Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΔιαδραστικός εκπαιδευτικός κινηματογράφος για τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της Σητείας

Την εμπειρία διακρατικού εκπαιδευτικού κινηματογράφου είχαν την ευκαιρία βιώσουν παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης μας στα πλαίσια ενός προγράμματος  εγκεκριμένου από το υπουργείο παιδείας.   Ο διαδραστικός κινηματογράφος είναι μια καινοτόμος εκπαιδευτική δράση, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα εκπαιδευτικών, με εμπνευστή τον εκπαιδευτικό και σκηνοθέτη Δημήτρη Τσίρο, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Φωτόγραμμα. Πολύτιμη ήταν η συνεργασία γνωστών ηθοποιών όπως ο Άκης Σακελλαρίου, η Θέμις Μπαζάκα, η Ανέζα Παπαδοπούλου, η...
Stavroula15. February 2020

Την εμπειρία διακρατικού εκπαιδευτικού κινηματογράφου είχαν την ευκαιρία βιώσουν παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης μας στα πλαίσια ενός προγράμματος  εγκεκριμένου από το υπουργείο παιδείας.

 

Ο διαδραστικός κινηματογράφος είναι μια καινοτόμος εκπαιδευτική δράση, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα εκπαιδευτικών, με εμπνευστή τον εκπαιδευτικό και σκηνοθέτη Δημήτρη Τσίρο, στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Φωτόγραμμα. Πολύτιμη ήταν η συνεργασία γνωστών ηθοποιών όπως ο Άκης Σακελλαρίου, η Θέμις Μπαζάκα, η Ανέζα Παπαδοπούλου, η Ναταλία Δραγούμη, η Κατερίνα Τσάβαλου, η Τζένη Θεωνά, ο Δημήτρης Κουρούμπαλης, η Κατερίνα Γερονικολού, ο Πάνος Βλάχος, ο Σωκράτης Πατσίκας, ο Σταύρος Κανελλίδης .

Επίσης πολύτιμη ήταν συνεργασία αξιόλογων τεχνικών και ανθρώπων του κινηματογράφου.

Η καινοτόμος εκπαιδευτική δράση του κινηματογράφου έχει δημιουργηθεί στα πλαίσια της ψυχαγωγικής εκπαίδευσης ,της συμμετοχής των μαθητών και τις εφαρμογές της τεχνολογίας και της τέχνης στην εκπαίδευση. Αποτελείται από μια σειρά έξη σύγχρονων, πρωτότυπων, εκπαιδευτικών, διαδραστικών κινηματογραφικών ταινιών. Με την εφαρμογή ειδικά επεξεργασμένων προγραμμάτων (software) και πολυμέσων (multimedia) οι ταινίες αυτές επιτρέπουν στους μαθητές να αλληλεπιδράσουν διαδραστικά.

Το υπουργείο παιδείας έχει ήδη εγκρίνει επτά εκπαιδευτικά προγράμματα του εκπαιδευτικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού Φωτόγραμμα και τα υπόλοιπα  τρία νέα προγράμματά μας  είναι ήδη κατατεθειμένα προς έγκριση από το Ινστιτούτο εκπαιδευτικής πολιτικής αλλά και αναρτημένα στην ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας

Οι ταινίες διαδραστικού κινηματογράφου αναπτύσσουν θέματα που αφορούν την οικολογία και το περιβάλλον, την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης, την κοινωνική ευαισθητοποίηση και τον πολιτισμό, την σχολική βία και τον εκφοβισμό. Όλα τα θέματα εντάσσονται σε θεματικές ενότητες που το υπουργείο Παιδείας προτείνει για εκπαιδευτική ανάπτυξη και απευθύνονται αναλόγως τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Η διαδραστικότητα επιτυγχάνεται με ασύρματα τηλεχειριστήρια που διανέμονται στους μαθητές. Με αυτά τα τηλεχειριστήρια οι μαθητές αλληλεπιδρούν με τα προβαλλόμενα βίντεο ,αποφασίζουν τι θα δουν κάθε φορά, προβλέπουν τι θα γίνει στην εξέλιξη της ταινίας, επιλέγουν ποια θεωρούν σωστή απάντηση στις ερωτήσεις που τους υποβάλλονται από τους ηθοποιούς της ταινίας ή τις εμψυχώτριες .

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456