Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΗ ασφάλεια των πολιτών σε πρώτο πλάνο

  Την Τρίτη το απόγευμα 23η Ιουνίου 2020 και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκε στην Σητεία στην συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου Σητεία BEACH ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, για τον τρόπο λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφέ μπαρ, μεζεδοπωλεία,  εστιατόρια, κ.λ.π), εν όψει των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί. Η παραπάνω συνάντηση ήταν η τρίτη κατά σειρά που διοργανώθηκε από την Π.Ε. Λασιθίου, και θα ακολουθήσει ο Δήμος Οροπεδίου την Παρασκευή 26-06-2020. Η συνάντηση είχε σαν...
Stavroula24. June 2020

 

Την Τρίτη το απόγευμα 23η Ιουνίου 2020 και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκε στην Σητεία στην συνεδριακή αίθουσα του Ξενοδοχείου Σητεία BEACH ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, για τον τρόπο λειτουργίας των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφέ μπαρ, μεζεδοπωλεία,  εστιατόρια, κ.λ.π), εν όψει των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί. Η παραπάνω συνάντηση ήταν η τρίτη κατά σειρά που διοργανώθηκε από την Π.Ε. Λασιθίου, και θα ακολουθήσει ο Δήμος Οροπεδίου την Παρασκευή 26-06-2020.

Η συνάντηση είχε σαν κύριο σκοπό,  την ενημέρωση των παρευρισκομένων επιχειρηματιών και εργαζομένων των κλάδων εστίασης και καφέ, για τα μέτρα που οι καταστηματάρχες υποχρεούνται να λαμβάνουν και τα προστατευτικά μέσα που πρέπει να τηρούν, προς αποφυγή μετάδοσης κρουσμάτων του κορωνοϊού, καθώς και για τις κυρώσεις που προβλέπονται, και  έγινε από το προσωπικό της  Διεύθυνσης  Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, την Προϊσταμένη  Μαρία Μωϋσάκη, και τις Επόπτριες Υγείας Ευαγγελία Φανουράκη, Κωνσταντίνα Τσιάμη και Μαρία Βαϊοπούλου.

Κατά την ενημέρωση και την  συζήτηση που ακολούθησε,  ακούστηκε η θέση των καταστηματαρχών και οι σοβαρότατοι προβληματισμοί των,  τόσο για την δυσκολία τήρησης των μέτρων,  όσο και για τις σοβαρές κυρώσεις που αντιμετωπίζουν από την μη εφαρμογή των, αλλά και για την οικονομική δυσπραγία στην οποία βρίσκονται.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, και οι υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, τόνισαν ότι πρωταρχικός σκοπός των είναι η ενημέρωση, η συνεργασία, η παροχή διευκρινήσεων και επεξηγήσεων σε απορίες για την εφαρμογή των μέτρων είτε τηλεφωνικά είτε με επίσκεψη στα γραφεία της υπηρεσίας, η αντιμετώπιση των παραβατικών συμπεριφορών αρχικά με συστάσεις, αλλά ταυτόχρονα και η επιβολή του νόμου σε περιπτώσεις ακραίων φαινομένων ή επαναλαμβανόμενων παραβατικών συμπεριφορών.

Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης, που ήταν και ο συντονιστής της συζήτησης, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων  και μεγάλος αριθμός  επιχειρηματιών και εργαζομένων των κλάδων εστίασης και καφέ.

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ε. Λασιθίου.

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456