Sitiaka is loading for You ...

 

ΑθλητικάΓια πρώτη φορά στη Σητεία το δημοφιλές άθλημα AQUATHLON

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για το SITIAQUATHLON O Δήμος Σητείας σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία της Σητείας και εθελοντές στις 21 Ιουλίου 2024, διοργανώνουν για πρώτη χρονιά, την Αθλητικη διοργάνωση SITIAQUATHLON στην πόλη της Σητείας. Σκοπός της διοργάνωσης είναι να προσελκύσει τους λάτρεις της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης όλων των επιπέδων αλλά και αυτούς που αγαπούν και το τρέξιμο συνδυάζοντας τα στο όλο και πιο δημοφιλές στη χώρα μας άθλημα το AQUATHLON. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα έχουν την...
Stavroula3. July 2024
SitiAquathlon-24
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ για το SITIAQUATHLON
O Δήμος Σητείας σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία της Σητείας και εθελοντές στις 21 Ιουλίου 2024, διοργανώνουν για πρώτη χρονιά, την Αθλητικη διοργάνωση SITIAQUATHLON στην πόλη της Σητείας.
Σκοπός της διοργάνωσης είναι να προσελκύσει τους λάτρεις της κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης όλων των επιπέδων αλλά και αυτούς που αγαπούν και το τρέξιμο συνδυάζοντας τα στο όλο και πιο δημοφιλές στη χώρα μας άθλημα το AQUATHLON. Παράλληλα οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να γνωρίσουν την Σητειακή φιλοξενία και να επισκεφθούν τις ομορφιές της περιοχής και το Γεωπάρκο Σητείας.
Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί με τους παρακάτω όρους:
ΧΡΟΝΟΣ ΤΕΛΕΣΗΣ : 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 , 10:00 – 14:00
ΤΟΠΟΣ : ΣΗΤΕΙΑ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΗΤΕΙΑΣ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 18:00
ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΑΡΙΘΜΩΝ , ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΣΗΤΕΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 10:ΟΟ
ΕΝΑΡΞΗ AQUATHLON
ΚΥΡΙΑΚΗ 11:15
ΕΝΑΡΞΗ 50Μ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 11:45
ΕΝΑΡΞΗ 100Μ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12:15
ΕΝΑΡΞΗ 200Μ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 12:30
ΕΝΑΡΞΗ 400 Μ& 800Μ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΤΕΧΝΙΚΉ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 10΄ πριν από κάθε αγώνα
ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ – ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ
AQUATHLON ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2200 M τρέξιμο 400μ κολύμβηση
SPRINT AQUATHLON ΑΝΔΡΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 4400 μ τρέξιμο 800μ κολύμβηση
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει τοι 18ο έτος της ηλικίας τους
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές λυκείου , μετά από Υ/Δ γονέα ή κηδεμόνα
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ
400μ & 1500μ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει τοι 18ο έτος της ηλικίας τους ή είναι μαθητές λυκείου , μετά από Υ/Δ γονέα ή κηδεμόνα
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Παιδιά τα οποία κατέχουν δελτίο αθλητή της κολυμβητικής ομοσπονδίας Ελλάδος μπορούν να εγγραφούν σε όποια κολυμβητική απόσταση επιθυμούν με την επίδειξη του δελτίου και την συναίνεση του γονέα ή του προπονητή
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ :
18 – 29 ετών
30 – 39 ετών
40- 49 ετών
50-59 ετών
60+
ΕΠΑΘΛΑ :
Θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο σε κάθε τερματίζοντα σε όλους τους αγώνες.
