Sitiaka is loading for You ...

 

ΣητείαΞεκίνησε η θερμομέτρηση σε κάποια σχολεία του Δήμου Σητείας

Θέλοντας να τονώσουν  το αίσθημα ασφάλειας  σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς κάποια σχολεία ξεκίνησαν να εφαρμόζουν τη θερμομέτρηση κατά την άφιξη και αναχώρηση των παιδιών. Η θερμομέτρηση θα πρέπει κανονικά να γίνεται στο σπίτι από τους γονείς ομως κάποια σχολεία αναλαμβάνουν αυτή την πρωτοβουλία, χωρίς να είναι υποχρεωτικό, προκειμένου να υπάρχουν ασφαλέστερα αποτελέσματα. Οι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι με την επεξήγηση και τη συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής, και γενικότερα των μέτρων...
Stavroula24. September 2020

Θέλοντας να τονώσουν  το αίσθημα ασφάλειας  σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς κάποια σχολεία ξεκίνησαν να εφαρμόζουν τη θερμομέτρηση κατά την άφιξη και αναχώρηση των παιδιών. Η θερμομέτρηση θα πρέπει κανονικά να γίνεται στο σπίτι από τους γονείς ομως κάποια σχολεία αναλαμβάνουν αυτή την πρωτοβουλία, χωρίς να είναι υποχρεωτικό, προκειμένου να υπάρχουν ασφαλέστερα αποτελέσματα.

Οι εκπαιδευτικοί είναι επιφορτισμένοι με την επεξήγηση και τη συζήτηση για πιστή εφαρμογή των κανόνων καθαριότητας και υγιεινής, και γενικότερα των μέτρων προστασίας και πρόληψης, που έχει καθορίσει ο ΕΟΔΥ. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην ενδεδειγμένη χρήση της μάσκας.

Οι ειδικοί έχουν τονίσει ότι κανένα μέτρο από μόνο του δεν αρκεί και πρέπει να υπάρχουν πολλά μέτρα σε όλα τα επίπεδα, έτσι ώστε να πετύχει ο σκοπός του περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

Ήδη οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους γονείς τους, φτάνουν στα σχολεία φορώντας τις μάσκες τους.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολείων, στους εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχει συνωστισμός (όπως π.χ. κατά την προσέλευση και αποχώρηση από το σχολείο ή στα κυλικεία), στα μέσα μεταφοράς μαθητών, καθώς επίσης κατά την περίοδο προσαρμογής στο Νηπιαγωγείο, από υγιή, σταθερό συνοδό (γονέα, κηδεμόνα ή άλλο πρόσωπο).

 

 

How to advertise on Sitiaka

Please get in contact with us if You want to advertise on this Website or in our printed version of Sitiaka newspaper.
By email: advertising@sitiaka.gr
By phone: 698123456