Sitiaka is loading for You ...

 

ΑρθρογραφίαΜε αφορμή την απόρριψη της πρόταση της κ Μαρίας Αεράκη από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Τερζής Λεωνίδας τοποθετείται δημόσια σε άρθρο του με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ να απορρίψει την πρόταση της Μαρίας Αεράκη για  την θέση Αντιπροέδρου της επιχείρησης.   Η ικανότητα  είναι γένους θηλυκού Στις μέρες μας η παρουσία της γυναίκας στην παραγωγική διαδικασία κρίνεται όχι μόνο αναγκαία αλλά απολογίζεται και επιτυχημένη. Ο σύγχρονος  τρόπος  σκέψης , διοίκησης και δράσης επιτάσσει την διερεύνηση και διεύρυνση προς όλες τις κατεύθυνση για την...
Stavroula18. August 2020
terzhs-2yqgjo7wg60fm1b50uxzii

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ Τερζής Λεωνίδας τοποθετείται δημόσια σε άρθρο του με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ να απορρίψει την πρόταση της Μαρίας Αεράκη για  την θέση Αντιπροέδρου της επιχείρησης.

 

Η ικανότητα  είναι γένους θηλυκού

Στις μέρες μας η παρουσία της γυναίκας στην παραγωγική διαδικασία κρίνεται όχι μόνο αναγκαία αλλά απολογίζεται και επιτυχημένη.

Ο σύγχρονος  τρόπος  σκέψης , διοίκησης και δράσης επιτάσσει την διερεύνηση και διεύρυνση προς όλες τις κατεύθυνση για την εξεύρεση τον ικανών εκείνων στελεχών που θα πλαισιώσουν τις θέσεις ευθύνης τόσο στην δημόσια διοίκηση όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Το αποτέλεσμα είναι εκείνο που μετράει , το παραγόμενο έργο , το οποίο πολλές φορές παράγεται από γυναίκες αφήνοντας  εμβρόντητους αυτούς που διέπονται από αναχρονιστικά φαλλοκρατικά ένστικτα , ενώ χαροποιεί ιδιαιτέρως εκείνους που προσεγγίζουν την γυναίκα με ίσους όρους και έχουν αποφασίσει να την έχουν δίπλα τους και όχι πίσω τους ,είτε ως συνεργάτιδα , είτε ως σύζυγο και συνοδοιπόρο στην ζωή .

Σε όλους τους τομείς τις ανθρώπινης δραστηριότητας καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της γυναικείας ικανότητας , ιδιαίτερα όταν η επαγγελματικής τους ιδιότητα και το επιστημονικό τους υπόβαθρο πλαισιώνεται από την μητρότητα.

Μια μικρή αναφορά  αρκεί σε παραδοσιακά ανδρικά επαγγέλματα στα οποία διαπρέπουν γυναίκες ,  για να κατανοήσουμε το άστοχο  της δήλωσης της διοίκησης της ΔΕΥΑ Σητείας, πως η κ. Αεράκη δεν κάνει για Αντιπρόεδρος επειδή ακριβώς είναι γυναίκα.

Σε καμία περίπτωση , προσωπικά δεν αμφισβητώ την επιλογή του κ. Ατζαράκη για την θέση του Αντιπροέδρου, αλλά ο κώδικας ηθικής μου δεν μου επιτρέπει να αποδεχτώ το αιτιολογικό της απορρίψεως  της κ. Αεράκη  η οποία διατελεί επιχειρηματίας  αλλά και ενεργό μέλος με πολυσχιδή δράση σε αρκετές εθελοντικές ομάδες και οργανώσεις.

Εξάλλου, η  τοποθέτηση άλλης γυναίκας στην ανδροκρατούμενη και  ιδιαίτερα νευραλγική και απαιτητική επιστασία της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου μας  δεν έγινε  με αυτή η λογική.

 

Λεωνίδας Τερζής

Δημοτικός Σύμβουλος  Σητείας

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456