Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΕπιστολή Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Νηπιαγωγείου προς τον Δήμαρχο Σητείας

Γονείς και Κηδεμόνες 1ου Νηπιαγωγείου Σητείας                                                            Σητεία 7/9/2020   Προς : κ. Ζερβάκη, Δήμαρχο  Σητείας Κοιν: -Κ. Αλεξάκη    Αλέξανδρο -ΜΜΕ -Δημοτικούς     Συμβούλους Θέμα : Επιστολή Διαμαρτυρίας   Κύριε  Δήμαρχε, το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες της, κατά την γνώμη μας, απαράδεκτης μεθόδευσης της Αντιδημάρχου κ. Πλατανάκη  για την συστέγαση και του Ειδικού Δημοτικού Σητείας στο 1ο Νηπιαγωγείο. Ως  γονείς για τις ενέργειες τις κυρίας Αντιδημάρχου ενημερωθήκαμε μόλις πριν από 15 ημέρες τυχαία! Κύριε Δήμαρχε, γνωρίζεται...
Stavroula7. September 2020
1o

Γονείς και Κηδεμόνες

1ου Νηπιαγωγείου Σητείας                                                            Σητεία 7/9/2020

 

Προς : κ. Ζερβάκη, Δήμαρχο  Σητείας

Κοιν: -Κ. Αλεξάκη    Αλέξανδρο

-ΜΜΕ

-Δημοτικούς     Συμβούλους

Θέμα : Επιστολή Διαμαρτυρίας

 

Κύριε  Δήμαρχε,

το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει μάρτυρες της, κατά την γνώμη μας, απαράδεκτης μεθόδευσης της Αντιδημάρχου κ. Πλατανάκη  για την συστέγαση και του Ειδικού Δημοτικού Σητείας στο 1ο Νηπιαγωγείο.

Ως  γονείς για τις ενέργειες τις κυρίας Αντιδημάρχου ενημερωθήκαμε μόλις πριν από 15 ημέρες τυχαία!

Κύριε Δήμαρχε, γνωρίζεται πως στην σχολική δομή του 1ου νηπιαγωγείου Σητείας έχει  παραχωρηθεί αίθουσα όπου φιλοξενείται το ειδικό Νηπιαγωγείο χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα και χωρίς ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών μιας λόγω του γεγονότος πως  όλα όσα φοιτούν εκεί  είναι παραπλήσιας ηλικίας.

Ωστόσο, από τον περασμένο Μάιο, η κ. Πλατανάκη  έχει επιδοθεί σε μία εκτός προηγουμένου άσκηση πίεσης και χρήση απαράδεκτης φρασεολογίας προς την Προϊσταμένη του 1ου Νηπιαγωγείου κ. Καζαναράκη Σταυρούλα, αλλά και προς όλους  τους εμπλεκομένους, προκειμένου να δεχτούν  τη συστέγαση του Ειδικού Δημοτικού με το 1ο Νηπιαγωγείο.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ζητείται  με επιτακτικό τρόπο την συστέγαση τριών διαφορετικών σχολικών δομών με παιδιά διαφορετικής ηλικίας και αναγκών,  σε  μία σχολική εγκατάσταση  κάνοντας χρήση των ίδιων χώρων, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την ασφάλεια των  τετράχρονων  μαθητών εν μέσω κορωνοϊού ενώ παραβλέπεται  η διαφορά ηλικίας των παιδιών του ειδικού δημοτικού(7-13 ετών) με αυτών των νηπιαγωγείων(4-5 ετών), την στιγμή που υπάρχει στην πόλη μας πρόσφατη,  ειδικά διαμορφωμένη σχολική δομή για ΑΜΕΑ στο ΚΕΓΕ Σητείας.

Στον χώρο αυτό είναι εφικτό να λειτουργήσει το ειδικό Δημοτικό το πρωί ως δομή υποχρεωτικής εκπαίδευσης και το απόγευμα το ΚΔΑΠ ΑμΕΑ , όπως άλλωστε συμβαίνει στους περισσότερους δήμους της χώρας.

Αντί αυτού, αγνοούνται  προκλητικά οι επιστολές  της  Προϊσταμένης του Νηπιαγωγείου, αλλά και της Συμβούλου (συντονίστριας)  των Νηπιαγωγών κ. Πλατάκη, που αναφέρουν τους λόγους για τους οποίους  δεν προβλέπεται η συστέγαση παιδιών 7-13 ετών στον ίδιο χώρο με 4 ετών νήπια.

Επίσης παραβλέπει την επιστολή του συλλόγου των Εκπαιδευτικών Α’/θμιας εκπαίδευσης Σητείας «Ο ΜΥΣΩΝ» και συγκεκριμένα του Προέδρου του κ. Αλεξάκη  Αλέξανδρου για το ίδιο θέμα.

Εν μέσω πανδημίας και με δεδομένες τις οδηγίες για χρήση μάσκας και ανάπτυξη της λογικής της κοινωνικής απόστασης σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών επιστημόνων ακόμα και στα νηπιαγωγεία , μεθοδεύτηκε ο  συνωστισμός και συγχνωτισμός   περισσοτέρων των 25 νηπίων σε μία τάξη , αποστερώντας  την δυνατότητα δημιουργίας δύο τμημάτων των 15 νηπίων με σκοπό την κατάληψη της  2ης αίθουσας του Νηπιαγωγείου.

Κύριε Δήμαρχε, θεωρούμε πως η ασφάλεια, η υγεία και η υγιεινή των παιδιών μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Οι θέσεις ευθύνης επιτάσσουν την αντιμετώπιση των ζητημάτων με διάλογο και όχι με αυταρχισμό και απειλές . Οι πρακτικές αυτές διοίκησης της Αντιδημάρχου  ανήκουν στο μακρινό παρελθόν .

Ο παρωπιδισμός και η μονόπλευρη με το «έτσι θέλω» αντιμετώπιση, για την λύση του συγκεκριμένου προβλήματος  δεν ονομάζεται χρηστή διοίκηση ,αλλά καιροσκοπική συμμετοχή.

Από τα παραπάνω συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα πως κάποιοι «ευαίσθητοι» αδιαφορούν για το σύνολο των παιδιών του 1ου Νηπιαγωγείου αλλά και για τα 3 παιδιά του Ειδικού Δημοτικού, αφού θέλουν κυριολεκτικά να τα «στοιβάξουν»  σε μια σχολική δομή αποτελώντας  υγειονομική βόμβα.

Πραγματικά είναι άξιο απορίας η εμμονή στην άρνηση της  στέγασης του Ειδικού Δημοτικού στο πλέον κατάλληλο κτηριακά και λειτουργικά  διαμορφωμένο κτίριο στο ΚΕΓΕ που αναμορφώθηκε με δαπάνη του δήμου πριν δυο χρόνια με ποσό 135.000 ευρώ.

Τέλος δηλώνουμε κατηγορηματικά πως ουδέποτε τέθηκε θέμα απομάκρυνσης του Ειδικού Νηπιαγωγείου όπως ψευδώς διαδίδεται.

Η λειτουργία των σχολικών δομών, η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο (μικρο)πολιτικής εκμετάλλευσης.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων, η στοχοποίηση μας καθώς και η ανάρτηση παραπλανητικών σχολίων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης μας αναγκάζει να συντάξουμε την παρούσα επιστολή.

Κύριε Δήμαρχε, θεωρούμε πως θα ενεργήσετε για το συμφέρον του συνόλου των παιδιών.

 

Οι γονείς των παιδιών του 1ου Νηπιαγωγείου Σητείας

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456