Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΣΗΤΕΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2020

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τσικνοπέμπτη 20  του μήνα στο κέντρο της πόλης . Ο χώρος της κεντρικής πλατείας θα θυμίζει μία μεγάλη συναυλία με την μπάντα των FURIOSA  επί σκηνής , κουρδισμένη σε ροκ και όχι μόνο ύφος ….Οι ψησταριές φυσικά θα έχουν την τιμητική τους και θα είναι έτοιμες από νωρίς το απόγευμα στο Δημοτικό κήπο . Οι ομάδες του κρυμμένου θησαυρού επίσης αναμένεται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους ….. Την Κυριακή 23...
Stavroula18. February 2020

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται την Τσικνοπέμπτη 20  του μήνα στο κέντρο της πόλης . Ο χώρος της κεντρικής πλατείας θα θυμίζει μία μεγάλη συναυλία με την μπάντα των FURIOSA  επί σκηνής , κουρδισμένη σε ροκ και όχι μόνο ύφος ….Οι ψησταριές φυσικά θα έχουν την τιμητική τους και θα είναι έτοιμες από νωρίς το απόγευμα στο Δημοτικό κήπο . Οι ομάδες του κρυμμένου θησαυρού επίσης αναμένεται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους …..

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί στη Σητεία το 12ο Παιχνίδι του Κρυμμένου Θησαυρού για ‘’ μεγάλα παιδιά ‘’ που φέτος διοργανώνουν οι <<ΛΕΜ ΜΠΕΛΕΛΕΜ >> κι έχει τίτλο <<Ο ΣΑΝΤΟΛΟΣ>> . Ένα παιχνίδι που ξεκινάει από την Ελλάδα , εξελίσσεται στην Ιταλία όπου λαμβάνει ‘’μαφιόζικο χαρακτήρα ‘’ και ολοκληρώνεται  στην Ελλάδα , στην πόλη της Σητείας φυσικά με τους θησαυροκυνηγούς να αναζητούν την πολύτιμη ανακάλυψη του Ντον Αντρέα την οποία ο ίδιος θεωρεί ότι δικαιούται να κατέχει η Σητεία … Και φέτος η συμμετοχή στη διοργάνωση αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη δεδομένου ότι η συγκεκριμένη αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες διοργανώσεις  και για τους ενήλικες πολίτες της περιοχής οι οποίοι καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς  και με αποκορύφωμα την ημέρα διεξαγωγής της απολαμβάνουν την καλή παρέα και τα …..παιχνίδια .

Το τελευταίο τετραήμερο των Αποκριών , η δράση κορυφώνεται στην Σητεία .  Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου ο Εμπορικός Σύλλογος ανοίγει την αυλαία με την διοργάνωση της Λευκής Αποκριάτικης Νύχτας ,  μία ξεχωριστή εκδήλωση που κάθε χρόνο σημειώνει μεγαλύτερη επιτυχία και καταλήγει σε ένα μεγάλο αποκριάτικο γλέντι που απλώνεται στην πόλη της Σητείας με επίκεντρο τους κεντρικούς δρόμους και την πλατεία ….Και φέτος λοιπόν οι ‘’πρωταγωνιστές ‘’της εκδήλωσης θα είναι πολλοί . Καταρχήν ο εμπορικός κόσμος με τους καταστηματάρχες να ανάβουν τις ψησταριές έξω από τα καταστήματα τους και να ‘’τρατάρουν ‘’  διάφορα εδέσματα  και λιχουδιές τον κόσμο . Και βέβαια το καταναλωτικό κοινό περιμένουν στην διάρκεια της Λευκής Αποκριάτικης Νύχτας SUPER εκπτώσεις ! Στην κεντρική πλατεία της Σητείας δράση αναλαμβάνουν ζογκλέρ , μάγοι , αρλεκίνοι , εναέριοι κι επίγειοι ακροβάτες , ξυλοπόδαροι και κλόουν  μεταφέροντας στον κόσμο στο μαγικό κόσμο του Τσίρκου, ………συγχρόνως θα πραγματοποιηθεί και η 1η Αποκριάτικη Ποδηλατοδρομία την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020 (Λευκή Νύχτα) και ώρα 6:30 το απόγευμα στην Πλατεία του άγνωστου στρατιώτη. Το θέμα της βραδιάς είναι <<Άγγελοι και δαίμονες>> οπότε θα πρέπει να ντυθείτε και να στολίσετε το ποδηλατό σας αναλόγως. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ποδηλατοβόλτα μέσα στην πόλη με τη συνοδεία καντάδων από τους  Sitia Coro. Θα βραβευτούν οι 3 καλύτερες αμφιέσεις ποδηλάτου-αναβάτη. Συμμετέχουν και οι φίλοι ποδηλάτες Σητείας.

