμματισμός για τη διοργάνωση του Πανλασιθώτικου Συλλαλητηρίου την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Σεληνάρι.
Την απόφαση είχαν λάβει προ ημερών οι τρεις επιτροπές αγώνα για τα Νοσοκομεία Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και Σητείας και όπως λέει στο Ράδιο Λασίθι ο Γιώργος Μανουσάκης εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Αγ. Νικολάόυ παρά τις πρόσφατες νέες προκηρύξεις θέσεων για γιατρούς στα Νοσοκομεία είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως αυτές δε λύνουν το πρόβλημα αφού στην πραγματικότητα δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον από γιατρούς. Αυτή την περίοδο μάλιστα το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα Νοσοκομεία είναι ακόμα μεγαλύτερο αφού παρατηρείται και σε επίπεδο Λασιθίου μια σημαντική τάση φυγής των γιατρών προς τον ιδιωτικό τομέα τόσο για να εξασφαλιστεί καλύτερο εισόδημα αλλά και λόγω των ευνοϊκών διατάξεων που επιτρέπουν σε ιδιώτες ιατρούς να απασχολούνται μερικώς και στα δημόσια νοσοκομεία για απογευματινά χειρουργεία ή ιατρεία.
Το συλλαλητήριο στο Σεληνάρι έρχεται ως συνέχεια των πολύ μεγάλων συλλαλητηρίων που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο, κατά σειρά, σε Ιεράπετρα, Σητεία και Άγιο Νικόλαο και πλέον σκοπός είναι να διεκδικηθούν λύσεις σε συλλογικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό έχει αποφασιστεί ένας πλήρης αποκλεισμός του νομού με κλείσιμο τόσο της νέας όσο και της παλαιάς Εθνικής Οδού στο ύψος του Σεληναρίου η οποία θα διαρκέσει τουλάχιστον ένα δίωρο και στην πορεία ανάλογα με τη συμμετοχή, τη διάθεση και τις αποφάσεις που θα παρθούν επί τόπου ενδέχεται το συλλαλητήριο να μεταφερθεί στο Ηράκλειο,. ώστε τα αιτήματα να μεταφερθούν αυτοπροσώπως στα αρμόδια πρόσωπα.
Η ανακοίνωση των τριών Επιτροπών Αγώνα
Το απόγευμα της Τετάρτης 28/2/24 πραγματοποιήθηκε στην Ιεράπετρα συνάντηση αντιπροσωπειών των Επιτροπών Αγώνα Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου και της Συντονιστικής Επιτροπής Σητείας, για τη δημόσια υγεία και τα νοσοκομεία.
Στη συνάντηση, κοινή διαπίστωση υπήρξε ότι τα βασικά προβλήματα των νοσοκομείων και της δημόσιας υγείας στο νομό Λασιθίου είναι ΚΟΙΝΑ, οφείλονται δε στην κυβερνητική πολιτική, που έχει στόχο την εμπορευματοποίηση της υγείας και τη διάλυση και ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων και του ΕΣΥ, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων. Για αυτό, παράλληλα με τους αγώνες που έχουν διεξαχθεί και διεξάγονται στις πόλεις του νομού, χρειάζεται να υπάρξει και ΚΟΙΝΟΣ πανλασιθιώτικος αγώνας.
Ο κοινός αγώνας θα κινηθεί στη διεκδίκηση:
για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας, την αύξηση των δαπανών για την υγεία και για μαζικές προσλήψεις στο ΕΣΥ
για την κατάργηση των νόμων που διαλύουν και ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ και την αποτροπή κάθε κίνησης αλλαγής του χάρτη υγείας με υποβαθμίσεις νοσοκομείων και νέες συγχωνεύσεις
για την προστασία όλων των νοσοκομείων του νομού, τη στελέχωση τους σύμφωνα με τους οργανισμούς λειτουργίας τους με μαζικές προσλήψεις προσωπικού και τη μονιμοποίηση συμβασιούχων
για την διοικητική αυτοτέλεια και κατάργηση της ενοποίησης των νοσοκομείων του νομού και την επαναφορά τους στο πριν το 2012 καθεστώς διοίκησης
για την παροχή κινήτρων στις άγονες και προβληματικές περιοχές
για την υλοποίηση του Κέντρου Αποκατάστασης στη Νεάπολη και για την προστασία των δομών απεξάρτησης και του ΚΕΘΕΑ
για τη βελτίωση των μισθολογικών και εργασιακών συνθηκών των ιατρών και των υπόλοιπων εργαζομένων στα νοσοκομεία (αυξήσεις μισθών, φορολογικές ελαφρύνσεις, κατάργηση των “εντέλλεσθε” και των εξαντλητικών συνθηκών εργασίας) έτσι ώστε να σταματήσει το κύμα παραιτήσεων και να υπάρχει κλίμα προσέλκυσης νέων ιατρών και εργαζομένων στο ΕΣΥ ώστε να μην αποβαίνουν άγονες οι περισσότερες προκηρύξεις.
Με στόχο τη διεκδίκηση των παραπάνω θα διοργανωθεί Πανλασιθιώτικο Συλλαλητήριο για την υγεία και τα Νοσοκομεία την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο Σεληνάρι.
Η μαζική και δυναμική συμμετοχή των κατοίκων του νομού μας αποτελεί το μοναδικό αποτελεσματικό όπλο υπεράσπισης των δίκαιων αιτημάτων μας.
Οποιεσδήποτε συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη ή στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης υπάρξουν, θα γίνουν για την παρουσίαση και προώθηση των παραπάνω διεκδικήσεων.
Οι επιτροπές αγώνα καλούν όλους τους φορείς και τους πολίτες του νομού Λασιθίου να συμμετέχουν ενεργά στον κοινό αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος όλων των πολιτών σε ποιοτικές δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας στον τόπο τους.
Συντονιστική Επιτροπή αγώνα για το Νοσοκομείο Σητείας
Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα για το Νοσοκομείο Αγ. Νικολάου
Ανοιχτή Επιτροπή Αγώνα Ιεράπετρας

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456