Sitiaka is loading for You ...

 

Σητεία680.000€ για το λιμάνι της Σητείας

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας, κος Μιχάλης Αντωνιδάκης σε προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής στις 19 Φεβρουαρίου με τον  Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κο Γιάννη Πλακιωτάκη και τον  Γενικό Γραμματέα Λιμένων κο Ευάγγελο Κυριαζόπουλο συζήτησαν θέματα που αφορούν το Λιμάνι της Σητείας. Πιο συγκεκριμένα ο κος Αντωνιδάκης έθεσε ένα θέμα επιτακτικής ανάγκης, την  κατασκευή  χώρου ελέγχου αποσκευών και διαβατηρίων καθώς και της  προμήθειας του ανάλογου εξοπλισμού δεδομένου ότι το Λιμάνι...
Stavroula21. February 2020
gallery_1819_872_716974

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σητείας, κος Μιχάλης Αντωνιδάκης σε προγραμματισμένη συνάντηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής στις 19 Φεβρουαρίου με τον  Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κο Γιάννη Πλακιωτάκη και τον  Γενικό Γραμματέα Λιμένων κο Ευάγγελο Κυριαζόπουλο συζήτησαν θέματα που αφορούν το Λιμάνι της Σητείας.

Πιο συγκεκριμένα ο κος Αντωνιδάκης έθεσε ένα θέμα επιτακτικής ανάγκης, την  κατασκευή  χώρου ελέγχου αποσκευών και διαβατηρίων καθώς και της  προμήθειας του ανάλογου εξοπλισμού δεδομένου ότι το Λιμάνι της Σητείας είναι και λιμάνι «Σένγκεν».  Οι υποδομές αυτές είναι απαραίτητες προκειμένου να εφαρμόζεται το Σχέδιο Ασφαλείας και προϋπόθεση στις εταιρείες κρουαζιέρας.

Ο κος Υπουργός είπε ότι θα χρηματοδοτήσει με 200.000Ε τη δαπάνη αυτή. Επίσης ο κος Αντωνιδάκης έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης της προμήθειας κατασκευής τριών πλωτών εξεδρών στο Λιμάνι της Σητείας, συνολικού μήκους 240 μέτρων, με σκοπό της τουριστική αξιοποίηση του. Ο κος Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε ότι το υπουργείο Ναυτιλίας μπορεί να χρηματοδοτήσει και αυτή τη δαπάνη ύψους περίπου 480.000Ε. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κο Υπουργό και συντοπίτη μας κο Γιάννη Πλακιωτάκη για την έμπρακτη υποστήριξη του προς το Δ.Λ.Τ. Σητείας με την Σητεία γενικότερα.

Σε επόμενο ραντεβού του κου Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου σε γραφεία εταιρείας κρουαζιέρας στον Πειραιά, ο κος Αντωνιδάκης παρουσίασε τις υποδομές που υπάρχουν στο Λιμάνι αλλά και αυτές που αναμένονται να κατασκευαστούν, αλλά επίσης παρουσίασε και τις τουριστικές δυνατότητες- εκδρομές που μπορεί να προσφέρει η περιοχή της Σητείας σε πελάτες κρουαζιέρας.

Η εταιρεία είδε πολύ θετικά τις εξελίξεις αυτές και είναι πολύ πιθανόν ήδη από τη φετινή σαιζόν του 2020, να επισκεφθούν το Λιμάνι της Σητείας κάποια κρουαζιερόπλοια ως πιλοτική συνεργασία για τα επόμενα χρόνια. Οι διαδικασίες  για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων είναι μια μακρά διαδικασία που χρειάζεται υπομονή και συνεχή προσπάθεια. Κάτι το οποίο θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456