Η φάμπρικα στην Κάτω Επισκοπής που για πρώτη φορά λειτούργησε το 1931 ανακαινίστηκε και επαναλειτούργησε λίγα χρόνια αργότερα για να κρατήσει ζωντανή την παράδοση ενός παραδοσιακού ελαιοτριβείου διατηρόντας αυτούσια την ποιότητα του προϊόντος όπως υπογραμμίζει και ο σημερινός ιδιοκτήτης κ Αγγελάκης Γιώργος
Σε μήνυμα του στην σελίδα του στο fb αναφέρει:
“Ο Βιο Ελαιώνας Αγγελάκη, ξεκίνησε να λειτουργεί από το 1991 με το μεράκι και την αγάπη για την παραγωγή ελαιολάδου, χωρίς χημεία και με τον παραδοσιακό τρόπο που είχα μάθει από τον παππού μου. Έχοντας την τύχη να γεννηθώ και να ζω μέχρι σήμερα στο ευλογημένο νησί της Κρήτης και συγκεκριμένα στην Σητεία, μπόρεσα να ξανά λειτουργήσω την παλιά Φάμπρικα του παππού μου και να παράγω το ελαιόλαδο, από της δικές μου βιολογικές ελιές, όπως το έκανε εκείνος.
Χωρίς, σπαστήρα, φυγοκέντιρση και ζεστό νερό.
Μπορεί έτσι να χάνετε το 1/3 της παραγωγής αλλά το λάδι που βγαίνει στο τέλος είναι μοναδικό σε όλα του.
Έτσι βραβεύτηκε πριν λίγα χρόνια (2003) στην Ιταλία και με έκανε να νοιώσω ότι αξίζει τον κόπο όλη αυτή η επίπονη προσπάθεια και μου έδωσε το κουράγιο να συνεχίζω μέχρι και σήμερα και για όσο αντέξω στο μέλλον”.