Θα απονεμηθούν κύπελλα και μετάλλια για τις τρεις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης ανδρών και γυναικών κάθε αγώνα καθώς και για τις τρεις πρώτες θέσεις σε κάθε ηλικιακή κατηγορία ανδρών και γυναικών (Οι 3 πρώτοι της γενικής δεν θα βραβεύονται και στην ηλικιακή τους κατηγορία)
Στα παιδιά θα απονεμηθεί μετάλλιο και κύπελλο στις 3 πρώτες θέσεις κάθε αγωνίσματος
ΠΑΡΟΧΕΣ:
Σε κάθε συμμετέχοντα του AQUATHLON θα δοθεί τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, σκουφάκι κολύμβησης, αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής για το δρομικό μέρος, μετάλλιο συμμετοχής και προϊόν περιποίησης,
Σε κάθε συμμετέχοντα στην κολύμβηση ενηλίκων θα δοθεί τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης, σκουφάκι κολύμβησης, αναμνηστικό μπλουζάκι μετάλλιο συμμετοχής και προϊόν περιποίησης,
Στα παιδιά θα δοθεί σκουφάκι κολύμβησης,τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης μετάλλιο συμμετοχής
ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Κατά μήκος της διαδρομής 2,2km και 4,4 km θα υπάρχουν 2 σταθμοί εφοδιασμού με νερό.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ :
Οι διοργανωτές θα έχουν εξασφαλίσει την ασφάλεια των συμμετεχόντων με την παρουσία πιστοποιημένων ναυαγοσωστών, της ΕΔΕΑΚ , του Ερυθρού Σταυρού και τη βοήθεια του ΝΟΣ.
Οι διοργανωτές μπορούν να τροποποιήσουν τις κολυμβητικές διαδρομές ή τον χώρο διεξαγωγής αν κρίνουν ότι οι καιρικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων . Σε κάθε περίπτωση οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν εγκαίρως .
ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Ολοκλήρωση on line εγγραφών έως 17 Ιουλίου.
Εγγραφές θα μπορούν να γίνουν και στη γραμματεία των αγώνων κατά την παραλαβή των πακέτων συμμετοχής την προηγούμενη ημέρα ( 20 Ιουλίου) στο γραφείο πληροφόρησης του Γεωπάρκου Σητείας από τις 18.00 – 21.00.
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ – ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
AQUATHLON : Το σκουφάκι και το τσιπάκι της διοργάνωσης είναι υποχρεωτικά. Ο αριθμός συμμετοχής θα γίνει με ειδικό μαρκαδόρο στο μπράτσο του αθλητή πριν την κολύμβηση ή με ειδικό αυτοκόλλητο και κατά την έξοδο ο αριθμός συμμετοχής που θα έχει δοθεί στο πακέτο συμμετοχής θα πρέπει να τοποθετηθεί στη μέση και να είναι εμφανής καθόλη τη διάρκεια του δρομικού μέρους του αγώνα. Δεν επιτρέπεται η χρήση βοηθητικών μέσων ( χεράκια, βατραχοπέδιλα, αναπνευστήρες κ.λ.π.)
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ : Το σκουφάκι και το τσιπάκι της διοργάνωσης είναι υποχρεωτικό . Ο αριθμός συμμετοχής θα γίνει με ειδικό μαρκαδόρο ή με ειδικό αυτοκόλλητο στο μπράτσο του κάθε συμμετέχοντα πριν την εκκίνηση . Δεν επιτρέπεται η χρήση βοηθητικών μέσων ( χεράκια, βατραχοπέδιλα, αναπνευστήρες κ.λ.π.)
Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να κολυμπήσει με όποιο στυλ επιθυμεί και προτείνεται η χρήση γυαλιών κολύμβησης .
