Sitiaka is loading for You ...

 

ΠρόσωπαΓια «παραβίαση του άρθρου 4 παρ. 2 του Συντάγματος κατά τη διαδικασία εκλογής αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΣ» κάνει λόγο η Δημοτική Παράταξη «ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ»

Προς Πρόεδρο και Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας Κοινοποίηση: Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Θέμα: Παραβίαση του άρθρου 4 παρ. 2 του Συντάγματος κατά τη διαδικασία εκλογής αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΣ   Στις 11/8/2020 κλήθηκε το Δ.Σ της ΔΕΥΑΣ να ορίσει το νέο αντιπρόεδρο  λόγω απομάκρυνσης του Κου Σκαρβελάκη μετά από καταγγελία παράταξης της Αντιπολίτευσης. Ως παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ’’ καταθέσαμε πρόταση υποψηφιότητας την Μαρία Αεράκη, μέλος της παράταξης μας και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ. Μάλιστα, λόγω  της πολύ...
Stavroula7. September 2020
xloriosi foto

Προς

Πρόεδρο και Δημοτικό Συμβούλιο Σητείας

Κοινοποίηση: Δημοτική Επιτροπή Ισότητας

Θέμα: Παραβίαση του άρθρου 4 παρ. 2 του Συντάγματος κατά τη διαδικασία εκλογής αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΣ

 

Στις 11/8/2020 κλήθηκε το Δ.Σ της ΔΕΥΑΣ να ορίσει το νέο αντιπρόεδρο  λόγω απομάκρυνσης του Κου Σκαρβελάκη μετά από καταγγελία παράταξης της Αντιπολίτευσης.

Ως παράταξη ‘’ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ’’ καταθέσαμε πρόταση υποψηφιότητας την Μαρία Αεράκη, μέλος της παράταξης μας και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ.

Μάλιστα, λόγω  της πολύ κακής οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η ΔΕΥΑΣ, η Κα Αεράκη δέχτηκε προς τιμήν της,  να προσφέρει   τις υπηρεσίες της χωρίς μισθό, σε περίπτωση που εκλεγεί.

Δυστυχώς,  πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, υπήρξαν δηλώσεις  από μέρους της διοίκησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο – που προφανώς επηρέασαν τα μέλη της επιτροπής- όπως:

«δεν μπορεί μια γυναίκα να αναλάβει αυτό το ρόλο»

«δεν αρμόζει η θέση αυτή για μια γυναίκα» κ.α.

Θεωρούμε ότι αυτές οι δηλώσεις καθιστούν άκυρη την εκλογική διαδικασία λόγω ξεκάθαρης παραβίασης του άρθρου 4 παρ. 2 του Συντάγματος που αναφέρει ρητά ότι « Έλληνες και Ελληνίδες έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις»

Να σημειώσουμε  ότι ο Δήμαρχος με τη σιωπή του, προφανώς αποδέχεται και υιοθετεί  αυτές τις αναχρονιστικές απόψεις.

Με δεδομένο δε ότι ο υποψήφιος του Δημάρχου «εδοκιμάζετο» ήδη 15 ημέρες πριν από την εκλογή, σύμφωνα με δηλώσεις στα ΜΜΕ, είναι προφανές ότι είχε προεπιλεγεί πράγμα που προσβάλει κατάφωρα τη Δημοκρατία.

Θεωρούμε επίσης ότι ο ορισμός αντιπροέδρου με μισθό,  επιδεινώνει περαιτέρω την δεινή οικονομική κατάσταση στη οποία έχει περιέλθει η ΔΕΥΑΣ, προκαλεί δε ερωτηματικά η δημιουργία τόσων έμμισθων θέσεων μετακλητών στο Δήμο Σητείας.

Κε Πρόεδρε, το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το ανώτατο όργανο του Δήμου και  στις βασικές αρμοδιότητές του, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας ( άρθρο 2 παρ.1-4) συμπεριλαμβάνονται και οι εξής:
– Εκφράζει τις θέσεις του και γνωμοδοτεί σε θέματα τοπικού ενδιαφέροντος

-Έχει γενική αρμοδιότητα να αποφασίζει για όλα τα θέματα
που αφορούν το Δήμο

Ζητάμε λοιπόν  Κε Πρόεδρε, να γνωμοδοτήσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο, να εξετάσει δηλαδή εάν οι δηλώσεις αυτές πριν και κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας, συνιστούν παράβαση του άρθρου 4 παρ. 2 του Συντάγματος και επομένως η απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΣ είναι άκυρη.

 

Δημοτική Παράταξη

«ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΥΡΙΟ»

ΣΗΤΕΙΑ 7/9/2020

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456