Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ:Εμείς προτιμούμε τη σκληρή και ουσιαστική δουλειά από τη δημοσιοσχετίστικη πολιτική των ίσων αποστάσεων

Διαβιώνουμε όλοι μας μια παγκόσμια κρίση υγείας, η οποία μεταξύ άλλων έχει επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων του Δήμου μας, λόγω και της εκ περιτροπής απουσίας με άδειες ειδικού σκοπού του – ήδη ελλιπέστατου – προσωπικού της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Ορατές εξ’ άλλου είναι και πιθανές οικονομικές επιπτώσεις μείωσης των πιστώσεων και των χρηματοδοτήσεων, γι’ αυτό και εργαζόμαστε εντατικά σε καθημερινή βάση οι αιρετοί και τα στελέχη του Δήμου μας προκειμένου να...
Stavroula13. April 2020
παπππ

Διαβιώνουμε όλοι μας μια παγκόσμια κρίση υγείας, η οποία μεταξύ άλλων έχει επιφέρει σημαντικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων του Δήμου μας, λόγω και της εκ περιτροπής απουσίας με άδειες ειδικού σκοπού του – ήδη ελλιπέστατου – προσωπικού της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου. Ορατές εξ’ άλλου είναι και πιθανές οικονομικές επιπτώσεις μείωσης των πιστώσεων και των χρηματοδοτήσεων, γι’ αυτό και εργαζόμαστε εντατικά σε καθημερινή βάση οι αιρετοί και τα στελέχη του Δήμου μας προκειμένου να ανταποκριθούμε στις πολλές και άμεσες υποχρεώσεις αλλά και να προλάβουμε μη αναμενόμενες εξελίξεις.

Στον αντίποδα, ο κ. Πατεράκης και η παράταξή του «Σητεία Μπροστά» ξεκίνησαν αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής αρχής συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα, να ενεργούν με τακτική συνεχών δημοσιεύσεων, αλλοιώνοντας πραγματικά στοιχεία και γεγονότα, προσπαθώντας να δημιουργήσουν προβλήματα στην επίτευξη των δημιουργικών μας στόχων και έργων με παράλληλη σύγχυση της κοινής γνώμης. Επειδή προφανώς αρνούνται να αντιληφθούν ακόμη το μέγεθος της αρνητικής ψήφου του Σητειακού λαού που τους έστειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο ως 4η παράταξη, επιθυμούμε ειδικά σε σχέση με τα ΕΤΟΙΜΑ έργα που, υποτίθεται, ότι μας κληροδότησαν να διευκρινίσουμε τα εξής:

– Πάγια πεποίθησή μας αποτελεί ότι κάθε Δημοτική αρχή ως συνέχεια της προηγούμενης πρέπει να υλοποιεί και να ολοκληρώνει τις συνεχιζόμενες δράσεις που παρέλαβε. Θα πρέπει όμως να διευκρινίσουμε ότι οι συνεχιζόμενες δράσεις που μας κληροδοτήθηκαν στη συντριπτική τους πλειονότητα ήταν σε επίπεδο προτάσεων και εντάξεων, απείχαν δηλαδή ακόμη πολύ από την υλοποίησή τους αφού ήταν πολύ πίσω από πλευράς ωριμότητας (έλλειψη μελετών, εγκρίσεων, κλπ.). Αυτά φυσικά αποκρύπτονται από την προηγούμενη Δημοτική αρχή παρά το ότι γνωρίζουν τις διαδικασίες, προφανώς για τη δημιουργία εντυπώσεων.

– Ο Δήμαρχος και η Δημοτική του ομάδα θα κριθούν φυσικά στο τέλος της θητείας τους και όχι βέβαια στο 1ο εξάμηνό της. Είναι σίγουρο όμως ότι δεν πρόκειται να επιδείξουμε την αδράνεια των προκατόχων μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε, εάν θυμάται ο κ. Πατεράκης ή τα μέλη της παράταξής του, πόσα χρόνια είχαν να υλοποιήσουν έργο Αγροτικής οδοποιίας σε επίπεδο Δήμου; Εμείς πάντως ήδη προλάβαμε και δημοπρατήσαμε το έργο Δημοτικής & Αγροτικής οδοποιίας προϋπολογισμού 400.000 €. Μήπως επίσης να μας πουν – πέραν των προτάσεων – σε ποιες ενέργειες προχώρησαν για μελέτη, αδειοδότηση και εν τέλει την υλοποίηση των δράσεων που πρότειναν στις ΟΧΕ; Σε καμία, με συνέπεια εμείς σήμερα να τρέχουμε να προλάβουμε τις προθεσμίες που είναι ασφυκτικές.

– Επίσης, περιληπτικά περί οικονομικών: Προσελήφθησαν με απόλυτη διαφάνεια ένας Γενικός Γραμματέας για να συνδράμει στον εκσυγχρονισμό και στη βελτίωση των παρεχομένων Υπηρεσιών του Δήμου και ένας Ειδικός σύμβουλος για την Αγροτική οδοποιία για να βοηθήσει το έργο της υποστελεχωμένης Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, αντικαθιστώντας τους 2 ειδικούς συνεργάτες που απασχολούταν κατ’ αποκλειστικότητα στο γραφείο του κ. Πατεράκη, με απροσδιόριστα για εμάς καθήκοντα.

– Παρακαλούμε επίσης τον πρώην Δήμαρχο αν πραγματικά ενδιαφέρεται να συμβάλλει με δημιουργικές προτάσεις στο έργο μας, να απευθύνεται προς ενημέρωσή του γραπτά στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο αντί να απασχολεί τους Υπηρεσιακούς παράγοντες οι οποίοι έχουν μεγάλο εργασιακό φόρτο.

Και μια σύσταση για το τέλος: Δείξτε υπομονή κ. Πατεράκη και μην προσπαθείτε να κρίνετε το έργο μας από το 1ο εξάμηνο της θητείας μας. Εμείς προτιμούμε τη σκληρή και ουσιαστική δουλειά από τη δημοσιοσχετίστικη πολιτική των ίσων αποστάσεων στην οποία μεγαλουργήσατε. Είναι βέβαιο ότι όταν η θητεία μας ολοκληρωθεί θα έχουμε υλοποιήσει πολλαπλάσια από ότι κάνατε στις 2 δικές σας θητείες. Σε αντίθετη περίπτωση, γνωρίζετε ότι εξάρτηση από καρέκλες δεν έχουμε και θα προτιμήσουμε να πάμε σπίτι μας αυτοβούλως, σε αντίθεση με εσάς που – δικαίως – σας τιμώρησε ηχηρά ο Σητειακός λαός με την ψήφο του για την αδράνειά σας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ &Υ.ΔΟΜ.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456