Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΣτη Ζήρο το Ισραηλινό ραντάρ μεγάλης εμβέλειας που θα ελέγχει την ανατολική Μεσόγειο

Στη Ζήρο θα τοποθετηθεί το Ισραηλινό ραντάρ μεγάλης εμβέλειας το οποίο θα ελέγχει  ολόκληρη την  ανατολική Μεσόγειο. Αυτό είναι το βασικό σημείο της συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ.   Εξάλλου “Το Ισραήλ βλέπει την Ελλάδα ως στρατηγικό εταίρο και αληθινό φίλο, και σκοπεύω να συνεχίσω να ενισχύω αυτήν τη σημαντική σχέση σε συνεχή συνεργασία με τον υπουργό” υπογράμμισε ο υπουργός εθνικής άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μετά  τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με...
Stavroula25. June 2020
ziros foto

Στη Ζήρο θα τοποθετηθεί το Ισραηλινό ραντάρ μεγάλης εμβέλειας το οποίο θα ελέγχει  ολόκληρη την  ανατολική Μεσόγειο. Αυτό είναι το βασικό σημείο της συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ.  

Εξάλλου “Το Ισραήλ βλέπει την Ελλάδα ως στρατηγικό εταίρο και αληθινό φίλο, και σκοπεύω να συνεχίσω να ενισχύω αυτήν τη σημαντική σχέση σε συνεχή συνεργασία με τον υπουργό” υπογράμμισε ο υπουργός εθνικής άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος μετά  τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος με τον Ισραηλινό αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Άμυνας, Μπέτζαμιν Γκατζ, με την ευκαιρία της επίσκεψης της  ελληνικής αντιπροσωπείας στο Ισραήλ.

Κυρίαρχη θέση στις διμερείς συζητήσεις που έγιναν στο Ισραήλ είχε ο τομέας της ασφάλειας και σε αυτό δόθηκε έμφαση και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού κατά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Ισραήλ.

Τα ραντάρ που εγκαθιστά το Ισραήλ στην ανατολική Κρήτη – που η εμβέλειά τους φτάνει ώς τα 600 χιλιόμετρα – με τη σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ, και οι διευκολύνσεις που έχει από το ραντάρ της Εθνικής Φρουράς στο Τρόοδος (μπορεί να έχει εικόνα ως το Ιράν όταν δεν πετούν τα κατασκοπευτικά U-2), δίνουν στο Τελ Αβίβ τη δυνατότητα να ελέγχει ολόκληρο το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Αφενός έχει αποτρεπτική ικανότητα έναντι της Τουρκίας και αφετέρου έναντι του Ιράν και κάθε άλλης απειλής στην περιοχή. Και το σημαντικότερο; Πρόσβαση στα ραντάρ αυτά θα έχουν και Έλληνες   και Κύπριοι χειριστές (real picture on real time). Η απόφαση είχε αρχικά παρθεί από το 2015, επί Τσίπρα και στο τότε ταξίδι του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο Ισραήλ.

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456