Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΠραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου η πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Πολιτικής & Κοινωνικής Προστασίας κ Γιάννη Δασκαλάκη. Το κυρίως θέμα του συμβουλίου αφορούσε την ανήλικη παραβατικότητα, την ενδοσχολική βία και τους τρόπους που εκδηλώνεται εντός και εκτός του σχολείου, ενώ συζητήθηκε και ο ρόλος της οικογένειας. Η παραβατικότητα ανηλίκων παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ανησυχητική αύξηση πανελλαδικά, •ξυλοδαρμοί, συμμορίες, κλοπές και φαινόμενα ακραίου bullying βρίσκονται σε έξαρση,...
Stavroula22. March 2024
IMG_8995
Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου η πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης της Παραβατικότητας υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Πολιτικής & Κοινωνικής Προστασίας κ Γιάννη Δασκαλάκη.
Το κυρίως θέμα του συμβουλίου αφορούσε την ανήλικη παραβατικότητα, την ενδοσχολική βία και τους τρόπους που εκδηλώνεται εντός και εκτός του σχολείου, ενώ συζητήθηκε και ο ρόλος της οικογένειας.
Η παραβατικότητα ανηλίκων παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ανησυχητική αύξηση πανελλαδικά, •ξυλοδαρμοί, συμμορίες, κλοπές και φαινόμενα ακραίου bullying βρίσκονται σε έξαρση, ενώ σχεδόν κάθε μέρα ένας ανήλικος πέφτει θύμα ξυλοδαρμού από άλλους μαθητές. Σε μόλις ένα χρόνο η παραβατικότητα ανήλικων παιδιών κάτω των 14 ετών αυξήθηκε κατά ποσοστό 52%, ενώ παράλληλα το 16% των περιστατικών αυτών διαδραματίζεται στο σχολικό προαύλιο.
Η παραβατικότητα ανηλίκων ουσιαστικά συνιστά ένα φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας με αρνητικές συνέπειες τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Το οικογενειακό περιβάλλον, η οικονομική κρίση, ή πανδημία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα ξενόφερτα πρότυμα, μουσικές κλπ, φαίνεται να λειτουργούν καταλυτικά στην εξέλιξη του φαινομένου.
Η συγκεκριμένη περίοδο που διανύουμε ο θυμός και η συσσωρευμένη πίεση λόγω πανδημίας διαδραμάτισαν πολύ σημαντικό ρόλο στην έξαρση του φαινομένου, σε συνδυασμό με την «επαναστατική» φύση των εφήβων αλλά και το οικονομικό άγχος που βίωσαν πολλές οικογένειες, το οποίο συνετέλεσε στην αύξηση της παραβατικότητας ανηλίκων, όπου πολλοί από αυτούς διέπραξαν παραβατικές πράξεις ως μία «κραυγή» προς το κατεστημένο ή ως ένα τρόπο ελάφρυνσης των γονιών τους από περιττά έξοδα (π.χ. μικροκλοπές).
Στην επόμενη συνεδρίαση που έχει ορισθεί στις 17 Απριλίου, θα συζητηθούν οι προτάσεις αντιμετώπισης καθώς και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σε τοπικό επίπεδο.
Αντιδήμαρχος Πολιτικής & κοινωνικής Προστασίας
Γιάννης Δασκαλάκης

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456