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :
ΑQUATHLON: 20 ΕΥΡΩ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: 15 ΕΥΡΩ
ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ: 10 ΕΥΡΩ
Όποιος επιθυμεί μπορεί να λάβει μέρος σε 2 αγωνίσματα (κολύμβηση και Aquathlon)
ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ AQUATHLON ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ:
Διαδρομή τρεξίματος AQUATHLON Α ΕΠΙΛΟΓΗ (ΠΡΑΣΙΝΟ):
(ΈΝΑΡΞΗ)Ναυαγοσώστης – καλάμια – τεννις – Άγιος Ιωάννης – Bloom CAFE – Ναυαγοσώστης (ΤΕΛΟΣ) =2,2 κμ
Διαδρομή τρεξίματος AQUATHLON Β ΕΠΙΛΟΓΗ (ΠΡΑΣΙΝΟ 2 ΦΟΡΕΣ) —-> (ΈΝΑΡΞΗ)Ναυαγοσώστης – καλάμια – τεννις – Άγιος Ιωάννης – Bloom CAFE – Ναυαγοσώστης (ΤΕΛΟΣ) =4,4 κμ
Διαδρομή κολύμβησης AQUATHLON Α ΕΠΙΛΟΓΗ (ΜΠΛΕ)
Διαδρομή κολύμβησης AQUATHLON Β ΕΠΙΛΟΓΗ (ΜΠΛΕ 2ΦΟΡΕΣ)
Διαδρομή κολύμβησης 50Μ παράλληλα με την ακτή (ΚΟΚΚΙΝΟ)
Διαδρομή κολύμβησης 100Μ κάθετα με την ακτή (ΚΟΚΚΙΝΟ 2 ΦΟΡΕΣ)
Διαδρομή κολύμβησης 200Μ (ΚΙΤΡΙΝΟ)
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Η οργανωτική επιτροπή έχει την απόλυτη ευθύνη για την τροποποίηση του παρόντος προγράμματος. Για οποιαδήποτε αλλαγή θα υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση των αθλητών.
Οι αθλητές υποχρεούται να βρίσκονται 1 ώρα πριν την έναρξη της εκκίνησης του κάθε αγωνίσματος στην αφετηρία.
Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν την Τεχνική σύσκεψη πριν από τον αγώνα και σε συνέχεια αυτού να σεβαστούν τις οδηγίες τις οποίες θα λάβουν. Οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των διοργανωτών, των εθελοντών και του προσωπικού της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων και των κλήσεων να εγκαταλείψουν τη διαδρομή και να διακόψουν τον αγώνα.
Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη. Η οργανωτική Επιτροπή δεν φέρει καμία ευθύνη για τυχόν προβλήματα υγείας ή σωματικής ακεραιότητας των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα, που οφείλονται σε προϋπάρχουσες αιτίες ή σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρως τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές ζημιές ή βλάβη στην υγεία τους.
Κάθε αθλητής/τρια συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του/της ευθύνη και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά στη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει.
Οι διοργανωτές του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους βλάβης που μπορεί να υποστεί ο συμμετέχων στη διοργάνωση ή θεατής αυτής.
Οι συμμετέχοντες αποδέχονται ότι τα προσωπικά δεδομένα τους παρέχονται σε τρίτους για σκοπούς χρονομέτρησης, σύνταξης καταλόγου αποτελεσμάτων, καθώς και δημοσίευσης αυτών στο διαδίκτυο. Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα του συμμετέχοντος, που παρέχονται στο πλαίσιο της διαδικασίας αίτησης συμμετοχής, θα αποθηκεύονται και θα χρησιμοποιούνται για σκοπούς που συνδέονται αποκλειστικά και μόνο με τη διεκπεραίωση του αγώνα. Με την αίτηση συμμετοχής ο συμμετέχων συμφωνεί ότι τα δεδομένα του τυγχάνουν επεξεργασίας για τους σκοπούς της διεξαγωγής του αγώνα.
Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη χρήση της εικόνας τους που λαμβάνεται κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς δημοσιότητας και μελλοντικής προβολής αυτής, χωρίς κανένα δικαίωμα σε ολική ή μερική αποζημίωση για το λόγο αυτό.
Η διοργανωτές δύναται να ακυρώσουν ή να αναβάλλουν τον αγώνα ενημερώνοντας σε κάθε περίπτωση έγκαιρα τους αθλητές. Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα χωρίς υπαιτιότητα των διοργανωτών, οι εγγραφές των αθλητών μετατίθενται στην επόμενη ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα. Σε περίπτωση αναβολής του αγώνα με υπαιτιότητα της διοργάνωσης, οι αθλητές έχουν τη δυνατότητα είτε να μεταθέσουν την εγγραφή τους για την επόμενη ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, είτε να αιτηθούν επιστροφή των χρημάτων τους. Τέλος, σε περίπτωση ακύρωσης του αγώνα με υπαιτιότητα της διοργάνωσης, τα χρήματα των εγγραφών θα επιστραφούν στους αθλητές.
