Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΗΧΗΡΑ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ – Η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία ένα τριήμερο αντιφασιστικών εκδηλώσεων με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου μου «Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο – Δικαιοσύνη ή Ατιμωρησία ξανά;» (εκδόσεις Τόπος), που περιλαμβάνει την αγόρευσή μου στην δίκη της Χρυσής Αυγής 20 & 21/1/2020, όπου μετέχω ως συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγυπτίων ψαράδων. Οι εκδηλώσεις έγιναν κατά σειρά στο Ηράκλειο (Παρασκευή 3/7/2020), την Ιεράπετρα (Σάββατο 4/7/2020) και την Σητεία (Κυριακή 5/7/2020). Εκατοντάδες ήταν σε καθεμιά από αυτές οι συμμετέχοντες,...
Stavroula11. July 2020
antifa foto
Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία ένα τριήμερο αντιφασιστικών εκδηλώσεων με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου μου «Το «άλλο άκρο» στο εδώλιο – Δικαιοσύνη ή Ατιμωρησία ξανά;» (εκδόσεις Τόπος), που περιλαμβάνει την αγόρευσή μου στην δίκη της Χρυσής Αυγής 20 & 21/1/2020, όπου μετέχω ως συνήγορος πολιτικής αγωγής των Αιγυπτίων ψαράδων.
Οι εκδηλώσεις έγιναν κατά σειρά στο Ηράκλειο (Παρασκευή 3/7/2020), την Ιεράπετρα (Σάββατο 4/7/2020) και την Σητεία (Κυριακή 5/7/2020). Εκατοντάδες ήταν σε καθεμιά από αυτές οι συμμετέχοντες, μαζικότητα που έχει ιδιαίτερη αξία μετά από μία περίοδο αναστολής πολιτικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων, αλλά και το γεγονός, ότι, τουλάχιστον στο Λασίθι, δεν είχαν γίνει παρόμοιες εκδηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια.
Η ζωντάνια, η συμμετοχή του ακροατηρίου στην συζήτηση, το αμείωτο ενδιαφέρον με το οποίο παρακολούθησαν τις πολύωρες εκδηλώσεις, από τις οποίες μάλιστα οι δύο τελευταίες συνοδεύτηκαν από υπέροχα αντιφασιστικά και αντάρτικα τραγούδια, άφησαν μία σημαντική πολιτική και πολιτιστική παρακαταθήκη και ύψωσαν κάστρα αντιφασιστικού αγώνα στις πόλεις που έγιναν.
Οφείλονται πολλές και δημόσιες ευχαριστίες:
Στο Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, που έθεσε υπό την αιγίδα του τις αντιφασιστικές εκδηλώσεις στην Ανατολική Κρήτη, συνεχίζοντας άξια στον δρόμο του Μανώλη Γλέζου.
Στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου που τιμώντας την αντιφαστική του παράδοση και τη μνήμη των ηρώων αγωνιστών του Ναπολέοντα Σουκατζίδη και Στρατή Περγαλίδη διοργάνωσε και κάλυψε οικονομικά την εκδήλωση του Ηρακλείου,
Στον Δήμο Ηρακλείου για την παραχώρηση του χώρου και την στήριξη της εκδήλωσης,
Στις Ενώσεις Θυμάτων της Βιάννου, της Δαμάστας και του Σοκαρά και τους λοιπούς φορείς εκπροσώπησης των χωριών και των θυμάτων των ναζιστικών ολοκαυτωμάτων που έδωσαν το δικό τους ιστορικό παρών στην εκδήλωση του Ηρακλείου.
Στον Μανώλη Χατζηνάκη που συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση των δύο επόμενων εκδηλώσεων.
Στον κοινωνικό χώρο «Ιστός» της Ιεράπετρας και την τοπική Ενωτική Κίνηση «Κελλί» της Σητείας που οργάνωσαν τις αντίστοιχες εκδηλώσεις.
Στους ομιλητές που μου έκαναν την τιμή να παρουσιάσουν το βιβλίο.
Στους θεσμικούς φορείς και παράγοντες που στήριξαν, χαιρέτισαν και συμμετείχαν και στις τρείς εκδηλώσεις.
Στον Μανώλη Καναβάκη και στην Νατάσσα Τζαβέλλα – Παπαδοπούλου για την υπέροχη μουσική συνοδεία τους με αντιφασιστικά και αντάρτικα τραγούδια.
Σε όλους όσους/ες συμμετείχαν στο ακροατήριο.
Σε όλους όσους/ες μας περιέβαλαν με φιλοξενία και αμέριστο ενδιαφέρον για την προσπάθειά μας.
Στα τοπικά ΜΜΕ, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, έντυπα και διαδικτυακές σελίδες που προέβαλαν στο μέτρο του δυνατού την παρουσίαση και ενημέρωσαν για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.
Τέλος, στον Αριστομένη Συγγελάκη, που είχε την έμπνευση των εκδηλώσεων και κινητοποίησε πρόσωπα και φορείς συμβάλλοντας ουσιαστικά στην επιτυχία τους.
Τα μηνύματα συμπαράστασης που εκπέμφθηκαν για την Μάγδα Φύσσα και για τα θύματα της ναζιστικής βίας της Χρυσής Αυγής είναι βέβαιο ότι ακούστηκαν δυνατά και εξακολουθούν να ηχούν αμείωτα μέσα και έξω από την Κρήτη και συμβάλλουν με δεκάδες άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας στην διαμόρφωση μίας τεράστιας δυναμικής του λαϊκού κινήματος, ικανής να αποτρέψει τα σχέδια ατιμωρησίας της ναζιστικής εγκληματικής βίας, ώστε να μην αφήσουμε και αυτήν την φορά η ιστορία να γραφτεί από το φασιστικό παρακράτος και τους θεσμικούς προστάτες του.
Επιστρέφουμε από την Κρήτη με δύναμη και προοπτική.
Έχουμε το δικαίωμα στην ελπίδα όταν εργαζόμαστε για τη βεβαιότητα που την γεννάει.
Και πάλι σας ευχαριστώ.
Κώστας Παπαδάκης
Αθήνα, 9/7/2020

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456