Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΔήμαρχος Σητείας: Και βέβαια υπάρχει αντίδραση για τα Υπεράκτια στην Περιοχή του Αθερινόλακου

Ως ψευδή και ανυπόστατη χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης με δήλωση του, την τοποθέτηση του  Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη κατά την επίσκεψη του στην Περιφέρεια Κρήτης, για την εγκατάστασης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων στην περιοχή του Αθερινόλακου.   Η δήλωση του Δημάρχου Σητείας έχει ως εξής: Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη στην Περιφέρεια Κρήτης, ανακοινώθηκε η πρόθεση και η προτεραιοποίηση,  εκ μέρους του Υπουργείου, της...
Stavroula7. June 2024

Ως ψευδή και ανυπόστατη χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης με δήλωση του, την τοποθέτηση του  Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη κατά την επίσκεψη του στην Περιφέρεια Κρήτης, για την εγκατάστασης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων στην περιοχή του Αθερινόλακου.

 

Η δήλωση του Δημάρχου Σητείας έχει ως εξής:

Κατά την επίσκεψη του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεόδωρου Σκυλακάκη στην Περιφέρεια Κρήτης, ανακοινώθηκε η πρόθεση και η προτεραιοποίηση,  εκ μέρους του Υπουργείου, της εγκατάστασης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων στην περιοχή του Αθερινόλακου, με βασικό επιχείρημα την μη διατύπωση αντιδράσεων.

Ασφαλώς η συγκεκριμένη επιχειρηματολογία είναι ψευδής και ανυπόστατη γιατί σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 27/22-11-2023, ομόφωνη γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας και την υπ’ αριθμ. 3/8-12-2023 ομόφωνη γνωμοδότηση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Περιφέρειας Κρήτης, και τα δυο συλλογικά όργανα γνωμοδότησαν αρνητικά επι της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων.

Οι ανωτέρω αρνητικές γνωμοδοτήσεις είναι εις γνώσιν και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και της Περιφέρειας Κρήτης.

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456