Υπεύθυνη Δήλωση Αθλητών
Με την υποβολή της Αίτησης δηλώνω ότι συμμετέχω στον αγώνα με απόλυτη προσωπική μου ευθύνη, έχοντας προβεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο. Δηλώνω ότι έχω διαβάσει την προκήρυξη του Αγώνα, που την αποδέχομαι. Δηλώνω επίσης ότι τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση συμμετοχής είναι απολύτως αληθή. Παραιτούμαι από κάθε απαίτηση εναντίον των διοργανωτών του Αγώνα για τυχόν σωματική ή άλλη βλάβη ή ζημιά από οποιαδήποτε αιτία. Κατανοώ επίσης και αποδέχομαι ότι υπάρχει ενδεχόμενος υγειονομικός κίνδυνος σχετιζόμενος με τη συμμετοχή μου σε ομαδικές δραστηριότητες όπως η διοργάνωση των αγώνων Aquathlon και κολύμβησης. Επιλέγω να εγγραφώ και να συμμετάσχω στον συγκεκριμένο Αγώνα έχοντας πλήρη αντίληψη και κατανόηση του κινδύνου αυτού, και ως εκ τούτου οι διοργανωτές των αγώνων δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση βλάβης της υγείας μου.”
Στην περίπτωση ανηλίκου, συμπληρώνονται υποχρεωτικά τα στοιχεία του γονέα που ασκεί την επιμέλειά του και η υποβολή της Αίτησης Συμμετοχής σημαίνει ότι ο γονέας δίνει τη συγκατάθεσή του για τη συμμετοχή του παιδιού του στον Αγώνα και συμφωνεί με το περιεχόμενο της πιο πάνω δήλωσης.
Λαμβάνοντας υπόψη το Νόμο 4624/2019 ( ΦΕΚ 137Α / 29 – 8 – 2019 περί Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 και άλλες διατάξεις,α- Συμφωνώ στην καταγραφή και επεξεργασία των προσωπικών μου δεδομένων με σκοπό την οργάνωση των αγώνων aquathlon και κολύμβησης,β- Γνωρίζω τα δικαιώματά μου για ενημέρωση, πρόσβαση και αντίρρηση στην συλλογή των δεδομένων μου,γ- Ενημερώθηκα ότι στο πλαίσιο της διαδικασίας στατιστικής επεξεργασίας, τα ατομικά μου στοιχεία (πχ όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο) δεν θα κοινοποιούνται σε τρίτους, σύμφωνα με την Νομοθεσία για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.”δ- παραχωρώ στους διοργανωτές το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν φωτογραφικό υλικό, βίντεο, ή άλλο οπτικοακουστικό υλικό που θα προκύψει από την συμμετοχή μου στους αγώνες
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
– Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας
– Δήμος Σητείας
–Τοπική κοινότητα Σητείας
– Λιμενικό Ταμείο Σητείας
– ΜΑΔΕΣ
– ΟΑΣ
– ΑΤ Σητείας
– ΛΣ Σητείας
– Ε.Δ.Ε.Α.Κ.
– Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Εθελοντές Διασώστες Σαμαρείτες, Τοπικό Παράρτημα Σητείας
– Σητειακός ΑΟ
– ΓΣ Βιτσέντζος Κορνάρος
– ΝΟΣ
– Εθελοντές γυμναστές – αθλητές
Οι αγώνες γίνονται με τη στήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Γραφείο Αθλητισμού : 2843340537
Δήμος Σητείας : 2843340540
info@sitia.gr
Link εγγραφών: https://atpro.gr/sitiaquathlon/

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456