Sitiaka is loading for You ...

 

ΑγροτικάΗ Ένωση Σητείας ΑΕΣ ζητά το κλείσιμο των ΚΥΔ λόγο Κορονοϊού

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την εφαρμογή των εκτάκτων μέτρων προστασίας από τον Κορονοϊο. Η Ένωση Σητείας ΑΕΣ με αίτημα  προς τον Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ Βορίδη καθώς και προς  τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά το κλείσιμο όλων των Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ) τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Με τα παρακάτω  δελτία τύπου η  Ένωση Σητείας ΑΕΣ  μας ενημερώνει για το αίτημα άλλα και για την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού.    ...
Stavroula14. March 2020
osde1

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την εφαρμογή των εκτάκτων μέτρων προστασίας από τον Κορονοϊο. Η Ένωση Σητείας ΑΕΣ με αίτημα  προς τον Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ Βορίδη καθώς και προς  τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ ζητά το κλείσιμο όλων των Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ) τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Με τα παρακάτω  δελτία τύπου η  Ένωση Σητείας ΑΕΣ  μας ενημερώνει για το αίτημα άλλα και για την απάντηση του αρμόδιου Υπουργού.

 

 

Αρ. Πρωτ. 30

 

Σητεία 14/03/2020

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Με αίσθημα ευθύνης , θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αγρότες της περιοχής μας ότι η Ένωση Σητείας σε συνεννόηση με όλους τους Προέδρους των Ενώσεων της Κρήτης είχε ζητήσει με υπόμνημα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βορίδη καθώς και από τη Διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ το κλείσιμο όλων των Κέντρων Υποβολής Δηλώσεων (ΚΥΔ) τόσο στην Κρήτη όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η απάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο αίτημα μας για τη συλλογή δηλώσεων ΟΣΔΕ 2020 αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου στις 14 Μαρτίου 2020 το οποίο και σας κοινοποιούμε.

Η Ένωση Σητείας γνωρίζει σε όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς ότι συνεχίζει να ζητάει τόσο το κλείσιμο όλων των ΚΥΔ όσο και την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας η οποία είναι η 15η Μαίου 2020.

Επίσης ενημερώνουμε ότι το προσωπικό της Ένωσης θα βρίσκεται στις θέσεις του και θα εξυπηρετεί ,σύμφωνα με τις συστάσεις που αναφέρονται στο Δελτίο Τύπου του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, παράλληλα δε συστήνουμε στους παραγωγούς για λόγους προφύλαξης από τον Κορονοϊό , τόσο των εργαζομένων όσο και των ίδιων, να τηρούν όλα όσα προτείνουν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες .

Επειδή υπάρχει αρκετός χρόνος μέχρι τη λήξη των επιδοτήσεων, η Ένωση Σητείας δεσμεύεται ότι θα φροντίσει με κάθε τρόπο να ενεργοποιήσει όλα τα δικαιώματα των αγροτών μας εμπρόθεσμα , χωρίς να θέσει σε κίνδυνο τους ίδιους.

Για τους παραπάνω λόγους δεν θα λειτουργήσουν προσωρινά τα εξωτερικά συνεργεία και θα ενημερώσουμε έγκαιρα για τις επόμενες επισκέψεις.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες να απευθύνεστε στα τηλέφωνα

 

– Σητεία :2843029999 – 2843029998- 2843029997- 2843029991

– Κουτσουράς : 2843051477

– και στο site της Ένωσης: www.sitiaunion.gr

 

Για την Ένωση Σητείας ΑΕΣ

Ο Πρόεδρος

 

Μανώλης Μαυροματάκης

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥπΑΑΤ Μ. Βορίδης: Επισημάνσεις  για την περιφρούρηση

της υγείας αγροτών, εργαζομένων των ΚΥΔ και της Δημόσιας Υγείας

O Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης συνιστά και επισημαίνει στους αγρότες της πατρίδας μας αλλά και στους εργαζόμενους των Κέντρων Υποδοχής Δηλώσεων (ΚΥΔ) την αυτονόητη υποχρέωσή τους για την κατά γράμμα τήρηση των μέτρων των αρμόδιων αρχών για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού.

Για τον λόγο αυτό συστήνει η υποδοχή των παραγωγών στα κατά τόπους ΚΥΔ να γίνεται αποκλειστικά με ραντεβού ως πρακτική αποφυγής του συνωστισμού, ενώ όσοι παραγωγοί προσέρχονται χωρίς ραντεβού να ενημερώνονται για την αναγκαιότητα τήρησης της προβλεπόμενης διαδικασίας και να αποχωρούν από το σημείο.

Επιπροσθέτως, απευθύνει έκκληση για προηγούμενη επικοινωνία μεταξύ αγροτών και ΚΥΔ ώστε οι αιτούντες να γνωρίζουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η φυσική παρουσία τους στον χώρο.

Παράλληλα, απευθυνόμενος στους φορείς των Κέντρων, ο Υπουργός υπογραμμίζει την ανάγκη εφαρμογής των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σύμφωνα με τις οποίες προβλέπεται:

  • ·         Τήρηση μεγαλύτερων αποστάσεων ασφαλείας μεταξύ των γραφείων των υπαλλήλων
  • ·         Αποφυγή κοντινής επαφής (<2m) για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 15 λεπτών με άτομα τα οποία εμφανίζουν συμπτώματα βήχα, φτερνίσματος ή πυρετού.
  • ·         Δημιουργία χωρισμάτων
  • ·         Καλόςεξαερισμός τωνχώρωνεργασίας
  • ·         Συχνές απολυμάνσεις
  • ·         Χρήση προστατευτικών – ιατρικών μασκών και γαντιών
  • ·         Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης από τον ιό
  • ·         Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων
  • ·         Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο. Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση του μέσα στους κάδους απορριμμάτων
  • ·         Τακτικό πλύσιμο των χεριών των εργαζομένων και των επισκεπτών με υγρό σαπούνι και νερό για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα. Ακολουθεί προσεκτικό στέγνωμα των χεριών με χάρτινες χειροπετσέτες μιας χρήσης οι οποίες θα απορρίπτονται στους κάδους απορριμμάτων

Η απαρέγκλιτη τήρηση των ανωτέρω μέτρων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση της υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456