Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΣε κρίσιμη καμπή το Γεωπάρκο Σητείας

Σε κρίσιμη καμπή φαίνεται να βρίσκεται το Γεωπάρκο Σητείας παρ όλες τις απέλπιδες, προσωπικές προσπάθειες του Δημάρχου Σητείας κ Γιώργου Ζερβάκη να δώσει λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν και το αφορούν. Και βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή όχι λόγω της αδιαμφισβήτητης αξίας του, αναγνωρισμένη επίσημα και από την επιτροπή αξιολόγησης,  αλλά λόγω του πως αντιλαμβάνονται κάποιοι την αξία του. Με την επίμονη προσπάθεια του Δημάρχου  κάποια θέματα  λύνονται, όμως κάποια άλλα  ίσως δεν μπορούν να ...
Stavroula10. June 2020

Σε κρίσιμη καμπή φαίνεται να βρίσκεται το Γεωπάρκο Σητείας παρ όλες τις απέλπιδες, προσωπικές προσπάθειες του Δημάρχου Σητείας κ Γιώργου Ζερβάκη να δώσει λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν και το αφορούν.

Και βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή όχι λόγω της αδιαμφισβήτητης αξίας του, αναγνωρισμένη επίσημα και από την επιτροπή αξιολόγησης,  αλλά λόγω του πως αντιλαμβάνονται κάποιοι την αξία του.

Με την επίμονη προσπάθεια του Δημάρχου  κάποια θέματα  λύνονται, όμως κάποια άλλα  ίσως δεν μπορούν να  λυθούν, όπως το να αλλάξει η οπτική γωνία από την οποία κάποιοι άνθρωποι, που είναι σε θέσεις ευθύνης, βλέπουν  τα πράγματα που αφορούν το Γεωπάρκο Σητείας.

Μια προσπάθεια χρόνων, ίσως η ποιο σημαντική που έχει γίνει μέχρι σήμερα για την θετική  εξέλιξη αυτού του τόπου, αυτή τη στιγμή  κινδυνεύει με απαξίωση.

Ευθείες βολές δέχθηκε ο πρόεδρος του ΔΟΚΑΣ κ Μιχάλης Περάκης από τον Συντονιστή του Γεωπάρκου Σητείας κ Βαγγέλη Περάκη αλλά και από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης κ Μανώλη Αγγελάκη για αδράνεια αλλά και για απροθυμία  να κάνει  βήματα στήριξης για το Γεωπάρκο με τον κύριο Περάκη να θεωρεί  αβάσιμους τούς ισχυρισμούς.

Η πρόταση που κατατέθηκε στη συνάντηση από τον πρόεδρο του συλλόγου καταστημάτων εστίασης για “απεγκλωβισμό του Γεωπάρκου Σητείας από τον ΔΟΚΑΣ και τη διοίκηση του και ένταξη του στο οργανόγραμμα του Δήμου” δείχνει το σημείο στο όποιο  έχουν φτάσει τα πράγματα.

Όλα αυτά και πολλά περισσότερα στην πρώτη, περιπετειώδη συνεδρίαση  της επιτροπής διαχείρισης του Γεωπάρκου που πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση 9 μηνών  σήμερα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Χαρακτηριστική του κλίματος η φράση του Δημάρχου για όλα όσα ειπώθηκαν “βάλτε όλοι νερό στο κρασί σας. Είστε υποχρεωμένοι να συνεργαστείτε, ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ, για να πάει μπροστά ο τόπος”

 

Ευχή όλων μας να βρεθεί η χρυσή τομή βάζοντας στην άκρη προσωπικές εμπάθειες

 

Οι αποφάσεις που θα παρθούν θα είναι καθοριστικές για το μέλλον του Γεωπάρκου αλλά και για το μέλλον αυτού του τόπου.

Παρακολουθήστε αποσπάσματα από την συνάντηση αλλά και τις δηλώσεις  στα ΣΗΤΕΙΑΚΑ  του Δημάρχου Σητείας μετά την ολοκλήρωση της.

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456