Sitiaka is loading for You ...

 

Εθελοντισμός…περιμένοντας τη χελώνα… 6:30 το πρωί στην παραλία της Σητείας

6:30 το πρωί και εμείς ακολουθούμε τα βήματα του Νίκου Μαράκη, στην καθημερινή διαδρομή των εθελοντών για την προστασία της θαλασσιάς χελώνας, στην παραλία της Σητεία προκειμένου να δούμε τα ίχνη της, αν είμαστε τυχεροί. Ο Νίκος Μαράκης είναι μέλος της Εθελοντικής Ομάδας για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας που υπάρχει  στην πόλη μας και σ αυτή την πρωινή μας κουβέντα μας μίλησε για την αγάπη με την οποία η τοπική κοινωνία περιβάλει αυτήν την...
Stavroula21. June 2020

6:30 το πρωί και εμείς ακολουθούμε τα βήματα του Νίκου Μαράκη, στην καθημερινή διαδρομή των εθελοντών για την προστασία της θαλασσιάς χελώνας, στην παραλία της Σητεία προκειμένου να δούμε τα ίχνη της, αν είμαστε τυχεροί.

Ο Νίκος Μαράκης είναι μέλος της Εθελοντικής Ομάδας για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας που υπάρχει  στην πόλη μας και σ αυτή την πρωινή μας κουβέντα μας μίλησε για την αγάπη με την οποία η τοπική κοινωνία περιβάλει αυτήν την προσπάθεια. Δήμος, Λιμενικό, επαγγελματίες και απλοί πολίτες έχουν δημιουργήσει το ποιο φιλόξενο περιβάλλον για την φιλοξενία της θαλάσσιας χελώνας.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή της, όπως μας εξηγεί ο κ Νίκος Μαράκης, φτάνει όπως τονίζει, οι συνθήκες να συνεχίσουν να είναι οι ίδιες. Και αυτό είναι στο χέρι μας.

Η ΣΗΤΕΙΑΚΙΑ, όπως χαρακτηριστικά τη λέει, χελώνα θα επιστρέφει πάντα στον τόπο καταγωγής της αν οι συνθήκες του περιβάλλοντος αλλά και η συμπεριφορά των ανθρώπων είναι οι κατάλληλες.

Η Εθελοντικής Ομάδας για  την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας στη Σητεία έχει συμπληρώσει τα 10 της χρόνια και αποτελείτε από  περίπου 25  εθελοντές. Πολύ σημαντική είναι η συνεργασία της ομάδας με τον “ΑΡΧΕΛΩΝ” αλλά και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Να θυμίσουμε ότι η χελώνα καρέτα-καρέτα είναι ένα προϊστορικό είδος, είναι παλαιότερο για τους δεινόσαυρους 150 εκατομμυρίων ετών, ενώ έχει αλλάξει λίγο. Ο αριθμός εκατό είναι ο χρυσός  αριθμός. Ζει περίπου 100 χρόνια, γίνεται περίπου 100 εκατοστά, κάνει περίπου 100 αυγά, είναι περίπου 100 κιλά και αφού ωριμάζει στα 25 έτη έρχεται και γεννάει.
Θα γεννήσει περίπου 100 χελωνάκια τα οποία μετά από 60 μέρες περίπου είναι έτοιμα να βρουν την να περπατήσουν στην παραλία να πάνε στη θάλασσα.

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456