Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΘετικά τα πρώτα μηνύματα από την εκδίκαση της προσφυγής για το Υβριδικό

Συζητήθηκαν  σήμερα στο ΣτΕ οι προσφυγές του Δήμου Σητείας και  210 κατοίκων και φορέων της Σητείας αλλά και όλης της Κρήτης εναντίον της επένδυσης της εταιρίας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Το κομμάτι της επένδυσης που αφορά τη  Σητεία προγραμματίζει την  τοποθέτηση 26 ανεμογεννητριών, ύψους 140 μέτρων και διαμέτρου φτερωτής 90 μέτρων, εντός του κηρυγμένου από την UNESCO Γεωπάρκου και εντός προστατευόμενης περιοχής το οποίο βεβαια  έχει ήδη συναντήσει την ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο...
Stavroula3. June 2020

Συζητήθηκαν  σήμερα στο ΣτΕ οι προσφυγές του Δήμου Σητείας και  210 κατοίκων και φορέων της Σητείας αλλά και όλης της Κρήτης εναντίον της επένδυσης της εταιρίας ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Το κομμάτι της επένδυσης που αφορά τη  Σητεία προγραμματίζει την  τοποθέτηση 26 ανεμογεννητριών, ύψους 140 μέτρων και διαμέτρου φτερωτής 90 μέτρων, εντός του κηρυγμένου από την UNESCO Γεωπάρκου και εντός προστατευόμενης περιοχής το οποίο βεβαια  έχει ήδη συναντήσει την ομόφωνη αρνητική γνωμοδότηση τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης, αλλά και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, που είναι υπεύθυνο για την ανάδειξη του Γεωπάρκου.

Ο κ Κώστας Γιαννακόπουλος Πολιτικός Μηχανικός και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σίτανου, ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στην κινητοποίηση, μίλησε στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ για  τη διαδικασία.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456