Sitiaka is loading for You ...

 

ΠεριβάλονΤην Τετάρτη το πρωί καθαρίζουμε την περιπατητική διαδρομή Καραβόπετρα – Αγιά Φωτιά

Υπό δύσκολες συγκυρίες πραγματοποιούνται  οι  δράσεις  το φετινό καλοκαίρι  του Γεωπάρκου Σητείας. Το κέντρο Πληροφόρησης είναι καθημερινά ανοιχτό τα απογεύματα για την ενημέρωση του κοινού πάντα με την υποστήριξη των Συνοδών Βουνού οι οποίοι μας προσκαλούν και σε μια εθελοντική δράση προκειμένου να διανοιχτεί  η περιπατητική διαδρομή όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της τελευταίας ημέρας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γεωπάρκων 2020 με τίτλο  «Γεω – πολιτιστικός περίπατος της Σητείας Καραβόπετρα – Αγιά Φωτιά» Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα...
Stavroula3. August 2020
Υπό δύσκολες συγκυρίες πραγματοποιούνται  οι  δράσεις  το φετινό καλοκαίρι  του Γεωπάρκου Σητείας. Το κέντρο Πληροφόρησης είναι καθημερινά ανοιχτό τα απογεύματα για την ενημέρωση του κοινού πάντα με την υποστήριξη των Συνοδών Βουνού οι οποίοι μας προσκαλούν και σε μια εθελοντική δράση προκειμένου να διανοιχτεί  η περιπατητική διαδρομή όπου θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση της τελευταίας ημέρας της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γεωπάρκων 2020 με τίτλο  «Γεω – πολιτιστικός περίπατος της Σητείας Καραβόπετρα – Αγιά Φωτιά»
Ξεκινούν σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 9 Αυγούστου, οι εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Γεωπάρκων 2020 του Γεωπάρκου της Σητείας.
Με ασφάλεια και πάντα τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αντιμετώπιση του Covid – 19, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε σε αυτή την γιορτή της Γής, μέσα από τις εκδηλώσεις του Γεωπάρκου.
Πρόγραμμα
Δευτέρα 3 – Τετάρτη 5 – Παρασκευή 7 – Σάββατο 8 – Κυριακή 9 Αυγούστου
από τις 7.00 μ.μ. στο Κέντρο Ενημέρωσης Γεωπάρκου στην παραλία της Σητείας.
«Γνωρίζοντας το Γεωπάρκο της Σητείας μέσα από τις εκπαιδευτικές του δράσεις»
Σας περιμένουμε στις 7.00 το απόγευμα, για να γνωρίσουμε τα πετρώματα, τα απολιθώματα, τα σπήλαια, τη βιοποικιλότητα του τόπου μας και να μιλήσουμε για την κλιματική αλλαγή, μέσα από βιωματικά παιχνίδια και κατασκευές των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Γεωπάρκου.
Τρίτη 4 Αυγούστου στις 9.00 μ.μ.
Στον χώρο εκδηλώσεων στο Λιμάνι της Σητείας (Πάπιες)
ΦΩΤΟΡΑΜΑ: «Ο φωτογραφικός φακός στα μονοπάτια του Γεωπάρκου της Σητείας»
«ΑΕΝΑΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟ ΦΩΣ»
Φωτογραφίες: ΤΗΝΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Μουσική: ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΡΑΚΗΣ
«20 χρόνια Ευρωπαϊκό Δίκτυο Γεωπάρκων – 5 χρόνια Παγκόσμιο Γεωπάρκο UNESCO της Σητείας» Βαγγέλης Περάκης, Συντονιστής Γεωπάρκου Σητείας
Πέμπτη 6 Αυγούστου
Συναυλία με το συγκρότημα ΤΣΙΤΑ ΚΟΡΔΑ στον Γεώτοπο της πηγής της Ζάκρου στις 9.00 μ.μ.
Ακολουθώντας όλα τα πρωτόκολλα για την ασφάλειά μας, σας περιμένουμε για να απολαύσουμε όλοι μαζί ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα με ντόπιους καλλιτέχνες σε ένα, μοναδικής ομορφιάς και σπουδαιότητας, Γεώτοπο, στην πηγή της Ζάκρου.
Από τις 3.00 μ.μ. στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ζάκρου e-GEOdiscover:
« Παίξε, ανακάλυψε, μάθε… »
Το e-GEOdiscover είναι εκπαιδευτική εφαρμογή για κινητές συσκευές Android που σκοπό έχει να προσφέρει γνώσεις για τη γεωλογία, τον πολιτισμό και το περιβάλλον του Παγκόσμιου Γεωπάρκου Unesco της Σητείας, καθώς και δεξιότητες προσανατολισμού, περιήγησης και ανάγνωσης χάρτη. Είναι μια μορφή ανακάλυψης κρυμμένου θησαυρού που απαιτεί μόνο την ενεργοποίηση του GPS της συσκευής σας. Είναι διαθέσιμη για συσκευές Android στο Googleplay.
Σάββατο 8 Αυγούστου στις 6.00 μ.μ
«Γεω – πολιτιστικός περίπατος της Σητείας Καραβόπετρα – Αγιά Φωτιά»
Με τη συνδρομή των σπουδαστών του τμήματος Συνοδοί Βουνού Δ.Ι.Ε.Κ. Σητείας
Οι Γεώτοποι δίπλα στην πόλη μας. Ένας περίπατος γνωριμίας με σημαντικά σημεία, τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά στην πόλη μας και τα οποία παραμένουν άγνωστα στους περισσότερους. Με τη συνδρομή των σπουδαστών του τμήματος Συνοδοί Βουνού του Δ.Ι.Ε.Κ. Σητείας, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικές για τη γεωλογία και τη βιοποικιλότητά τους περιοχές.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (20 άτομα) και απαιτείται η εγγραφή-δήλωση συμμετοχής το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 6 Αυγούστου το απόγευμα στα τηλέφωνα 28430 23775 και 6947115070

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456