Sitiaka is loading for You ...

 

ΕθελοντισμόςΟι κουκκίδες στο χάρτη της Σητεία

Άγιος Σπυρίδωνας ή Κανένες… ένα από τα πολλά χωριά της επαρχίας μας  που δεν θα πρωταγωνιστήσει ποτέ σε κάποιο αφιέρωμα μεγάλου καναλιού. Ένα από τα πολλά χωριά της επαρχίας μας  που δεν θα έχει καμία ιδιαίτερη αναφορά σε κάποιο τουριστικό οδηγό παρά μόνο μια αχνή κουκκίδα πάνω σε ένα χάρτη. Ένα από τα πολλά χωριά της επαρχίας μας που δεν θα επιλεγεί ποτέ ως σημείο διεξαγωγής μεγάλων καλοκαιρινών εκδηλώσεων πέρα από το τοπικό πανηγύρι. Ο...
Stavroula14. June 2020

Άγιος Σπυρίδωνας ή Κανένες…

ένα από τα πολλά χωριά της επαρχίας μας  που δεν θα πρωταγωνιστήσει ποτέ σε κάποιο αφιέρωμα μεγάλου καναλιού.

Ένα από τα πολλά χωριά της επαρχίας μας  που δεν θα έχει καμία ιδιαίτερη αναφορά σε κάποιο τουριστικό οδηγό παρά μόνο μια αχνή κουκκίδα πάνω σε ένα χάρτη.

Ένα από τα πολλά χωριά της επαρχίας μας που δεν θα επιλεγεί ποτέ ως σημείο διεξαγωγής μεγάλων καλοκαιρινών εκδηλώσεων πέρα από το τοπικό πανηγύρι.

Ο εκλογικός του κατάλογος δεν αριθμεί περισσότερα από πενήντα άτομα και οι μόνιμοι κάτοικοι δέκα τον αριθμό. Ασύμφορη περίπτωση για έναν Δήμο.

Δύσκολο να εγκριθεί τεχνικό  έργο για ένα τέτοιο χωριό.

Αποχετευτικό δίκτυο ούτε για αστείο.

Σε τέτοια χωριά ακόμα και ο Πρόεδρος κάποια στιγμή εγκαταλείπει, κουράζεται  να ζητά χωρίς ανταπόκριση.

 

Άγιος Σπυρίδωνας – Κανένες η καρδιά του Ετεοκρητικού Πολιτισμού. Αμέτρητα τα ιστορικά, αρχαιολογικά, φυσικά  μνημεία που διαθέτει.

Όποιος Έλληνας ή ξένος τουρίστας, κατά λάθος, βρέθηκε εδώ επιστρέφει ξανά και ξανά.

Σε αυτά τα χωριά της επαρχίας μας υπάρχουν κάποιοι, λίγοι  που δεν θα σταματήσουν ποτέ να προσπαθούν να τα κρατήσουν ζωντανά.

Το νόημα αυτό έχουν  οι εθελοντικές δράσεις που γίνονται κάθε Κυριακή σε όλα τα χωριά της επαρχίας μας.

Την Κυριακή 14 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε εθελοντική δράση καθαρισμού και στον Άγιο Σπυρίδωνα – Κανένε, σε στενό  οικογενειακό, φιλικό κύκλο, μια πρωτοβουλία  συγχωριανών που έτσι και αλλιώς αγαπούν το χωριό τους και θα το κάνουν πάντα για αυτό.

Οκτώ οι συμμετέχοντες αλλά το αποτέλεσμα εξαιρετικό και τους κάνει διπλά υπερήφανους. Μπράβο σε αυτούς τους λίγους που δεν εγκαταλείπουν.

Κάνουμε ιδιαίτερη μνεία στις προσπάθειες των μικρών χωριών γιατί εκεί τα πράγματα είναι πολύ ποιο δύσκολα.

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να ελπίζουμε ότι  η οποιαδήποτε Δημοτική Αρχή θα δώσει και σε αυτούς τους λίγους ότι πρέπει να έχει και ο τελευταίος δημότης .

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456