Sitiaka is loading for You ...

 

Περιβάλον1ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γεωπάρκου Σητείας.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 1ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γεωπάρκου Σητείας. Το Γεωπάρκο Σητείας, σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Ανωγείων, Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, Βάμου, Ιεράπετρας-Νεάπολης και το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων Ηρακλείου, διοργανώνουν το 1ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους Γεώτοπους και την Αειφορία με τίτλο: «Γεωδιαδρομές στα χνάρια του Δεινοθήριου της Σητείας!», από την Παρασκευή 3 Ιουλίου έως την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στο Καρύδι Σητείας και στην ευρύτερη περιοχή....
Stavroula13. February 2020
84818713_2495414097379238_930112701667999744_o

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 1ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Γεωπάρκου Σητείας.

Το Γεωπάρκο Σητείας, σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: Ανωγείων, Αρχανών-Ρούβα-Γουβών, Βάμου, Ιεράπετρας-Νεάπολης και το 2ο Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστήμων Ηρακλείου, διοργανώνουν το 1ο Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για τους Γεώτοπους και την Αειφορία με τίτλο: «Γεωδιαδρομές στα χνάρια του Δεινοθήριου της Σητείας!», από την Παρασκευή 3 Ιουλίου έως την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020, στο Καρύδι Σητείας και στην ευρύτερη περιοχή.
Το Θερινό Σχολείο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Ψηλαφώντας τη μνήμη της γης μέσα από τη γεωποικιλότητα, τα Γεωπάρκα και τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες» που συντονίζει το ΚΠΕ Ανωγείων.
Απευθύνεται σε πενήντα (50) εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας όλης της χώρας και σε πολίτες.
Στόχος του Θερινού Σχολείου είναι η γνωριμία και η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων με το φυσικό περιβάλλον του Γεωπάρκου Σητείας, καθώς και με τα αρχαιολογικά και πολιτισμικά στοιχεία του και την αειφορική του διαχείριση. Επίσης, οι συμμετέχοντες, με εκπαιδευτικές βιωματικές δραστηριότητες, θα προσεγγίσουν τη γεωποικιλότητα και τη βιοποικιλότητα του Γεωπάρκου. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε δράσεις εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρονται στην περιοχή.
Ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις δράσεις που θα υλοποιηθούν κατά τη διάρκεια του Θερινού Σχολείου:
-Εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια από τους επιστημονικούς συνεργάτες και φορείς του Γεωπάρκου Σητείας
-Γνωριμία με την παράδοση και τον τοπικό πολιτισμό μέσα από εργαστήρια οινογνωσίας, μαγειρικής κ.ά.
-Γεωδιαδρομές και πεζοπορίες σε Γεώτοπους και περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και ιστορικού ενδιαφέροντος
-Επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
-Σπηλαιοκατάβαση, αναρρίχηση, ιστιοσανίδα, ποδηλασία κ.ά.

Κόστος συμμετοχής στο Θερινό Σχολείο: 10 Ευρώ ανά άτομο για όλες τις ημέρες.
Η διαμονή των συμμετεχόντων θα πραγματοποιηθεί σε σκηνές στον υπαίθριο περιβάλλοντα χώρο του κέντρου ενημέρωσης του Γεωπάρκου στο Καρύδι ή, εναλλακτικά, σε ξενώνες της ευρύτερης περιοχής με έξοδα των συμμετεχόντων.
Η σίτιση θα γίνεται στο κέντρο ενημέρωσης στο Καρύδι ή σε εστιατόρια της περιοχής. Όσον αφορά το πρωινό, υπάρχει η δυνατότητα παροχής πρωινού το κόστος του οποίου ανέρχεται σε δέκα ευρώ επιπλέον ανά άτομο για όλες τις ημέρες του Θερινού Σχολείου.
Η μετακίνηση επιβαρύνει τους συμμετέχοντες.
Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την αίτηση πρόθεσης συμμετοχής τους μέχρι την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://forms.gle/tN32GhgmCMp1nWvK8

Θα ακολουθήσει δεύτερη ανακοίνωση με αναλυτική ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα, τις δράσεις, καθώς και με άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456