Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΕπανεκκίνηση για την εστιάστη με εκκρεμότητες

Με την πλειοψηφία των αιτημάτων να εκκρεμούν η εστίαση επανεκκινεί και αναμένει την ικανοποίηση τούς όπως δηλώνει στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Σητείας κ Μανώλης Αγγελάκης. Στο πακέτο το οποίο εξετάζεται περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: – Η μείωση του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ, αναψυκτικά κι άλλα ροφήματα στο 13% από 24% που είναι τώρα. Βασικός στόχος είναι η στήριξη του κλάδου της εστίασης καθώς παρά το γεγονός ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν κανονικά...
Stavroula19. May 2020

Με την πλειοψηφία των αιτημάτων να εκκρεμούν η εστίαση επανεκκινεί και αναμένει την ικανοποίηση τούς όπως δηλώνει στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Σητείας κ Μανώλης Αγγελάκης.

Στο πακέτο το οποίο εξετάζεται περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

– Η μείωση του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ, αναψυκτικά κι άλλα ροφήματα στο 13% από 24% που είναι τώρα. Βασικός στόχος είναι η στήριξη του κλάδου της εστίασης καθώς παρά το γεγονός ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν κανονικά τη λειτουργία τους, ωστόσο ο αριθμός των τραπεζιών θα είναι σημαντικά μειωμένος λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

– Γενικότερη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 11% από 13% για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Παπαθανάσης: Χωρίς πιέσεις η επανεκκίνηση σε εστίαση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Ο κ. Παπαθανάσης αναφέρθηκε και στην απόφαση να ανοίξει νωρίτερα από την 1η Ιουνίου η εστίαση.

Όπως τόνισε, οι ειδικοί επιστήμονες έκριναν ότι μπορούσε να προχωρήσει το άνοιγμα της εστίασης, κι έτσι το περασμένο Σάββατο ελήφθη η σχετική απόφαση από την κυβέρνηση. Δεν υπήρξαν «πιέσεις» προς τους λοιμωξιολόγους για τις αποφάσεις αυτές, είπε ο κ. Παπαθανάσης, παρά μόνον συζητήσεις με τους ειδικούς.

Η επανεκκίνηση της εστίασης στις 25 Μαϊου αφορά περίπου 320.000 εργαζόμενους και είναι ένας πυλώνας της οικονομίας που θα ξεκινήσει με τους καλύτερους όρους προκειμένου να διασφαλίζεται η δημόσια υγεία, σημείωσε.

Παράλληλα, για τα μέτρα και τους κανόνες αποστάσεων που θα ισχύουν, ανέφερε πως θα υπάρχει η καλύτερη δυνατή χωρητικότητα και δυναμικότητα για την έναρξη στην εστίαση την επόμενη Δευτέρα.

Σε κάθε τραπέζι θα μπορούν να κάθονται έξι άτομα και όχι τέσσερα που ήταν η αρχική πρόβλεψη. Έτσι, καλύπτεται το 90% των περιπτώσεων, σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης, ενώ δεν θα υπάρχει όριο στις πολύτεκνες οικογένειες.

Ωστόσο υπάρχουν επιχειρήσεις στην εστίαση που δεν θα καταφέρουν να ανοίξουν στις 25 Μαίου, διότι δεν έχουν υπαίθριο ή ημιυπαίθριο χώρο. Για τις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα υπάρξει μέριμνα, αφού όπως είπε «και αυτοί οι χώροι θα ανοίξουν εντός του Ιουνίου».

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456