Sitiaka is loading for You ...

 

OΣητείαΚαμία επίσημη ενημέρωση μετά και την επιβεβαίωση των κρουσμάτων covid-19 στη Σητεία

Και βρισκόμαστε λοιπον σαν τοπική κοινωνία μάρτυρες απίστευτων σεναρίων και θεωριών συνωμοσίας έτοιμων να βάλουν “φωτιά” σε μια μικρή φιλήσυχη πόλη σαν τη Σητεία. Και βρισκόμαστε σαν τοπική κοινωνία να διχαζόμαστε για το πως θα πρέπει να διαχειριστούμε ένα τόσο σημαντικό θέμα το οποίο προέκυψε μετά την μεταφορά των διασωθέντων από το ναυάγιο της 14ης Σεπτεμβρίου 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Σητείας και κυρίως μετά την επιβεβαίωση των κρουσμάτων για covid-19. Και αφήνουμε την μικρή...
Stavroula20. September 2020
lathro foto

Και βρισκόμαστε λοιπον σαν τοπική κοινωνία μάρτυρες απίστευτων σεναρίων και θεωριών συνωμοσίας έτοιμων να βάλουν “φωτιά” σε μια μικρή φιλήσυχη πόλη σαν τη Σητεία.

Και βρισκόμαστε σαν τοπική κοινωνία να διχαζόμαστε για το πως θα πρέπει να διαχειριστούμε ένα τόσο σημαντικό θέμα το οποίο προέκυψε μετά την μεταφορά των διασωθέντων από το ναυάγιο της 14ης Σεπτεμβρίου 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Σητείας και κυρίως μετά την επιβεβαίωση των κρουσμάτων για covid-19.

Και αφήνουμε την μικρή κοινωνία της Σητείας να κάνει αυτό που ξέρει να κάνει πάντα καλά στηρίζοντας όλους όσους βρεθούν σε δυσχερή θέση. Και αφήνουμε έναν  δήμο όπως αυτόν της Σητείας να ανταπεξέλθει σε πρωτόγνωρες για αυτόν καταστάσεις. Και αφήνουμε ένα μικρό, ιδιαίτερα περιορισμένων δυνατοτήτων νοσοκομείο να αντιμετωπίσει τέτοιου είδους περιστατικά.

 

Και είναι εύλογα τα ερωτήματα που προκύπτουν από τον προβληματισμό των πολιτών και απευθύνονται στους αρμοδίους επιδιώκοντας επίσημη ενημέρωση η οποία δεν υπάρχει.

-υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα;

-και τι θα γίνει με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα;

-και γιατί δεν μεταφέρθηκαν, όπως έγινε και σε άλλες ανάλογες περιπτώσεις, στο νοσοκομείο του Άγιου Νικόλαου;

-και τι θα γίνει με αυτούς που ήρθαν πρώτοι σε επαφή με αυτούς τους ανθρώπους την ημέρα της διάσωσης τους αλλά και αμέσως μετά εντός του Νοσοκομείου Σητείας;

-και γιατί οι διασωθέντες δεν μεταφέρθηκαν όλοι σε ένα σημείο ώστε να είναι ευκολότερος ο έλεγχος τους;

-και γιατί δεν γίνεται άμεσα και δεύτερο τεστ στους υπόλοιπους;

-και γιατί έπρεπε ένας από τους πιο καθαρούς δήμους της Ελλάδας να επιβαρυνθεί με κρούσματα covid-19;

Διχασμό, δυσπιστία, καχυποψία ξεχειλίζουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  και όλα αυτά γιατί οι ιθύνοντες δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και δεν μπαίνουν στον κόπο να ενημερώσουν σωστά τον κόσμο κάνοντας με αυτόν τον τρόπο τα πράγματα πολύ απλά.

 

“και ποιοι είναι αυτοί”

“και τι είναι αυτοί”

“λαθρω-παρανομο-σπιούνοι”

 

ανθρωποφαγία, μίσος, άγνεια

 

Και μη βιαστούμε να βάλουμε εύκολα την ταμπέλα του ρατσιστή στον Σητειακό δεν του ταιριάζει καθόλου και το έχει αποδείξει πολλάκις.

 

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της παντελούς έλλειψης ενημέρωσης η ευθύνη της οποίας βαραίνει  την  7η ΥΠΕ η διοικήτρια της οποίας βρέθηκε στη Σητεία τις πρώτες ώρες παραμονής των διασωθέντων όμως προφανώς θεώρησε περιττό να ενημερώσει για τις πρώτες ενέργειες αλλά και για τις περεταίρω διαδικασίες που αφορούσαν την παραμονή τους αλλά και τα προβλεπόμενα σχετικά με τον covid-19.

Θα ήταν καθοριστικής σημασίας η παρέμβαση της κας Μπουρμποδάκη στον εφησυχασμό του κόσμου.

Μόνο επικοινωνώντας και ενημερώνοντας για τα ζητήματα που επηρεάζουν  άμεσα την ζωή των κατοίκων αυτού, αλλά και του κάθε τρόπου θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι θέλουν να γνωρίζουν τι αποφασίζουν και τι σχεδιάζουν οι ιθύνοντες για αυτούς διαφορετικά η αντίδραση θα πρέπει να είναι αναμενόμενη.

 

Και βεβαια όλα θα καλυφθούν πίσω από την γενικότερη τακτική της κεντρικής εξουσίας για συγκεκριμένη και τυπική ενημέρωση γύρω από αυτό το θέμα που καθορίζει, πλέον, τις ζωές όλων μας

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456