Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΝέες προτεραιότητες για το Σύλλογο Φίλων Νοσοκομείου Σητείας τη νέα χρονιά

Με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ Κύριλλου, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΙΤΑΝΟΣ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, η Βουλευτής Λασιθίου κ Κατερίνα Σπυριδάκη, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, μέλη και φίλοι του Συλλόγου. Ο Σεβασμιώτατος αφού έδωσε τις ευχές του για υγεία, δύναμη, ομόνοια, αγάπη και προκοπή, εξήρε το έργο του Συλλόγου το...
Stavroula2. February 2025

Με την ευλογία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ Κύριλλου, ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Σητείας έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του σήμερα το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΙΤΑΝΟΣ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης, η Βουλευτής Λασιθίου κ Κατερίνα Σπυριδάκη, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, μέλη και φίλοι του Συλλόγου.

Ο Σεβασμιώτατος αφού έδωσε τις ευχές του για υγεία, δύναμη, ομόνοια, αγάπη και προκοπή, εξήρε το έργο του Συλλόγου το οποίο , όπως είπε, είναι πολύ σημαντικό και με την υποστήριξη  φορέων αλλά κυρίως του απλού κόσμου, κατάφερε πράγματα τα οποία δείχνουν την αγάπη για τον τόπο και για την διατήρηση του Νοσοκομείου που πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών.

Έχοντας ως αδιαπραγμάτευτο στόχο την διατήρηση του Νοσοκομείου,  ο ΣΦΝΣ ξεκινάει τη νέα χρονιά εστιάζοντας σε διαφορετικές προτεραιότητες τις οποίες διαμορφώνουν τα νέα δεδομένα , όπως σημείωσε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος κ Δημήτρης Σπύρου.

Ο κ Σπύρου προχώρησε σε έναν σύντομο απολογισμό ο οποίος αφορούσε παρεμβάσεις κτιριακές και εξοπλισμού, μια διαδικασία η οποία έχει φέρει το νοσηλευτικό ίδρυμα, από πλευράς υποδομών, σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο κάτι όμως που όπως όλα δείχνουν πλέον δεν είναι αρκετό για την διατήρηση του, μην έχοντας ουσιαστικά σήμερα αντικείμενο δραστηριότητας γεγονός που προκύπτει από την υποστελέχωση του.

Ο Δήμαρχος Σητείας κ Γιώργος Ζερβάκης παίρνοντας το λόγο κατέθεσε την ξεκάθαρη βούληση της Δημοτικής Αρχής να είναι αρωγός , όπως έκανε και μέχρι σήμερα, στο πλευρό του Συλλόγου στηρίζοντας τις όποιες πρωτοβουλίες του και εξέφρασε την δυσαρέσκεια του για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο Σητείας με υπαιτιότητα της Κυβέρνησης.

“Όπως όλα δείχνουν, τα αυτονόητα για τις κοινωνίες δεν είναι αυτονόητα για τις κυβερνήσεις. Δυστυχώς καλούμαστε, οι κοινωνίες, οι φορείς, όλοι μαζί να δώσουμε λύσεις. Και είμαστε όλοι ενωμένοι. Και αυτό είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της Σητειακής κοινωνίας, που μπορεί στις δύσκολες στιγμές να συσπειρώνεται , να ενώνεται και να διεκδικεί. Το εθνικό σύστημα υγείας, που ήταν μια κατάκτηση του λαού, μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές τομές, δυστυχώς συρρικνώνεται, αποδυναμώνεται, αλλάζει ο ρόλος του, με τις τοπικές κοινωνίες να αναγκάζονται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας για να μπορέσουμε να βρούμε τις αναγκαίες λύσεις για το καλό του τόπου”.

Για τις ευθύνες της Κυβέρνησης μίλησε και η κα Σπυριδάκη. “Όταν αναγκάζονται οι πολίτες να αναλάβουν τα ηνία τότε έχουμε ένα μεγάλο έλλειμμα. Το κομμάτι της υγείας είναι ξεκάθαρα θέμα πολιτικής βούλησης. Είναι εγκληματικό να αφήσεις τους πολίτες ενός τόσο μεγάλου Δήμου καθώς και της Κάσου και Καρπάθου, χωρίς υγειονομική κάλυψη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στον σημαντικό συμπαραστάτη του ΣΦΝΣ, από το ξεκίνημα του  έως σήμερα κ Μανώλη Συλλιγνάκη.

Στην τελετή της κοπής της Βασιλόπιτας συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως και Ηγούμενος της Ι. Σταυροπηγιακής Μονής Τοπλού Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης καθώς και ο Αιδεσιμώτατος Πρωτ. Νικόλαος Παθιάκης, Εφημέριος της Ενορίας Αγίας Αικατερίνης.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456