Το Σάββατο 29 του μήνα , για πρώτη φορά φέτος στη Σητεία θα πραγματοποιηθεί Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση με  τους συμμετέχοντες  ακολούθως κι όλο τον κόσμο που θα βρίσκεται στη Σητεία ,  να απολαμβάνουν  ένα αποκριάτικο  street party   με πολύ μουσική , χορό και  διασκέδαση . Το ίδιο βράδυ θα γίνει και η τελετή παράδοσης της σκυτάλης από την φετινή διοργανώτρια  ομάδα του παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού στη νικήτρια ομάδα του 12ου παιχνιδιού ,  που θα έχει προηγηθεί στις 23 του μήνα .

Την Κυριακή 1 Μαρτίου το ‘’Σητειακό Καρναβάλι ‘’ αναμένεται να δώσει δυναμικό παρόν και φέτος με την συμμετοχή πολλών ομάδων και καρναβαλιστών που θα λάβουν μέρος στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που θα ξεκινήσει στην Σητεία στις 4 το απόγευμα . Την μουσική επιμέλεια και παρουσίαση θα έχει  ο Dj MacGrecor – ως o “ Gran Torero –  Mateo Del Marco”

Αμέσως μετά τη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της Κυριακής το “After parade Street Party” στον πεζόδρομο της οδού Βενιζέλου αποτελεί πλέον Θεσμό!!! Ξέφρενοι ρυθμοί, εναλλασσόμενοι DJ’S και ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της πόλης μας γίνεται μια μεγάλη ΠΑΡΕΑ !!!
Και αμέσως μετά το Party,η διασκέδαση συνεχίζεται στα καταστήματα, εστίασης και ψυχαγωγίας της Ελ.  Βενιζέλου!!

Παράλληλα με τo Street Party των “μεγάλων” για 1η φορά διοργανώνεται Street Party για τους μικρούς μας φίλους στον πεζόδρομο της Κων.Καραμανλή!!
Animateurs , Clowns, μπαλονοκατασκευές , ομαδικά παιχνίδια ,μουσική, χορός και πολλές άλλες δράσεις και εκπλήξεις σας περιμένουν εκείνη τη βράδια!!
Μια εκδήλωση των καταστημάτων Εστίασης και Ψυχαγωγίας της οδού Κων. Καραμανλή!!!

Και οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με τα «Κούλουμα στη Σητεία» , σε ένα από τα δεκάδες πανέμορφα χωριά μας ή σε μία από τις αμέτρητες παραλίες μας , Λάστρος , Σφάκα , Τουρλωτή , Μουλιανά , Χαμέζι ,Σκοπή, Αγιά Φωτιά , Ρούσσα Εκλησιά , Τοπλού , Παλαίκαστρο , Ζάκρος , Καρύδι , Χαντράς , Ζήρος , Σταυροχώρι , Συκιά, Πραισός , Μαρωνιά , Πισκοκέφαλο , Παρασπόρι , Μόχλος , Βάι , Ίτανος , Κουρεμένος , Χιώνα , Κ. Ζάκρος , Ξερόκαμπος , Γούδουρας , Μακρύ γιαλός , Μ.Καψά , Κουτσουράς και τόσα άλλα πανέμορφα μέρη , σας περιμένουν να γιορτάσετε την Καθαρή Δευτέρα .

Ο Δήμος Σητείας – Ο ΔΟΚΑΣ- Η Δημοτική Κοινότητα Σητείας & η Οργανωτική ομάδα του Σητειακού καρναβαλιού σας εύχονται καλές και κεφάτες απόκριες.

Αναλυτικές πληροφορίες στη σελ. του Καρναβαλιού Σητείας : https://www.facebook.com/SitiaCarnival

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456